Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Zneužívání bazaru
Z delšího pozorování zdejšího bazaru jsem si všimnul nepěkného a neetického chování některých prodávajících. Jsou tací, kteří evidentně přeprodávájí hry koupené v zahraničí za nižší ceny a pak je prodávají přes bazar, resp. si je vzhledem k množství nabízených titulů objedná ze zahraničí až po úspěšném vydražení tady v bazaru. Nelíbí se mi to hlavně z hlediska, že je nabízí jakou aukce (u kup těď by to bylo možná omluvitelnější), což může způsobit, že se dva zájemci poperou o hru, vyženou její cenu poměrně vysoko a daný uživatel ji tam za pár dní/případně týdnů hodí znovu za podstatně nižší cenu. Dít se tohle třeba na aukru tak je mi to putna, ale na komunitním webu mi to přijde minimálně neetické......
No já hlavně reagoval na první větu tvého předchozího příspěvku. Podle mě přihazování na vlastní aukci je dost nefér...
V každém případě za mě vidím funkční jenom možnost B. Možnost A by nebyla vitální a dlouho by nepřežila imho. Takže řešení: snad jen nějaký větší postih pro dokázaného podvodníka. Ale buďme rádi za tento pěkně fungující bazar, ty chyby které má, jsou doopravdy z větší části neřešitelné, tak je tedy přestaňme řešit :)
Aukce
Vychytat to asi nejde, ale někdy je to úsměvné. Snad novému uživateli nekřivdím, pokud ano - omlouvám se.
https://postimg.org/image/dkvaqfso9/
https://postimg.org/image/oz1pb0yy7/
zas a znovu
to, že někoho k registraci přiměje zajímavá aukce je zcela pochopitelné a pravděpodobné, taky je možné, že si spletl rozšíření se základem...
a Fandu (prodávající) znám a za toho ručím
to PPJ
Já fakt pořád nevím o co vám jde. Pro někoho peníze neznamenají tolik co pro jiného a že někdo něco přehodil o 4x tak vyšší cenu je OK. Je to prostě aukce. Nevím co básník chtěl říct těmi kopiemi náhledu. Já jsem před lety dával do dražby 2 kostky k Twilight Strugle za 50 kč. Bylo pár menších příhozů a pak přihodil jeden uživatel na částku přes 500,- kč (což já bych za dvě kostky vůbec nedal). Dokonce jsem mu ty kostky pak předával osobně, protože byl z Ostravy. Peníze pro něho nehrály žádnou roli a prostě je moc chtěl a nechtěl se mrcasit s nějakým přihazováním po desetikorunách. Že já na to za takovou částku nemám a zdá se mi nesmyslná, ještě neznamená, že pro někoho desetkrát větší cena není při jeho příjmech nic než pakatel.
to kren
Spíš jsem myslel, že ten příhoz je z jiné galaxie. Když se podívám, za kolik je možné koupit to na internetu, tak je to úsměvné. Chápal bych příhoz např. +500,-. Co se týče peněz, je pravda, že každý máme jinou finanční hladinu.
PPJ
Taky nejsem příznivcem příhozů jednodenních uživatelů, ale zrovna Burning Crusade už nejde sehnat, takže se vyšplhá. Před nějakou dobou jsem to viděl na bazaru vyšplhat se přes 1500,- (pokud se nepletu). Je možné, že tady dotyčný jen chtěl mít jistotu.
Jednodenní uživatelé mi nevadí ...
... smiřte se už konečně s tím, že sem většina nových uživatelů chodí jednorázově jen kvůli bazaru a nic jiného je nezajímá.
To kren
Ve všem máš pravdu. ... pokud uživatel s tím "originálním" jménem zaplatí.
Pokud ne, tak tady bojuješ za člověka, který zbytečně zkazil aukci a nic mu za to nehrozí. Příště si třeba vymyslí novou přezdívku a udělá to znovu.
...tak uvidíme... :-)
Zeměplocha
Docela by mě zajímalo, zda tu jistý dotyčný asi před 14 dny zaplatil za Zeměplochu těch 4300Kč nebo kolik to bylo? ;)
... zbytečné starosti
Já bych byl pro, ať se tady do vlákna o zneužívání bazaru vždycky ozve ten, kdo na nějaké zneužití doplatil a klidně ať jmenuje o koho s jakým nickem šlo, aby si ostatní dali pozor.
