Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Zneužívání bazaru
Z delšího pozorování zdejšího bazaru jsem si všimnul nepěkného a neetického chování některých prodávajících. Jsou tací, kteří evidentně přeprodávájí hry koupené v zahraničí za nižší ceny a pak je prodávají přes bazar, resp. si je vzhledem k množství nabízených titulů objedná ze zahraničí až po úspěšném vydražení tady v bazaru. Nelíbí se mi to hlavně z hlediska, že je nabízí jakou aukce (u kup těď by to bylo možná omluvitelnější), což může způsobit, že se dva zájemci poperou o hru, vyženou její cenu poměrně vysoko a daný uživatel ji tam za pár dní/případně týdnů hodí znovu za podstatně nižší cenu. Dít se tohle třeba na aukru tak je mi to putna, ale na komunitním webu mi to přijde minimálně neetické...spring
JJ, je to tak :)
On tu někdo vidí "charitu" (ve smyslu prodat levněji než aby se prodalo za víc) v tom, že to kupec to má levnější a já zas vidim charitu v tom prodlužování. Jen na charitu nejdou peníze (respektive, že člověk co se aukceúčastní tak ušetří), ale čas (že si nastavim týden, ale jsou z toho třeba dva). Takže někdo poskytuje v podstatě finanční prostředky a někdo poskytuje dostatek času a tim i pohodlí kupcům co nejsou ochotni se aukci věnovat, když už se jí účastní. Když se už účastnim aukce, tak se jí taky musim věnovat pokud chci vyhrát žejo. Navíc aukce by nemusela končit o půlnoci (nebo jinou nesmyslnou hodinu), ale prostě v čas, kterej si prodejce zvolí/pevnej čas daného dne (dnes zadám aukci na týden, tak chci, aby za týden skončila žejo a už je mi jedno jestli to bude v pondělí ve tři odpoledne nebo v deset večer, ale aby skončila ten den, kterej si nastavim :) ). To zas já pociťuju jako nefér vůči mě jakožto prodejci....a je mi jedno jestli hru vydražim (prodám) za nižší čátku, to je prostě riziko toho, že jsem jí dal na týden a ne na dva. On už pak ten čas nad týden i podle mě postrádá trochu smysl jelikož spousta (ne-li většina) lidí stejně začne přihazovat až těsně před koncem (v podstatě až když zbývá 1 den), takže ten časovej limit spíš slouží tomu, aby si nabídky stihlo všimnout co nejvíce lidí (někdo sem chodí třebas jednou týdně, takže když dám aukci na tři dny, tak je tu možnost, že takový člověk ani nezaregistruje,že se tu daná aukce konala).
Já to vyřešil tak, že když chci něco opravdu jen prodat, tak dám normální inzerát "kuo teď" a když chci něco prodat i s možností výměny, tak dám aukci, protože se mi stalo dostkrát, že mi inzerát odklikl někdo kdo chtěl vyměnit (na čemž jsme se nedohodli) a já musel inzerát vyvěsit znovu. Aukci mi nikdo neodklikne, ta tam bude do konce platnosti a případně k ná mohu doplnit info, že je daná věc vyměněná (o čemž informuji i předem).
Takže já už nebudu bojovat za zrušení prodlužování, ale líbil se mi tu jeden návrh na funkci bazaru, a to vystavit "prošlý" inzerát znovu jedním klikem (taková reaktivace inzerátu) :)
springb
Někdo třeba jezdí na vandry a net v mobilu skutečně nemá, často ani signál a po týdnu někdy bohužel ani nabito. Energie se šetří pro nouzové případy. Navíc je to za hranicemi pěkně drahý, kdo na to má, asi nekupuje hry po bazarech. Navíc čeští operátoři jsou pěkní vydřiduši, na každý je ochoten se nechat jimá nehorázně dojit.
