Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Zneužívání bazaru
Z delšího pozorování zdejšího bazaru jsem si všimnul nepěkného a neetického chování některých prodávajících. Jsou tací, kteří evidentně přeprodávájí hry koupené v zahraničí za nižší ceny a pak je prodávají přes bazar, resp. si je vzhledem k množství nabízených titulů objedná ze zahraničí až po úspěšném vydražení tady v bazaru. Nelíbí se mi to hlavně z hlediska, že je nabízí jakou aukce (u kup těď by to bylo možná omluvitelnější), což může způsobit, že se dva zájemci poperou o hru, vyženou její cenu poměrně vysoko a daný uživatel ji tam za pár dní/případně týdnů hodí znovu za podstatně nižší cenu. Dít se tohle třeba na aukru tak je mi to putna, ale na komunitním webu mi to přijde minimálně neetické...@zruda
Jestliže se mi v nabídce při zadávání objeví podobná dvojice (stejný název tam opravdu není), tak si napřed zkontroluju, která z nich je ta pravá (např. Mage Knight x Mage Knight: Desková hra).
Ano ukliknout se lze, ale v takovém případě okamžitě do doplňujícího komentáře aukce píšu, že to byl omyl, ať nikdo nepřihazuje. Pokud někdo přihodí, je to zase jeho blbost, že nečte o co v aukci jde a pochybuju, že někdo přihodí, aniž by si přečetl, že třeba někdo prodává hru, ve které chybí třeba polovina komponent.
Pokud, ale někdo napíše, že to byl omyl po delší době, až někdo přihodí a ještě napíše, že si to vlastně rozmyslel, tak mu negativní hodnocení rozhodně patří. Pokud se něčeho ať jako kupec nebo prodejce dobrovolně zúčastňuji, tak je taky moje odpovědnost, abych se seznámil s pravidly a možnými důsledky. Každý jsme svépravný ne?
Ještě před deseti lety tady v aukcích mohla panovat přátelská atmosféra, kdy se vesměs každý z prodejců a kupců znal a vše se mohlo vyřešit soukromě na přátelské úrovni. Dneska, kdy je v aukci současně přes 500 her, Trolí bazar je největší internetový herní bazar u nás a správce už dvakrát řešil přes policii neregulérní finanční podrazy tak je třeba počítat s tím, že ne vše je vždy férové a je třeba se mít na pozoru. Takže takové to kamarádské "on to tak nemyslel" bylo relevantní před deseti lety, ale ne dnes.
Kew a Shark byli rychlejší ;), ale alespoň jsem to popsal podrobněji.
ad kren a diskusia
Zase, prosím ťa, to nezveličuj. Nikto tu nerobil všeobecné závery a nikto tu nikoho nelinčoval, len 3 či 4 ľudia povedali svoj odlišný názor úplne v pokoji na túto konkrétnu situáciu, ktorá bola špecifická z oboch strán. A ty sem teraz nabehneš a si nadšení ako to niekto konečne dal na pravú mieru. Pritom nič nebolo mimo miery.
Opakujem - toto bola špecifická situácia. Nebola špecifická len tým, že niekto rýchlo ukončil aukciu, ale aj tým, že negatívum dával človek, ktorý sám vedel, že by tú aukciu nevyhral a na dotyčnom si tak trochu vybil svoju zlosť.
kren
Já jen reagoval na to, že píšeš, že před vystavením si to má každý zkontrolovat ;-)
U Mage Knightu jsem stihnul před příhozem ještě informovat o nepřihazování (dokonce jsem kolem toho dostal od kohosi zprávu), u Civky už ne. Vše se teda vyřešilo v klidu včetně doplnění textu o nepřihazování s tím, že jsem pak napsal dotyčnému přímo zprávu, že jsem už vystavil inzerát správně a že může přihodit.
Jinak já vystavoval anglickou verzi Mage Knightu, a proto jsem vybral Mage Knight a ne Mage Knight: Desková hra. Protože jsem si myslel, že ta hra tu má dva záznamy (pro českou a anglickou verzi).