Vytáčí mne ale pořád takové ty stížnosti o tom, že určitě ten a ten s takovým a onakým příhozem a s takovým a onakým časem založení uživatele v takové a onaké aukci je určitě podvodník. A obzvlášť od lidí, kteří se té aukce vůbec nezúčastnili.
Nováčci
Hele nedivte se, že najednou se tu objeví nový člověk, který se regnul jen kvůli aukci.
Resp. aukce ho donutila. Já jsem toho příkladem.
Ale chybí tu tedy black list. Jenže k čemu je, když si můžou lidi založit nový účet? To by musel být účet provázán s IP adresou.
To Mitogar: Naposledy co vím, tak se mu kupující neozval a chtěl ho tedy prodejce zrušit, resp. jeho příhoz. Ale Myslím že to nakonec neudělal. Tak třeba to opravdu prodal za tolik, aspoň si polepší na ty Vánoce :)
Registrace kvůli bazaru
Před měsícem jsem tu v bazaru prodal za 2000 korun World of Warcraft - Burning Crusade. Uživatel PPJ se podivil vítěznému příhozu, který přišel od uživatele evidentně zaregistrovaného na ZH právě kvůli bazaru.
Transakce proběhla zcela v pořádku a rychle. PPJovi dám za pravdu jen v tom, že kupující kromě prvního jména v registraci mlžil ;o)
Tohle fórum jsem našel nějakou dobu po vítězově příhozu, protože i mě ten příhoz překvapil. Říkal jsem si, že asi požádám správce o zrušení příhozu, ale že se nejdřív podívám, jestli se tu něco podobného řešilo. Prodával jsem tu asi podruhé, co na ZH jsem, a tak jsem neměl přehled. Tou dobou už tu byl PPJův posměšek s preventivní omluvou ;o) Po přečtení tohoto vlákna jsem se rozhodl počkat, co se bude dít, přestože jsem měl zájem všechny hry, co jsem sem tehdy nasypal, prodat v řádu týdne, než odjedu na hory. (To jsem ještě netušil, že se u některých her budou dražící šťouchat celý prosinec po pětikorunách ;o)
Mezitím jsem se podíval na BGG, kde je a bylo vidět, že stabilně tam nová EN verze na prodej není. A když se objeví, je hned pryč (někdo jich tam prodával velké množství za pevnou cenu, zdá se). A když se k tomu připočte poštovné, dokázal jsem si představit, že kdybych to rozšíření fakt chtěl, nechtěl bych na něj čekat spoustu dní a chtěl bych ho třeba najisto ještě před svátky, raději tam fakt loupnu vyšší částku, což - jak vidno i u jiných dražeb - další zájemce odradí. Je možné, že by se tehdy hra vyšplhala i výš, kdyby se přihazovalo pozvolna. To už nikdo nezjistí.
S tímto příspěvkem jsem počkal až do této chvíle, protože teď běžela aukce o stejnou hru, jen bez origo fólie. Výsledná cena: 1300 Kč. Z tohoto pohledu mi zpětně i s přihlédnutím k potenciálním výše uvedeným důvodům přijde tehdejší příhoz tím spíš smysluplný.
Závěr:
Nejprve však UPOZORNĚNÍ: Pokud hry sbíráte a stále ještě doufáte, že váš dům či byt je nekonečně veliký, DÁL NEČTĚTE!
V prosinci jsem prodal kvantum her, protože se ukázalo, že žádný byt není nekonečně veliký. Ze 46 kupujících bylo 9 nováčků (20 procent!) s čerstvou registrací. VŠECHNY aukce a následné prodeje proběhly zcela bez problémů.
Nevím, kdo má jaké zkušenosti, ale ty moje říkají, že ČERSTVĚ REGISTROVANÝCH SE NEBOJME!
