Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Zneužívání bazaru
Z delšího pozorování zdejšího bazaru jsem si všimnul nepěkného a neetického chování některých prodávajících. Jsou tací, kteří evidentně přeprodávájí hry koupené v zahraničí za nižší ceny a pak je prodávají přes bazar, resp. si je vzhledem k množství nabízených titulů objedná ze zahraničí až po úspěšném vydražení tady v bazaru. Nelíbí se mi to hlavně z hlediska, že je nabízí jakou aukce (u kup těď by to bylo možná omluvitelnější), což může způsobit, že se dva zájemci poperou o hru, vyženou její cenu poměrně vysoko a daný uživatel ji tam za pár dní/případně týdnů hodí znovu za podstatně nižší cenu. Dít se tohle třeba na aukru tak je mi to putna, ale na komunitním webu mi to přijde minimálně neetické...Chyba?
Tohle je také zajímavý inzerát:
http://www.zatrolene-hry.cz/bazar/58509/
Nechci se nikoho dotknout, ale mám takový pocit, že uživatel birtik jen čeká, až aukci "sháním" vyhraje aby si mohl odkliknout mínusko u Bzuka..
Chyba zadání, nebo je to standardní zobrazení inzerátu "sháním", že se u toho dá přihazovat jako při aukci? (zas takový přehled o fungování ZH nemám a tohle by mě asi zajímalo.. )
Fanda
Pokud vím, u takové výše dražené částky už nejde přihazovat po korunách, minimální příhoz bude těch rozdílových 25 Kč.
noob
špatně zadaný inzerát... Když zadáváš, volíš, jestli je to nabídka, nebo poptávka. Pokud poptávka, zařadí se inzerát do záložky ostatní a nejde do něj přihodit. Zde buď zadavatel omylem, nebo schválně (přeci jen nabídka je více na očích) zadal špatnou kategorii a tak na to jde přihodit...
blbě zadaný inzerát
taky se mi povedlo se ukliknout a založit blbě inzerát, bohužel na něj už lidi přihazovali a byť jsem jim psala a psala jsem i Diovi, tak to nejde zrušit... takže aby už nikdo nepřihodil a dojelo to v "klidu" bez dalších příhozů, tak jsem z jiného účtu přihodila 10000,- mám tam skoro stejný nick a ta částka je směšná, tak to snad všichni pochopí. Bohužel inzerát nešel změnit a lidi evidentně nečtou poznámky
zrušení aukce v průběhu
http://www.zatrolene-hry.cz/bazar/58784/
Uživatel morpheus dal dražit namalovaný Descent od 1 Kč a po dni si to rozmyslel a napsal, že aukci ruší (reálně ji už zrušit nemohl). Psal jsem mu i SZ a odpověděl mi, že si to rozmyslel a že se s Descentem nedokáže rozloučit (pak nechápu, proč to dával od 1 Kč).
Očividně tím porušil tím pravidla bazaru. Nechci se hry nějak domáhat (reálně by se asi cena vyšplhala vysoko a výš než bych byl ochoten dát). Stačí mi, že jsem mu dal negativní hodnocení, když už jsem takto shodou okolností (ne)vyhrál :) Jen jsem se tu chtěl podělit.
Protoze tu nikdo nemaze prispevky
Tak to sem dam v puvodnim zneni:
To je ale hodně kruté, dát špatné hodnocení, za takovou doslova blbost. Já osobně se přimlouvám za odstranění takového hodnocení, i když morphea neznám. Nezdá se, že by šlo o podvod a jeho argument je pochopitelný. Každý se může ukvapit, ale nasadit mu za to oslí uši, je podle mě větší přečin než se on sám dopustil.
Havelock
Tady se asi zastanu Duirina. Dal negativní hodnocení, ale zároveň v něm vysvětlil proč. Nikterak útočně nebo s hněvem.
Za mě OK ze strany Duirina.
Co se týče zrušení aukce - taky se mi stalo, že jsem zadal blbý obrázek k prodávané hře (big box Alhambry místo základní hry). Napsal jsem oběma přihazujícím a vysvětlil jim svůj přehmat. Následně jsem vystavil novou aukci s již správným obrázkem.
Ale že bych si aukci rozmyslel po jejím uvedení...jak psal Duirin v hodnocení - je potřeba si to rozmyslet, než něco hodím na bazar.