Každopádně souhlasím s udělením negativního hodnocení v tom případě, co popisuješ a co se tu stal v souvislosti s tím Descentem.
cizojazyčné verze.
Nevím zda je to k tématu ale můj postřeh.
Občas při vystavení se objevuje jen jeden název hry.
Příklad: Zadávám hru Funkenschlag: Die ersten Funken (German)
Buď ji zadám pod český název Pravěk nebo jako samostatnou hru bez odkazu.
Když ji zadám jako Pravěka do popisu hry uvedu "Funkenschlag: Die ersten Funken (German)" tak může být kupující zmaten.
Když ji zadám jen pod originálním názvem tak zase kupující neví že se jedná o stejnou hru.
Možná blbost ale už se mi to párkrát stalo že někdo psal co vlastně prodávám.:(
promo
Podobný problém je z chybějícími položkami na promo verze, většina lidí to šoupne pod základní název hry a pak mi dojde sms že někdo prodává hru za kilo a ono jsou po rozkliknutí jen dvě kartičky navíc
ota.z
Určitě chceš, aby se hra přiřadila k profilu, i když jiné jazykové verze.
Jenom v tom případě totiž všichni, co mají hru ve wishlistu, dostanou zprávu, že se v bazaru objevila jejich vytoužená hra, kterou by jinak mohli přehlédnout.
hike
Možná jsem to napsal zmateně. Prostě jde jen o to že jsem například přidal rozšíření na prodej: Pandemic: On the Brink - Z-Man Games (2009)
Nahrál jsem tam fotku verze hry kterou prodávám ale u popisu chtě nechtě vyskočí obrázek české verze a český název.
Je jasné že hru mohu zadat do bazaru a neprovázat ji s českou verzí která je zde zalistovaná. ale třeba u německých her je tam dost divný název a člověk si to prostě nemusí spojit s hrou kterou by třeba i sháněl a vůbec ho nenapadne že je to ta samá ale v originále.
Třeba když zadáš Stanici Paranoia a Panic Station, těm co se orientují to dojde ale občasný hráč tak přichází o možnost se dozvědět že to je to samé:)
Je ale možné že mi něco na zatrolenkách uteklo a funguje to jinak.
Diskuse k ukoncene aukci
Ahoj,
lidi krotte emoce. Jedna se o jeden negativni komtar, ktery je mi uplne jedno ze mam.
Z toho ukonceni aukce jsem si vzal ponauceni a nic v bazaru nebudu nabizet.
Zmineny descent jsen chtel prodat z fin. duvodu, ale vse se vyresilo driv nez jsem cekal. Tak jsem si prodej rozmyslel. Stejne bych dostal negativ za to jak je to napatlane :-) .
Driv jsem rozmysleni prodeje resil prihazovanim z jineho uctu a za to jsem taky dostal nalepku podvodnika co okrada lidi.
Ale aspon zde v diskuzi bylo zas zivo :-) .
...
To jsem netušil, že tu rozpoutám takový flame :)
Už to tu většinou zaznělo, ale přidám své důvody:
- Jak psal Wolfsen, zdejší nabídky v bazaru mají být závazné, takže negativní hodnocení je podle mě na místě.
- Že můžu být rád, že jsem nedostal na oplátku taky negativní hodnocení? Je zde dobrá vlastnost, že prodejce a kupující si navzájem ta hodnocení vidí až ve chvíli, kdy ohodnotí oba (a navíc mi dal morpheus to hodnocení dříve).
- Morpheus má nyní 72 pozitivních hodnocení, 2 neutrální a 2 negativní. A v negativních se nepíše nic o tom, že kvalita dodané hry byla bídná nebo tak něco. Prostě jen obchod neproběhl. Takže myslím, že to nikoho nemůže moc odrazovat.