Děkuji Wolfsenovi, že se mě zastal ;o)
Negativní hodnocení
Jak mohu dát negativní hodnocení nepoctivě se chovajícímu prodejci, který nechce naplnit svůj závazek a místo toho si založil nový účet, aby přihodil nesmyslně vysokou částku (10 000 000 Kč) a tím aukci de facto zrušil? Konkrétně zde: http://www.zatrolene-hry.cz/bazar/47523/
prověříme
Díky za upozornění. Uživatele Konec a morpheus prověříme a potvrdí-li se potvrzení, zakročíme.
Ty sám mu negativní hodnocení udělit bohužel nemůžeš.
Vyřešeno
Záležitost je vyřešena, děkuji za pomoc.
WraithCz vs morpheus
Přestože se WraithCz a morpheus nakonec dohodli a morpheus se ke svému nekalému jednání přiznal, tak to nemůžeme nechat bez odezvy.
morpheus dostal varování a bude-li se podobné chování opakovat, bude to mít pro něj vážnější následky.
Připomínáme všem uživatelům bazaru:
1) inzeráty i příhozy jsou závazné. Dobře si rozmyslete než něco dáte na bazar nebo přihodíte.
2) přihazování na vlastní aukce je podvod. V tomto případě mělo přihození za následek vyhnutí se negativnímu hodnocení za neuskutečněný obchod.
vymazání negativního hodnocení
ahojte, mám takový dotaz na zkušenost, nebo se ptám na postup. Cca před 2. roky jsem chytl negativní komentář za to, že jsem se chtěl domluvit s borcem na nákupu hry, kterou jsem předtím vydražil a domlouval se na předání. Jelikož kromě mě rozjel prodej i s dalšími lidmi (zjistil jsem náhodou tak, že chlapík scháněl osobní odvoz z ČB stejné hry, tak jsem se s ním dal do řeči a zjistil, že se jedná o stejného prodejce). Následně tento prodejce okradl ještě některé lidi (jedná se o uživatele se jménem Nerad). Chtěl jsem se zeptat, zda bych mohl požádat o zrušení negativního komentáře z objektivních důvodů? Máte s tím už někdo zkušenost? Co na to admini? Díky za zpětnou vazbu
Dalsi podvodnik
Tak mam pocit, ze jsem se nechal taky ojet - tady:
https://www.zatrolene-hry.cz/bazar/55273/
Nekdo, kdo se taky nechal napalit? Pripadne muzou admini zkontrolovat, zda se tu nepohybuje nekdo dalsi z dane IP?
Info k danému prodejci
Kubicek -> nevypadá, že by tu měl další účty. Plus na jeho inzeráty jsi reagoval pouze ty. Nikdo jiné žádnou hru (alespoň přes Bazar) od něj nekoupil.
Kubisek
No urcite koupil. A tipnul bych si, ze ho musel kontaktovat pres soukromou zpravu. Mohl by ses do nich podivat? Rad bych zjistil vic a pro ty penize si zajel. Diky.
Nepoctivec?
Tak asi další nepoctivec: Loupák
jediný přihazující na aukci, ale od konce aukce se již neozval. Nereaguje na soukromé zprávy.
http://www.zatrolene-hry.cz/uzivatel/loupak-18427/
Aukce:
http://www.zatrolene-hry.cz/bazar/57045/
Miss007 a Postif
Další dva byli:
http://www.zatrolene-hry.cz/uzivatel/miss007-20561/
http://www.zatrolene-hry.cz/uzivatel/postif-19899/
Řešeno v minulosti i s Diem.
Bez jakékoliv další komunikace se odmlčeli po vydražení hry.
Již delší dobu bez přihlášení, ale kdyby se náhodou zase někam cpali, tak ať se o nich ví.
Přehazuje sám sebe
Nikoho nesoudím, ale zajímá mě, proč někdo přihodí na hru, ve které dal dosud nejvíc? Nota bene když za hodinu daná aukce končí?
Viz http://www.zatrolene-hry.cz/bazar/57900/, uživatel Pavel440.
Franta
ahoj, nevím ale třeba proto, aby ho ještě někdo měl možnost přehodit, protože si není jist, že hru chce?
Nathanael
Tak dlouho se přetahuje a pak neví? To by přihodil třeba jen korunu, ne? To asi nebude ten důvod, ale díky za reakci.
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Cubo
Akt. cena: 150 Kč
Končí za: 7 dnů