Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Zneužívání bazaru
Z delšího pozorování zdejšího bazaru jsem si všimnul nepěkného a neetického chování některých prodávajících. Jsou tací, kteří evidentně přeprodávájí hry koupené v zahraničí za nižší ceny a pak je prodávají přes bazar, resp. si je vzhledem k množství nabízených titulů objedná ze zahraničí až po úspěšném vydražení tady v bazaru. Nelíbí se mi to hlavně z hlediska, že je nabízí jakou aukce (u kup těď by to bylo možná omluvitelnější), což může způsobit, že se dva zájemci poperou o hru, vyženou její cenu poměrně vysoko a daný uživatel ji tam za pár dní/případně týdnů hodí znovu za podstatně nižší cenu. Dít se tohle třeba na aukru tak je mi to putna, ale na komunitním webu mi to přijde minimálně neetické...Podmínky v aukcích
Jsem proti podmínkám v aukcích. Ať už na počet pozitivních hodnocení nebo doby od registrace u jednotlivců nebo na minimální počet různých přihazujících v rámci konkrétní aukce. To mi přijde jako opravdu velmi špatné nápady. To jsou totiž velmi konkrétní podmínky na omezování daných aukcí.
Zato podmínka poštovného zdarma při vydražení více kusů mi přijde velmi rozumná. Ta totiž nikoho neomezí v dané aukci, je jen na rozhodnutí daného uživatele, jestli je ochoten nést riziko větších nákladů při vydražení jen jednoho kusu.
Sám píšu u svých aukcí cenu poštovného při poslání přes Zásilkovnu a jako samozřejmost beru, že se při větším počtu vydražených kusů platí poštovné jen jedno (teď jsem třeba poslal jednomu uživateli s indexem 11 3 hry zaráz).
Pecovarhy
A pokud budes s cenou spokojen a bude prihazujicich malo? Aukci take zrusis a udelas novou? Podminky typu jen osobní odber,posta, zasilkovna nebo do zahranici neposilam chapu, ale tomuhle opravdu nerozumim.
horysimus
Hypotéza, ktorú som mal v prvom príspevku je platná a pre istotu ju zopakujem - nikto nemá záujem predať tu hru ani za 1 Kč ani za 5 Kč. Takže to dúfam zodpovedá aj Tvoju otázku. Možno to chce ešte jeden disclaimer navyše v inzeráte, ale zásada spokojnosti oboch strán je snáď najvyššou prioritou v obchode.
Ja zase nerozumiem, že v dnešnom svete elektronického bankovníctva a poštových služieb ako napr. Zásielkovňa je niekto neochotný rovnako zabaliť a poslať balík a dostať za to rovnaké množstvo peňazí. Proste rovnaký efekt, rovnaká námaha, ale nie, vylúčim si dobrovoľne potenciálny dopyt...
Edit: ale musím s potešením konštatovať, že som už dlhšie nenarazil na takýto inzerát (resp. pri hrách, o ktoré som mal záujem), takže výrazné zlepšenie nastalo z môjho pohľadu v bazári.
zruda
Pokiaľ to neodporuje pravidlám bazáru (napr. organizovanie obchodnej činnosti...), tak sa ti to môže maximálne tak nepáčiť, čiže nebudeš na daný inzerát prihadzovať...
chapu ze chces byt spokojeny
ale nechapu proc davas hru do aukce za korunu? tak dam minimalni cenu za kterou sem ochotny hru prodat a nemusim vymyslet podminky s poctem prihazujicich... krom toho neodpovedel jsi mi na mou otazku, kdyz budem prihazujici jen dva a cena bude velice dobra zrusis aukci?
Pecovarhy
Já zas nechápu, když někdo dá vyvolávací cenu 1 Kč nebo 5 Kč, proč by to pak za cenu podobného řádu neprodal. Když to nechce prodat tak levně, proč to tak levně nabízí?
Joe
Jasně, chápu, že se mi to může nelíbit a ještě si můžu postěžovat tady v diskuzi a to je asi tak vše :-D Ještěže mě to netrápí, protože jsem z té sorty lidí, co si radši koupí hru novou než ji kupovat na bazaru.