Pelly: proč bych měl za hru dávat dvoj až trojnásobek ceny, za kterou se dá koupit? Smyslem aukce je najít oboustranně optimální cenu a toho lze docílit mnohem jednodušeji, pohodlněji a rychleji, než tady. Zdejší nepohodlný a zdlouhavý způsob mnohé odradí, čímž i prodejci přichází o potencionální kupce a možné výhodnější prodeje. Komu to prospívá? Chápu, že tohle je malý web, nevyčítám mu to, ale nemá smysl popírat problémy, které má.
WraithCz
není lepší přijmout jak to je, dočasně změnit heslo na něco neutrálního a poprosit přítelkyni/sourozence/kamaráda aby přihazovali za vás až do dané částky kterou jste ochotni zaplatit? Zatím to tak, alespoň u mě, vždycky fungovalo.
WraithCz
Myslím, že príde pre teba sklamanie, ale tento spôsob nastaví trhovú cenu oveľa lepšie, ako len keď niekto čaká do poslednej minúty a potom len zrazu prihodí, to v mnohých prípadoch ani nemá čas sa dostať na skutočnú cenu. Pokiaľ viem, aukcia má slúžiť aj pre predajcov, ktorí nevedia na akú hodnotu si ju nastaviť a tento systém im to pekne umožní. Ja osobne si nemyslím, že tento systém mnoho ľudí od prihadzovania odradza, práve naopak, im dáva možnosť si to premyslieť o jeden deň dlhšie ;)
Ale no tak páni ;-)
Keď už tu riešite tie vandry a zahraničné cesty, rovnako sa vám môže stať, že aj bežná aukcia ktorá sa "nepredlžuje" sa bude končiť akurát keď budete na stanovačke, alebo v zahraničí. To sa proste stáva, že niekedy to hlúpo vychádza.
Koment k poslednimu tematu
O tom ze zdejsi system je dobry svedci minimalne stale narustajici pocet her v drazbe.
Jiste, ma to mouchy - za me hlavne to ze nekteri mohou davat do drazby stale tu stejnou hru za stale skoro stejne penize a ona stale stejne pleveli bazar protoze je za tu cenu neprodejna, ale krome toho je nejlepsi bazar s hrama siroko daleko.
system
paladin > to ale nesvedci o kvalite systemu, ale o velikosti komunity na zatrolenkach
system
Onas :)
Otázka je, prečo je tu taká komunita a prečo toľký používajú tento Bazar?
To, že ho používajú teda svedčí o tom, že je dobrý :-)
Bazar na Zatrolenkách
Mám za sebou více než stovku nákupů a prodejů za zdejším bazaru a až na malé vyjímky jsem spokojen s tím jak funguje. Máte 3 způsoby dražby, další možnosti mi přijdou kontraproduktivní. Pokud má někdo ke zdejšímu systému výhrady, může dražit na Deskožroutu (kde je to mimochodem mrtvý) nebo na Aukru.
nechci se hadat, ale ciste technicky
sleepy: ja to prijimam jak to je, ale to mi nebrani konstatovat, ze to neni dobre a argumenty ktere to obhajuji jsou chybne
stOKYi: to je právě ten chybný argument, žádné čekání na poslední minutu ani neustále sledování aukce, jako tady, není nutné. Stačí jednou zadat maximální částku a je hotovo - buď jsi ten, kdo je ochoten za věc dát nejvíc a vyhraješ a nebo se najde někdo, kdo je ochoten platit víc a vyhraje on. Pro prodejce je to nejlepší, protože vyhraje ten, kdo je ochoten zaplatit nejvíc a bez zdržování. Ne jako tady, kde snadní může vyhrát ten, kdo má víc času nad tím, kdo by klidně zaplatil ve výsledku víc, ale nemá možnost či čas to tu neustále sledovat a přihazovat. Místní systém tak nemaximalizuje cenu a navíc zdržuje a vyžaduje spoustu pozornosti. To jsou objektivní nedostatky nezávisle na tom, co se komu líbí.
springb: Vy to vážně nechápete. Systém který jsem popsal nepotřebuje abys tady byl v době, kdy aukce končí jako je to u mistniho systému. U mnou popsaného není na závadu, pokud v době konce aukce budeš mimo. Pokud jsi ten, kdo je ochoten zaplatit nejvíc, vyhraješ - stačí k tomu jeden jediný příhoz kdykoliv během aukce, takže tě to zbytečně neobtěžuje, po příhozu se už o to nemusíš starat, když vyhraješ, dostaneš vyrozumění poštou. Přitom zaplatíš jen tolik, kolik je potřeba, abys vyhrál.
