Zneužívání bazaru

Z delšího pozorování zdejšího bazaru jsem si všimnul nepěkného a neetického chování některých prodávajících. Jsou tací, kteří evidentně přeprodávájí hry koupené v zahraničí za nižší ceny a pak je prodávají přes bazar, resp. si je vzhledem k množství nabízených titulů objedná ze zahraničí až po úspěšném vydražení tady v bazaru. Nelíbí se mi to hlavně z hlediska, že je nabízí jakou aukce (u kup těď by to bylo možná omluvitelnější), což může způsobit, že se dva zájemci poperou o hru, vyženou její cenu poměrně vysoko a daný uživatel ji tam za pár dní/případně týdnů hodí znovu za podstatně nižší cenu. Dít se tohle třeba na aukru tak je mi to putna, ale na komunitním webu mi to přijde minimálně neetické...
4.2.2014 16:13:58

Joe

Mysak
Tak nech si ju vezme, kde chce za nu zaplatit :) To by som neriesil.

24.3.2016 14:20:19

IN

Komercni vyuziti
Tedy nevim, ale mam dojem, ze bazar by mel byt pro prodej a vymenu her uzivatelu zatrolenych her. Ale kdyz se tam od jednoho uzivatele objevi rada inzaratu prodeje her novych (inzerovano ze jsou jeste ve folii) zavani to podle meho jiz komercnim prodejem. At si zmineny udela eshop a prodava to tam.

16.4.2016 13:44:18

Koukám, že máme týden
oprašování starých témat (e;

16.4.2016 14:01:43

prodlužování aukce
Jen čistě technicky. Pokud má prodlužování aukce být lékem na boj v posledních vteřinách, tak značně nešikovným, kterým se teoreticky aukce může zacyklit do nekonečna. Lepší řešení je na snadě. Pevný čas, přihazovat po korunách, ale automaticky. Zájemci by zadávali maximální limit, po kterém by vypadli z automatického přihazování. Vyhrála by tak nejvyšší cena v pevném čase bez stresu, jestli se mi podaří přihodit na poslední chvíli.

7.9.2016 13:10:48

WraithCz
Já žádný stres s tím, že se aukce o den prodlouží, nemám.
Jak už tu několikrát zaznělo - nesnažte se prosím na místním bazaru změnit něco, co dobře funguje.

7.9.2016 16:28:22

WraithCZ
Souhlasim s tebou, ale tady to fakt nemá cenu řešit, už to tu bylo mnohokrát a nikdy se všichni neshodneme - máš odpůrce a zastánce a Zeus je evidentně zastáncem.
Prostě prodlužování "času do konce" fakt v aukci nemá co dělat....pak už to v podstatě ani neni aukce, ale jen tahání peněz a krádež času.

Můžeš to vyřešit jedině tak, že je nebudeš využívat, ale budeš podávat jen klasický inzeráty.

7.9.2016 16:51:15

Prihazovani do limitu?
Neni to nahodou obalkova metoda? Tj. TAJNE maximum kolik jsem ochoten dat a max vyhraje? Ok, to existuje, pouziva se, jen to tady neni jako moznost. A jestli bych si to jako prodejce takto nastavil? No proboha proc? To se pouziva hlavne kdyz chci jednoduchou metodu tak aby mi proste lidi poslali akorat mail s nabidkou a ja pak na konci jen vyberu tu maximalni. Ale v okamziku kdy je k dispozici regulerni system s online prihozy tak fakt netusim proc pouzivat tuto primitivni metodu....

A to automaticke prihazovani je uz uplny nesmysl. Priklad: aktualne je cena 100Kc. Jsem ochoten jit az na 500, tak si nastavim limit. Zdanlive to vypada pekne. Jenze pak prijde uzivatel B a nastavi si limit 450. Takze system nema jinou sanci nez automaticky zvednou cenu na 451 z meho limitu 500. Tim ovsem uzivatel B zjistil ze jeho limit neni dostatecny, takze si v klidu bude zvedat limit po korune az na 501Kc a tam vesele skonci. Ja vam nevim, ale moc ferove mi to nepripada a automaticke uz vubec ne. Ve finale si pujdu minutu pred koncem hlidat prihoz... A to je to co tu prave nikdo nechce.

7.9.2016 17:18:21

Robkin
Není, protože se z uvedené částky nebere maximální maximum, ale minimální maximum a také ti nic nebrání si limit zvýšit, když se tak rozhodneš. Je to klasická aukce, akorát ti šetří čas automatickým přihazováník a zabraňuje přehození na poslední chvíli, což tu mnozí pociťují jako problém.