- Nechovám vůči morpheovi nějakou zášť. Pokud by dražil jinou hru, o kterou bych měl zájem, tak bych klidně přihodil. Chápu, že se to může stát, že si to rozmyslel. To negativní hodnocení jsem tedy dal (i s ohledem na vysoký počet kladných hodnocení) spíš jako "výchovné", aby příště aukci v průběhu nerušil.
- Myslím, že než 1 či 2 negativní hodnocení může morpheovi škodit ta nálepka, že si přihazuje na vlastní aukce, jak i sám popisoval. Zde bych naopak neměl nic proti, kdyby mu ta nálepka "podvodníka" zmizela (ale závisí to na adminech).
Asi karma :)
Další inzerát, který dotyčný zrušil těsně poté, co ho vyvěsil, a kde jsem začal přihazovat...
http://www.zatrolene-hry.cz/bazar/59847/
No toto
Sem teda taky patri negativ.
Predchozi zajemce
Negativ urcite - ale na kterou tu aukci? Na tu jeho puvodni s "predchozim zajemcem"? Nebo na tu novou nove vystavenou?
Netusim samozrejme o co slo, ale resi se to tu X krat dokola - zajemce nereaguje nebo je s nim problem, jak dlouho cekat? A co delat, kdyz se nema k predani/placeni a nebo reaguje pomalu (mozna jen nesedi u pocitace porad jako nekteri)? A co delat kdyz se ozve zrovna v okamziku, kdy vy vystavite novy inzerat na totez (po X tydnech cekani)?
Obavam se ze to nema jine reseni - nez se proste jako lidi domluvit ... Rozdavat negativa tomu kdo byl do takove situace uveden cizim zavinenim situaci rozhodne nevyresi...
sekce: elektronika (?)
Nechci zbytečně prudit, ale myslím, že tohle sem jaksi nepatří...
http://www.zatrolene-hry.cz/bazar/60044/
???
vulcano
Technicky na tom hrát deskovku můžeš :D
napr.: http://galaxytrucker.com/
Ale jsem názoru, že by se inzerát(y) měl smazat, jinak se to tu zaplive bordelem.
omezení pro nové účty ...
Po několika letech jsem dal do bazaru dvě hry a teď, když jsem si všiml, že na obě přihodila stejná osoba, která si zřídila účet až poté, co jsem hry do aukce vložil, tak mě napadla jedna věc a to, že mi chybí možnost při založení aukce Zakázat účast nově založeným účtům.
1. mám obavu, aby si někdo nemyslel, že si na své hry přihazuji sám.
2. jsem zvyklý posílat hry ihned poté, co mi kupující napíše svou adresu (nečekám na připsání peněz na můj účet), ale když jde o nového uživatele, tak to samozřejmě nepřichází v úvahu.
3. ve výše popsaném případě nevím, co si mám o tomto kupujícím myslet a mám obavy ze zmařených aukcí.
Deth
Takáto otázka tu vyvstáva periodicky... moja rada? Nerieš. Keď sa náhodou vyskytne problém, porieši Admin a prípadne vystavíš znovu.
Deth
Také se mi to teď stalo a hru jsem poslal na dobírku a nebyl problém.
Uživatelém s hodnocemím, posílám také hry hned.
--------------------------------------
Deskoherní Inkvizitor
Zakládající člen hnutí "Jednorožce s duhou do záhlaví Zatrolenek"
příhoz nového účtu
No jo, ale že bych se trefil jedné osobě do vkusu hned se dvěma hrami ...
Proto jsem napsal svůj předchozí příspěvek. Připadá mi to v tuto chvíli fakt "podivné".
deth
Ja mam momentalne v bazari asi 10 aukcii a tiez mi ten novy nick prihodil do troch z nich.... tak uvidime, co z toho bude :-D ale kazdy tu raz zacinal, ja som sa sem pred rokmi prihlasila tiez koli bazaru a kupila som rovno dve hry u jedneho predavajuceho, tak verim, ze aj toto je seriozna osoba :-D
Deth
Na tu Studenou válku taky přihazuji.