...
WraithCz: ty vychazis z toho, ze lide se chovaji naprosto suse a racionalne, jsou schopni si presne rict cenu, za kterou vec chteji a uz si to nerozmysli nebo je neco nezvikla.
Nechci ti brat iluze, ale takhle si myslim spousta lidi nefunguje. Videl jsem to u sebe i u jinych kolem. I na Aukru... To nutkani teda jeste prihodit, vazne uz naposled, treba to tentokrat uz vyjde... :)
Mistni bazar mi vyhovuje na nakup i na prodej. Sila je v poctu uzivatelu. System bez lidi fungovat nebude.
Aukro ma system s nastavenim maximalni ceny, kterou je uzivatel ochoten zaplatit, ale stejne tam kupa lidi prihazuje v poslednich vterinach a je z toho trochu loterie komu to vyjde.
wraithCZ
a co ti brani zadat maximalni castku i tady? prihod hned na zacatku takovou sumu, kterou jsi ochoten za tu cen dat a vic nemusis nic resit, kdyz, jak sam pises, "bud jsi ochoten dat za vec nejvic a vyhrajes, nebo.."
Cena
Musím se vložit do debaty o Aukru a zdejším bazaru.
Ano, i já vidím jasnou cestu, jak vyhrát jako na Aukru, když tolik někomu vyhovuje. Zadej rovnou cenu, co jsi ochoten dát a je to. V čem je zde chyba? Chci za hru dát 1.000,- vyvolávací cena je 30,- a tak asi není co řešit. Nemusím čekat, kdy mě někdo přehodí, protože víc nedám a tu částku jsem ochotný dát, jak tady tvrdíte, i když jsem sám.
A nebo navrhnu méně čekám, jak se to vyvine a pak je to také hra (sakra jsme přeci hráči!)
A že jsem na vandru nebo v cizině a nemám přístup na net? No a co? Akce je hra a když podle pravidel prohrávám (nejde karta, nepadá kostka, NEJSEM NA NETU - protože raději tábořím), tak prostě prohraji! Nejde přeci o život.
Nechcete uz toho nechat?
Pripada mi to tady spis jako "Zneuziti diskuse o bazaru" nez jako "Diskuse o zneuziti bazaru". Myslim, ze WraithCz uz sve argumenty zopakoval dostatecnekrat a vsichni ostatni mu uz dostatecnekrat vysvetlili proc nema pravdu.
Pojdme radsi vsichni hrat popr. diskutovat o hrach namisto rozbijeni te nejfunkcnejsi casti misti komunity = bazaru.
Aukce
Chápu, že asi není možné vyhovět všem. Já stojím ve frontě těch, komu se současný systém zamlouvá. Já popravdě nevím, jakou maximální cenu jsem ochoten dát. Když mám o hru zájem a nejsem jediný, pak se můj názor na maximální cenu během dne může několikrát změnit. Je třeba přihlédnout k tomu, že spousta her se neprodává jako běžné zboží, ale jako sběratelský, nebo jinak cenný kousek. Jeho cenu neurčuje trh, ale poptávka komunity. Stává se, že 2 stejné tituly se prodají za významně odlišnou cenu. Prodávající tím sice někdy získá (finančně), ale asi jsme rádi, že hru dal k dispozici, když se tu o ní pereme. Takové aukce jsou pro mě zážitkem, který nemusí každý pochopit. Pokud by aukce končila ve fixní čas, vedlo by to nejspíš k tomu, že by každý přihazoval méně než minutu před koncem, aby zvýšil svou šanci na úspěch, to mi přijde víc omezující, než cokoli z toho, jak je to teď.