Mysak
A ja bych z toho naopak nedelal takove drama. Nejedna se o zadny smluvni prodej. Nikdo neni nikomu zavazan. Dat negativni hodnoceni je zbytecny a bohuzel nejspis nesmazatelny cejch, kterym by se meli oznacovat jen uzivatele se zlym umyslem. V tomto pripade bych nemel problem s neutralnim hodnocenim - nedoslo k ujme jak citove, tak financni. V mych ocich je to proto jen jakysi projev moci. Zvlaste, kdyz sam Duirin uvadi, ze si je vedom, ze by hru stejne nevyhral. Navic asi muze byt rad, ze negativni hodnoceni neschytal reciprocne.
Pravidla i system zde na ZH maji holt mezery a omezeni. Ale to vi i sami provozovatele.
Mysak
Súhlasím s Havelockom...
Dotyčný to pokojne mohol urobiť tak, ako kopec iných ľudí tu. Urobiť si druhý účet a dať najvyššiu sumu. Namiesto toho nemlžil, nepodvádzal, priamo povedal o čo mu ide v dôvere, že to bolo pochopené.
Nie je to vôbec prvý inzerát, ktorý sa počas dražby zrušil.
P.S. Nemyslím si, že je férové reagovať na komentár, ktorý už pred tvojím príspevkom niekto zmazal a ty si si ho mohol prečítať len preto, že je tu možnosť skontrolovať, čo tam bolo napísané pred tým. Kvitujem Havelockovi, že ho teda znovu zverejnil.
ot k té editaci
Jenom taková technická poznámka: pokud nechcete aby nebyl k přečtení váš původní příspěvek po editaci, tak jej prostě editujte dvakrát, takže se ukáže jen ten edit toho editu...
K tématu: souhlas s Havelockem, neutrální by bylo to správné hodnocení.
hodnoceni
Ono je to tezke, system hodnoceni v bazaru je nastaveny tak, ze produkuje cervena/zelena/seda a pak mozna nejaky textik. Bez moznosti se podivat na dany inzerat, bez moznosti se podivat na nejake vyjadreni protistrany. Bez moznosti to zmenit dodatecne. Bez moznosti se vyjadrit dodatecne.
Duvody proc se to neda menit a proc to neni diskusni forum celkem chapu - cilem je zabranit nejakym dodatecnym "pomstam, hatum" apod.
Na druhou stranu ale to hodnoceni berou lidi vazne - a bohuzel ne kazdy je ochoten si neco dohledavat/cist/resit/delat si vlastni nazor. Proste vidi cervena = stopka...
Co bych navrhoval a co by podle mne pomohlo je:
- mit moznost zobrazit u hodnoceni cely inzerat - vcetne reakce protistrany
- mit moznost pridat jeste jednu "kdykoliv upravitelnou" poznamku" - tam by se nejaka nedorozumneni dala doupresnit z obou stran - rozumny clovek by si to tam mel sanci precist, pro toho kdo vidi "cervene" je to stejne vsechno jedno :-)
matewr84
jsi si jistý? Při vícenásobné editaci jsem měl pocit, že to vždy ukazuje úplně první verzi a pak tu poslední
EDIT1: pokus
EDIT2: pokus dva
Kew
Proto první příspěvek musí být prázdný (e; Pak se může editotvat do aleluja.
...
kew, máš pravdu, nevím kde jsem to vzal
5c4r637 výborný nápad :D
mínusy
Nemyslím si, že existují pravidla nebo postupy pro to, co je správné, jak někdo v tomto případě navrhoval dát neutrální hodnocení. Systém je nastavený tak, že je to čistě subjektivní záležitost, proto to asi nemá cenu řešit. Každý dá hodnocení, jaké uzná za vhodné, tak to prostě je. Pokud je pro někoho přes čáru,když dotyčný stáhne inzerát, ať dá červené a okomentuje to, proč ne. Jasně, je to cejch a blabla, ale každý si to přece může přečíst a zjistit, proč bylo negativní hodnocení uděleno
Mathyas
Jenze nemas zaruceno, ze nekdo reagoval primerene, ze napsal pravdivy komentar, ze z toho komentare neco vydedukujes. A sve blabla si laskave nech od cesty.
Havelock
Nemáš, proto píšu, že je to o systému, který to umožňuje, tudíž nezbývá, než se s tím smířit, ju?:-)
Mathyas
Jenze pokud system neni dobre nastaveny, mel by se zrejme pozmenit, ze? Lhostejnost a cynismus opravdu nic nevyresi.