Prostě nemám rád umělé omezování nákupních podmínek. A mám to tak u více věcí, například neumím napsat technické podmínky výběrového řízení tak, abych preferoval jednoho konkrétního dodavatele nebo někoho cíleně předem vyloučil.
horysimus, zruda
nechcem sa veľmi opakovať:
1. horysimus, samozrejme, keď je spokojnosť s cenou na oboch stranách, nevidím dôvod obchod nedokončiť. Myslel som, že som sa vyjadril vcelku jasne, ospravedlňujem sa, ak to tak nebolo.
2. zruda, zaujímalo by ma, ako si vysvetľuješ existenciu, motiváciu, ciele, mechanizmus a výsledky takýchto inzerátov, od 1 Kč.
Príklad
Osobne som napríklad veľmi zvedavý na tento inzerát:
http://www.zatrolene-hry.cz/bazar/64271/
Tento užívateľ kúpil odo mňa draženú hru iba teraz 28.3.2018 za 360 Kč (http://www.zatrolene-hry.cz/bazar/62591/) a ponúka ju obratom s vyvolávacou cenou 249 Kč. Zatiaľ má jedného prihadzujúceho, ja som mal 9tich, ale je iba na začiatku, prajem mu, nech sa to rozbehne a nech sú všetci spokojní.
Manipulace s hodnocením
Jak někdo může udělit Pecovarhymu kladné hodnocení obchodu, který neproběhl?!
Jaký pak mají hodnocení účastníků význam, když jsou manipulována fiktivními obchody?
Administrátor bazaru by měl minimálně hodnocení obou stran obchodu zrušit.
aukce od 1 kč
Je vidět ,že lidi jsou příliž zvyklí na eshopy,nebo aukce typu kup teď.
Je dobré si uvědomit,že jak jednou něco koupíte a už to rozbalíte,je ta věc použitá.
Ten kdo začíná své aukce od 1 kč,nechává konečnou cenu pouze na kupcích a o tom by klasické aukce měly být.
Prostě co má svou cenu tak bude i dobře zaplaceno(třeba Gmt hry).
Samozřejmě se může stát ,že se něco prodá hodně pod cenou ,ale to je riziko aukcí.
Pecovarhy má své podmínky aukcí a když s nima někdo nesouhlasí tak ať nepřihazuje.
To samé je když vám někdo v aukci dá nízkou cenu ,ale poštovné 500 kč,je to jeho aukce a když to neakceptujete tak nepřihodíte.
Aukce s omezením
Také se mi nelíbí aukce od 1Kč s nějakými předem neovlivnitelnými podmínkami, které si tam zadavatel píše, aby to prodal za nějakou jemu přiměřenou cenu.
Pokud si v inzerátu vymyslím, že neposílám na Slovensko, dobírkou, zabalené, kompletní a já nevím co ještě, tak je to od začátku dané a vím co kupuji.
Pokud tam dá někdo příslib, že to možná prodá, ale ještě se uvidí, jak to dopadne, tak je to stejné, jako když někdo před koncem aukci odstraní, aby neprodal levně. Oba by měli dostat automaticky mínusové body za zrušení obchodu.
Motivace prodeje hry za 1 Kč
Ta hra musí z domu za jakoukoliv cenu (z jakéhokoliv důvodu, o kterém tu nespekuluji).
No a k podmínce počtu přihazujících... Ne, to je fakt nesmysl :-D Buď je podmínka na minimální počet přihazujících nebo není. A zabředávat do doplňujících podmínek typu, že hra se prodá pod 500 Kč, když tam bude alespoň 5 přihazujících, to už je výsměch :-D
Souhlasím s Jenikkozak, že kladné hodnocení by mělo být smazáno, protože obchod neproběhl. Osobně bych to možná změnil alespoň na neutrální hodnocení.
A argument počtem přihazujících totálně nechápu. Já měl 9 přihazujících, on měl jednoho. Toto je co za argument? :-D Moje zkušenosti jsou takové, že přihazujících přibývá více až poslední 2 - 3 dny aukce.
jenikkozak
Můžeš s tou manipulací být konkrétní?
Aukce
Poměrně rozsáhlá diskuze, ale upřímně na mě působí jen jako fňukání naprosto zbytečné.
Klasické aukce už dávno nejsou výhradou dražení od 1Kč, naopak taková aukce je dnes spíše výjimkou. Ve světových aukcích se standardně uvádí tzv. "vyvolávací cena" která reflektuje hodnotu, za kterou je prodávající ochoten věc prodat.