:)
Stačí se podívat kolik her se draží tady, kolik na deskozroutovi, aukru, sbazaru a závěr je myslím celkem zřejmý.
Níže uvedené argumentace jsou často vedeny z pohledu kupujícího. Podle mně, ač sám zatím pouze kupuji, má dražba má být primárně ku prospěchu prodávajícího. Proto se tu hojně draží, protože den je dostatečně dlouhá doba na to aby někdo přihodil a vyhnal cenu. Smyslem aukce podle mně primárně není to, aby kupující ušetřil 100,- Kč v důsledku systému, který umožňuje spekulativní přihazování, příhozy v posledních vteřinách apod. Obdobně Vám prodavač neprodává housku abyste měli radost, že je ve slevě, ale aby vydělal.
No a prodávající holt platí daň za nejvyšší cenu, že se občas se strhne taktické přihazovaní systémem minimální příhoz každý den. Vzásadě pokud cena dojde rychle na několikanásobek vyvolávačky a následně se přihazuje za minimum, není podle mně chyba systému, ale chyba prodávajícího, který dal nízkou vyvolávací cenu. Skutečnost, že první příhozy vyhnaly hru na několikanásobek a dále se dražilo za minimum...holt musím počítat s tím, že když to dám do dražby za málo, tak mi 2 zájemci budou přihazovat za minimum donekonečna. Resp. musím počítat s delší celkovou dobou dražby. To jestli byli první příhozy vysoké a další nízké nebo naopak je čistě psychologická záležitost, nikoliv nedostatek systému.
bazar
Myslím, že WillBlack mi píše presne z duše.. a z toho čo čítam, tak kvôli komu sa tu diskutuje a nepáči sa mu tunajší bazar je WraithCZ, za to že je netrpezlivý a Peet asi pre to isté.
nechci se hadat, ciste technicky :-)
WillBlack: nevycházím, to bych požadoval, aby šlo přihodit pouze jednou. Koho se neumí hned rozhodnout nebo ho baví tady viset a přihazovat po částkách nebo se rozmyslí, klidně by stále mohl. Ale na druhou stranu určitě existuje i spousta racionálních lidí, kteří ví, kolik jsou ochotni za hru zaplatit a kterým místní systém nevychází vstříc a to k nevýhodě prodejce.
yarin: protože to není racionální, nechci platit zbytečně několikanásobek ceny, než je nutné, to je přece smyslem aukce, najít nejvyšší nutnou cenu. Třeba teď jsem na aukru vyhrál funglovku Revolver, který už je vyprodaný a nelze v obchodě koupit. Byl jsem proto ochotný za něj dát 1200 Kč, které jsem dal jako maximum a získal jsem jej za 310 Kč. Tedy výrazně levněji. Tady nedávno byl v bazaru taky, byl jsem ochoten za něj dát až osm stovek, byl už použitý. Ale dražba se protáhla o několik dní a jeden jsem promeškal a bylo vymalováno někde na 370 Kč, majitel tak kvůli místnímu systému možná přišel o několik stovek korun. Pokud se vám to zdá v pořádku, ok. Teď je tady zase jedna zajímavá věc, za kterou jsem ochoten dát hodně, ale nechce se mi jít do tohoto únavného systému s vědomím, že tu nemůžu být neustále, takže bych to asi zase propásl. Kdybych si tu mohl dát maximum a systém přihazoval za mě, bylo by to jinak.Myslím že to je ke škodě prodejců. Nakonec, mě by pak ani nevadilo to prodlužování, to mi vadí hlavně ve spojitosti s nutností tady být kvůli němu každý den.
vyhovuje
Už jsem zde utratil nemálo peněz. Nakupování zde se pro mě stalo zábavou, nechybí občas i adrenalin. Že se občas aukce protáhne mi vůbec nevadí. Má to své mušky ( pro mě rušení příhozů), ale jinak pecka bazar.... Díky všem co ho dali do kupy a spravujou ho.
k nastavení max. ceny
To mi prosim Vás nedělejte. Pro mě je nakupování hra jako každá jiná. Aby za mě přihazoval automat to bych si fakt neužil. Jsem prostě hravej a proto sem chodím.