A já mám právě pocit,že jsi se někomu trefil do toho co chce.
U civilizace,teda u rozšíření ,tu vypuklo zase šílenství ,že je vyprodané a někdo vidí obě hry jako dobrý kup.
A Studená válka je samozřejmě hra ,která je v kurzu i pro nováčky.
Kdo by nechtěl zkusit nej deskovou hru :+), podle mnoha žebříčků.
Deth a dalsi
Pri platbe predem na ucet riskujes prakticky jen opakovani aukce. Takze neni co resit.
Kdyz si kazdy zakaze "nove ucty" jak vzniknou ty stare? Budou si prihazovat na vlastni aukce aby si mohli dat alespon 10 pozitivnich hodnoceni a mohli tak prihazovat i do "normalnich" aukci? Takze novacek se musi napred naucit fixlovat aby se mohl zacit chovat normalne? Nebo jak by to melo probehnout? Nebo jaky jiny rozdil je mezi uctem ktery vznikl vcera, pred 10 dny, pred 30 dny, pred rokem ?
Proste resilo se to tady 100x a 100x se doslo k tomu, ze neni rozumne mozne omezovat nove uzivatele. Naopak, vsichni by je meli radostne vitat, protoze to znamena dalsiho noveho clena komunity!
Deth
proč vytvářet problem tam kde není?
nevěřiš novému nicku ? pošli to na dobírku.
zdejší bazar je jedním z hlavních důvodu vzniku nejakách nových učtů, protože jinde už nekteré věci prostě neseřeneš, na tom není nic divného.
zneužívání
mě spíš iritujou v poslední době množící se inzeraty typu, platí jen když bude 5 přihazujících a podobně. WTF tak když se bojí někdo o cenu tak to nedávám on 1kč. Každy inzerent navíc souhlasí s podmínami ve kterých je jasne napsaný že za konečnou sumu ma povinost to poslat I když doufal možná ve vyšší. Když to prodat nechce ať si to nechá válet na polici.
Paladin
Presne. Tyhle inzeraty taky nechapu...
Imho tim ten clovek porusuje zdejsi pravidla kdyz to pak nebude chtit prodat v pripade ze byli v aukci treba jen 3 nebo 4 lidi
Beholder, Paladin
Je to jednoduchá motivácia, ktorú som už raz inde vysvetľoval: nikto nemá záujem predať hru za 1 Kč, ani za 5 Kč, to je azda zjavný fakt. Avšak keď tam budú 5 rôzni záujemcovia, rozbehne sa ten systém notifikácií pri prehodeniach, takže sa naštartuje aj záujem prihadzovať.
Nesúhlasím s názorom, že ide o zneužívanie bazáru. Si gramotný, vieš si prečítať popis, tak vieš do čoho ideš a zariaď sa podľa toho. Aj keď motivujem dopyt napríklad poslaním zdarma pri kúpe 2 a viac hier, to je potom tiež zneužitie bazáru?
Vždy mi zatiaľ vyhovorili, že to nie je rovnaká situácia ako to s neochotou zaslať balík s hrou mimo Česka - prečítam si inzerát, jeho popis a zariadim sa podľa toho - neprihadzujem. Podľa mňa totožná situácia.
Čo by sa stalo, keby som hoci aj naschvál prihodil najvyššiu sumu na takýto inzerát? Nikde v podmienkach nemám napísané, že sa musím držať podmienok uvedených v popise inzerátu. Porušil by predajca podmienky bazáru, keby mi to neposlal?
Všetko je to o vzájomnom rešpekte a dohode a zatiaľ za seba môžem povedať, že maximálna spokojnosť. Mal som teraz 2 aukcie, kde boli iba 1 a 4 prihadzujúci a tí ľudia mi s úplným pochopením dali pozitívne hodnotenie, aj keď sa obchod nezrealizoval.
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Rising Sun Artbook - KS
Akt. cena: 200 Kč
Končí za: 4 dny