1) Když se bojíš prodat pod cenou, dej si vlastní vyvolávací cenu, je to jen tvé rozhodnutí
2) pokud si někdo chce dávat své vlastní podmínky aukcí, je to dle mého jeho osobní právo - záleží jen na kupujícím, zda tyto podmínky akceptuje. Pokud ne, ať na danou akci nepřihazuje
3) Zde je jen komunitní server, takže se spoléhá na to, že jsme tu v podstatě "jedna rodina" a dokážeme se jako lidi domluvit
4) Ohledně "nových účtů? nevidím problém...sám jsme se zde registroval až v době, kdy se zde objevila hra, kterou jsme roky sháněl, takže jsme založil účet a hurá na aukci :-)
5) jediné, co bych se snažil postihnout jsou prodávající, kteří si přihazují na vlastní aukce - to mi přijde jako nekalý obchod a sem to nepatří...Prodávající tak zneužívá jednoduchosti zdejšího bazaru, který nehlídá IP, nebo nepožaduje ověření identity přes doklad.
pecovarhy
Tak jestli jsem to dobre pochopil kdyztak me oprav pokud se mylim. Das inzerat na hru za korunu, ale vubec nejsi ochotny tu hru za korunu prodat. Jde ti pouze o to na ten tvuj inzerat prilakat pozornost a co nejvice prihazujicich. Jak prihazuje vice lidi aukce dostane symbol plaminku a takovy punc vyjmecnosti prodavaneho zbozi. Ale co kdyby se vydrazilo za malo, pak je velka pravdepodobnost ze se sejde min lidi nez 5. V prvnich tvych aukci bylo myslim 3 ,ale to ti asi prislo malo. Takze co dal pak uz si sam rozhodnes jestli hru za ty penize prodas nebo ne. Bud je cena pro tebe dobra nebo se odvolas na podminky tve aukce. Uznavam dobre vymysleno. Pokud nekdo vytuni napr na 10 prihazujich aukce uz tu budu uplne k nicemu.
Peca007
Obchod neproběhl, tedy nemůže být uděleno kladné hodnocení. Pokud je uděleno a započteno, jedná se o manipulaci s reputací prodávajícího, protože dostává kladné body, i když nic neposlal.
Aukce?
Stále se opakující argument, že podmínky si každý může dát jaké chce a já nemusím přihazovat jsou sice fajn, ale na druhou stranu zdejší bazar nabízí prodej "Kup teď" a "Aukce" a prodej nějakým jiným systémem (což nějaký podmíněný příslib určitě je) není ani jedno z toho a mělo by to být v jiné kategorii.
Aukce
Teď nepíšu o bazaru ZH ,ale třeba o Ebay.
Motivace startu aukce třeba od 1$ je menší poplatek za start aukce.Můžete si dát podmínku,že když cena nedosáhne určité výše ,prodej neproběhne.
Aukce kup teď s dodatkem,že můžete poslat svůj návrh ceny.
Takže mě jakékoliv podmínky nevadí.
P.S. Na aukčních portálech bývají podmínky ohledně nových účtu. Já když jsem osobně začínal na egun.de,tak před přihozením jsem se vždy ptal jestli můžu přihodit. Tak od pátého kladného hodnocení to bylo ok.
Pecovarhy
to sou to jabka s hruškama, bazar ma simulovat tržnici ne vyberový řizení ČD
1) pravidla pri zadavaní hry do bazaru te na to vyslovene upozornují, kdyz je ti 1 Kč málo dej vyší cenu.
2 ) proč by to nekdo dávál ? protoze ví že to má vyší cenu a nechá to na ruce trhu a proste to riziko akceptuje.
3) ostatní podmínky jako poštovné pravidla v bazaru neupravují proto je to v pořádku je do inzerátu pridat.
+ apeluješ sice na gramotnost a to stejne by jsem mohl řící ze si víš přečíst pravidla bazaru a tedy I jak správne nastavit cenu
+ takovéto typy inzeratu podle me eště vice prispívají k vytvareni nejakých fiktivních kont.
paladin91
Aby sme boli presní:
Typ:
aukce = chci prodat hru za co nejvyšší cenu (níže uvedená cena bude cena vyvolávací)
Kup teď = chci prodat hru za níže uvedenou cenu
ostatní = sháním hru, vyměním hru, apod.
fiktivní konta
Vytváření fiktivních kont je bohužel ten hlavní důvod, proč by se žádné další podmínky uvádět neměli (myslím podmínky na počet přihazujících apod) protože to pak může vést k vytváření fiktivních účtů, jen abych udělal počet požadovaného přihození....cenu pak klidně s 5ti přihazujícími fiktivními účty mohu vytáhnout z 1kč na 5Kč a splním tedy i podmínky aukce.