Automat
Mám to podobně, jako většina ostatních. Systém mi vyhovuje a beru jej, jako takovou minihru :)
Prodlužování z pohledu kupce je, myslím, výhoda - má tak šanci dostat za hru více peněz, pokud je o ni zájem. Samozřejmě za cenu případného prodloužení. S tím ale do aukce jde. Z pohledu kupujícího - a tady jde čistě o můj vlastní názor - mi to taky maximálně vyhovuje. Objevují se tu hry, které nejsou běžně k dostání (jsou vyprodané, mají nějaký exkluzivní obsah, limitované edice, atd.) a u nich je strašně těžké stanovit maximální cenu. Člověk má pak vždy den na rozmyšlenou, jestli si "urve od huby" jinde a přihodí, nebo už mu hra za tolik peněz nestojí. A že to občas jsou epické vnitřní boje :D
Je jasné, že pro člověka, který je schopen si jasně stanovit maximum, které je ochoten dát, je automat na příhozy výhoda. Já ale mám radši zdejší "osobitější" přístup k aukci. Má to prostě svoje kouzlo a když pak vidím doma vydražené hry, vždycky se mi ta daná aukce vybaví :)
A jak už tu bylo mnohokrát řečeno, nikdo nikoho nenutí na zdejší aukci nakupovat nebo prodávat.
..
Před několika lety tady v bazaru bylo tak do dvaceti her, dnes jsou jich to stovky. To je snad důkaz toho, že funguje dobře ne ?
úpravy vs. nové funkce
Jen se přidávám na stranu těch, kterým současné možnosti (Kup teď plus Aukce s prodlužováním) vyhovují - jako kupujícímu i prodávajícímu.
A upřesním, že neřeknu půl slova, pokud se někdo pustí do programování DALŠÍ varianty, i když ji asi nevyužiju. Naopak by mne velmi mrzelo, kdyby to mělo znamenat ZRUŠENÍ některé z těch stávajících.
WraithCZ
Ahoj, Gratuluji k aukci revolveru. Za 310 nový, to tě určitě potěšilo :)
Ty jako kupující si na tom vidělal a prodávající udělal chybu, že to nenabídl tady. Systém je tu transparentnější a díky tomu by pravděpodobně získal víc. Ty co si to uvědomili proto nabízejí tady. To je „náš“ benefit. Pokud je cílem sehnat, tady je největší šance. To si zase uvědomují kupující, pravděpodobně proto tu kupuješ i ty. Jinak by ses na to asi vykašlal a chodil na aukro.
Chápu, jsi ochotný dát 800 za otevřený Revolver, ale jen tehdy, pokud někdo nabídne 790. Řekněme, že jsem ochoten nabídnout o deset korun víc, než je nejvyšší nabídka do částky 800 Kč. To je asi skvělý přístup pro obchodování na burze. Zkus tenhle postoj maličko přehodnotit a podívat se na to jako člověk nadšený nějakou deskovou. Napálíš tam 500 a zjistíš, jestli existuje jiný nadšenec, jako jsi ty. Ty jsi nadšenec. Na jedné straně jsi ochotný dát hodně, ale na druhou stranu jen když je to nezbytné. Pro mě je cena navíc, jako dýško v restauraci. Neřeším to, že jsem mohl hru koupit o 100 levněji. Je mi jasné, že jsem nepřesvědčil, nevadí život jde dál. Ten Revolver ti přeji, výborná volba :)
bazar
Mne k dokonalosti chyba uz len spominane automaticke prihadzovanie do urcitej ciastky (pri prehodeni superom)... Je to cisto z pohodlnosti, clovek si tak nastavi ocakavania podla aktualneho stavu penazenky :)
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Nemesis: Achievement Cards CZ Profitisk
Akt. cena: 110 Kč
Končí za: 5 dnů