Havelock
Smyslem mého příspěvku bylo sdělení, že systém je nastavený nějak a v současné době umožňuje několik možných verzí hodnocení a tudíž nechápu význam diskuze na téma ale on to měl udělat tak a tak. Ten člověk sem dal informaci o inzerátu se kterým byl nespokojen a který pak náležitě podle svého nejlepšího vědomí ohodnotil. Navíc napsal komentář, proč hodnocení udělil. Nejde o to, jestli to bylo podle vás dobře nebo špatně. Jde o to, že je to absolutně jeho věc. Nepřijde mi to těžké pochopit.
Pokud se někomu takový systém nelíbí, nechť místo plků vyvine iniciativu a aktivně se prosadí o jeho změnu
Přeji hodně zdaru
Děkuji za pozornost
závaznost
Trochu pozdní reakce, ale přece.
Zásadní politikou ZH na bazaru je závaznost vystavených inzerátů!
Pokud se kupec rozhodne být velkorysý a ukvapenost nebo jiný důvod prodejce pro zrušení inzerátu přejde (neutrálním, nebo neuděleným hodnocením, nebo třeba dohodou o zrušení příhozů a stažením inzerátu), je to věc kupce. Ale pokud se rozhodne udělit negativní hodnocení má na to plné právo. Tečka.
Není žádoucí, aby prodávající zkoušel, za jakou cenu vlastně může prodat a když s ní nebude spokojen, tak inzerát zrušil a vystavil znovu za vyšší cenu nebo jinde. Není žádoucí, aby prodávající vystavoval na více serverech a prodal vyšší ceně. Není žádoucí, aby si prodávající uprostřed aukce rozmyslel, že to vlastně nechce prodat. Tohle všechno snižuje kredibilitu bazaru a pravidla umožňují nespolehlivého prodejce "potrestat" negativním hodnocením a vysvětlujícím komentářem.
Trochu mi to připomíná pana (už naštěstí) exsenátora Hlavatého. Pokud nechci být poslancem, tak nekandiduji, pokud nechci prodat, tak nevystavuji inzerát.
-----------------
šéfredaktor novinek ZH; předseda KDH Pajdulák
ad Wolfsen
Stoprocentně souhlasím. Už jenom proto, že já jako kupec můžu být takovou skrečovanou nabídkou poškozen tak, že mi někde jinde uteče stejná věc jen kvůli tomu, že jsem dal přednost zdejší aukci.
Ještě, že to Wolfsen uvedl na pravou míru, už se mi z diskuse začalo zdát, že je normální skrečovat po jednom dnu aukci a že hajzlík je ten, kdo dá za to negativní hodnocení. Když něco nabízím, tak snad vím co dělám a než něco odkliknu, tak si to snad dobře rozmyslím a zkontroluju.
A ještě k tomu negativnímu hodnocení:
Když má někdo 30 kladných hodnocení a jedno negativní, tak mne to od koupě nebo prodeje tomu dotyčnému neodradí. Stát se může všechno a okolnosti se můžou blbě sejít. Pokud má ale někdo jen dvě hodnocení a z toho jedno negativní, tak jsem na pozoru.
Závaznost
Už se mi povedlo dvakrát přiřadit špatnou hru. K tomuto totiž žádná kontrola není, to se projeví až po vystavení hry. Taková Civka nebo i Mage Knight mají dvojici úplně různých her, které se ale jmenují stejně, takže zadavatel inzerátu může být zmaten (což se mi právě u těchto dvou her stalo :-)).
Takže Křene, někdy ta kontrola před vystavením ani není možná :-)
zruda
To s nemožností si zkontrolovat hru, která má stejný název s jinou, před vystavením inzerátu, je sice pravda, ale v takovém případě mi nic nebrání se podívat, jak vystavený inzerát vypadá, a v řádu sekund ho případně zrušit. Už se mi to také stalo v případě hry Shogun.
Kren také určitě na tento případ nenaráží. Je to jasné z kontextu celé diskuse.
zruda
navíc se dá popis inzerátu doplnit, např. o velkou capslockovou větu typu: "omylem jsem vložil náhled jiné hry, ve skutečnosti se jedná o tuto: http://zatrolene-hry.cz/blabla"
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Odhodlaní: Severní Afrika
Akt. cena: 450 Kč
Končí za: 5 dnů