Nicméně pak celá podmínka počtu přihození je na nic, tedy je předem bezúčelná.
Zároveň by ale musel admin bazaru hlídat prodávající, kteří si tyto podmínky dávají a dané nabídky mazat - po čase by to už nikdo nedělal.
Jen nevím, zda na to má admin čas tohle řešit .-)
zruda a ostatní
Skúsim odpovedať, aj keď sa už nabalilo veľa iných odpovedí a otázok:
1. Ak chcem niečo z domu a nezáleží mi na cene, tak to niekomu v okolí okamžite darujem, prípadne hernému klubu, nemusím s tým ísť do dražby a babrať sa s balením, predsa.
2. To nebolo myslené ako nejaký konkrétny argument, že ja som mal 9 on 1, stále má ešte 10 dní do ukončenia, takže v pohode, možno to dopadne pre môj názor práveže nepriaznivo, uvidíme.
3. Ten príklad som uviedol, že by mohol demonštrovať výhodu aukcie od 1 Kč - podľa mňa tam jasne funguje taký ten prirodzený ľudský psychologický faktor - nízka cena, je to pre mňa zaujímavejšie, prihodím. Keď ma prehodia o 1 Kč, dostanem notifikáciu, škrie ma to, prihodím aj ja a takto sa to vie potiahnuť do zaujímavejších čísel.
4. Napr. v decembri som ponúkol cca 45 hier, teraz 15 - inzeráty od 1 Kč mi ušetrili aj čas strávený nad hľadaním tej "správnej" vyvolávacej ceny pre každú jednu z tých hier. Najhoršie je mať to vycapené 14 dní a žiadna reakcia. Takto som to takmer naraz predal všetko, maximálna spokojnosť. A zdôrazňujem, že maximálna spokojnosť aj s výsledkom a cenovou úrovňou dražieb, som presvedčený, že s "reálnou" vyvolávacou cenou by som ani zďaleka nemal taký úspech.
5. Keby som si už v decembri uvedomil, že ten inzerát sa po piatom prihodení zvýrazní, tak hneď vtedy dám podmienku o piatich, dal som len troch (uvedomujem si, že to môže byť 5 prihodení iba od 2 ľudí, jasne). Opakujem, že som chcel takto zabezpečiť, že tam bude incentive (notifikácia o prehodení) pre aspoň 5 ľudí, ktorí môžu mať teoreticky záujem o konkrétnu hru - mal som tam napr. aj Rio de la Plata, toto bolo riziko a nemuselo osloviť veľa ľudí...
6. Nemám absolútne žiaden problém, aby sa iniciovalo zrušenie hodnotení v týchto dvoch dražbách, tam skutočne neprebehla transakcia. Obidvaja potenciálni kupci však boli veľmi korektní, zaslúžili by si už len za to pozitívne hodnotenie:
http://www.zatrolene-hry.cz/bazar/62590/
http://www.zatrolene-hry.cz/bazar/62605/
7. Vidíme veci inou optikou, podľa mňa majú moje podmienky opodstatnenie, od nikoho nežiadam, aby to musel uznať. V zásade mi je jedno, čo si o tom myslíte, páni spoluhráči, aj tak nie ste v drvivej väčšina cieľová skupina, ktorá by sa o moje hry zaujímala (Paladin a Kemet výnimka :-)).
pecovarhy
Proč dáváš do dražby položku, kterou pak nechceš prodat?
Pecovarhy
Inzerovat za korunu je jako reklama z Lidlu co ti slibuje rohlík za kačku , podmínky o počtu prihazujich jsou jako hvězdička co říká ze platí při odběru 100 kusů a to už je zase nekalá obchodní praktika :
Je to využívání / zneužíváni slabiny zdejšího systému. Pozitiva které na tom vidíš samozřejmě chápu a dokud je to tolerovány tak se nedá nic nedat a já jako užívat z druhé strany to musím přežít .
Zároveň si ale myslím ze také inzeráty by měl admin mazat . T
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
V-Sabotage - komplet
Akt. cena: 4999 Kč
Končí za: 4 dny