7.9.2016 19:58:15

ad automaticke prihazovani je nesmysl
Popsal jsi to spravne, a nevidim, co je na tom nesmyslneho. Jestli je tvuj limit 500 a nekdo je ochoten zaplatit vic, vyhraje. Smysl je v tím,mze to prihazovani po korune probehne hned a 1) bez nutnosti tve ucasti a 2) bez prodlouzeni aukce klidne i o nekolik tydnu, kdyz ted ji kazde prihozeni prodlouzi o jeden den. Proste pokud jsi ochoten za hru zaplatit nejvic, vyhrajes ji a to bez nutnosti neustale to hlidat a prihazovat, bez náhody komu se podari prihodit naposledy a bez prodlouzeni aukce. Co je na tom nesmyslneho?

7.9.2016 20:09:17

Jo a jeste k tomu hlidani minutu pred koncem
To prave delat nemusis, pokud tebou zadany maximalni limit bude opravdu maximalni. K cemu by ti takova kontrola byla? Stejne uz tu castku zvysovat nebudes. Pokud bys byl ochoten za hru zaplatit i vic, muzes tu vyssi castku zadat rovnou. Ten limit, v pripade ze se pozdeji rozmyslis, si muzes zvysit v klidu den pred koncem aukce. Neni duvod, aby sis to sve maximum rozmyslel zrovna posledni minutu pred koncem aukce. Takova situace by byla osobni chybou, nikoliv systemovou a jako takova netypicka. Pokud te nekdo bude chtit prehodit, tak te prehodi v kazdem pripade, akorat ze za stavajici situace si to zada vysokou angazovanost neustale prihazovat a jeste se kvuli tomu aukce zbytecne prodlouzi i o radu dnu a kazdy tento den to musis sledovat. Kdyz nekam odjedes a nebudes na netu, prohrajes, byt bys byl ochoten zaplatit nakonec nejvic.

7.9.2016 20:24:23

WraithCz
Pokud jsem za hru ochoten zaplatit 500 a aktualne stoji v aukci 300 mam dve moznosti kazdy den prihazovat po 10 korunach a tim aukci prodlouzit priblizne o tyden. nebo tam rovnou prihodit 500 a pokud nekdo nabydne vic tak bohuzel.ale mam jeste moznost se rozmyslet a treba jeste jednou nastavit sve maximum. popsany system s pevnym casem konce je stejny jako je na aukru a podle me ma kazdy system svoje vyhody i nevyhody.

7.9.2016 21:34:10

Bazar
Ono se už dnes něco podobného řešilo ohledně rušení příhozů. A tato diskuze souvisí.
Tento bazar funguje neskutečně dobře!
Přihodím v bazaru. Když jsem přehozen, vyskočí mi to v mailu. Přihodím, a tak je to stále dokola. Dokonce i 1 vteřinu před koncem aukce mám šanci se znovu zapojit (opět mi to přijde do mailu), protože se aukce prodlouží. A tak si nemyslím, že mě někdo těsně před koncem vyšachuje.
A vrátím se k rušení přehozů. Chci hru koupit, jdu na cenu, kterou jsem ochoten zaplatit. Někdo mě přehodí a těsně před koncem svůj příhoz zruší. Stávám se vítězem aukce (už se mi to stalo a jsem rád, že jsem hru vydražil!!), ale to přeci neznamená, že hru koupím levněji, protože někoho podezírám z podvodného jednání. Hru chci a dám za ní to, co jsem nabídl a nesnažím se prodávajícího dostat někam jinam.,
Asi jsem divný, ale co jsem v aukci komukoli zde slíbil, to jsem splnil. Protože co do aukce dám, to je svaté a moje slovo něco stojí! Nejméně mou čest.

7.9.2016 21:58:44

prehozeny prihoz
No hele, jak psal kolega vedle.. Kdyz me dva lidi prehodi a pak se (jeste okoreneno o prodluzovaci aukci) 14 dni pretahuji, aby pak nasledne oba zrusili prihozy a padlo to na me, kdy ja uz mam minimalne 10 dni koupeno v obchode.. Sorry, nerozumim recem o tom, ze zrovna tve slovo neco stoji. Ja 14 dni nebudu cekat, abych si mohl zahrat moji novou hru, jen kvuli dvoum joudum a protahujicimu se bazaru.

8.9.2016 07:38:05

to Onas
Když ti ten bazar nevyhovuje, tak ho nepoužívej.
Jiná věc je rušení aukce. Stát se to může, že někdo výjimečně potřebuje zrušit své příhozy, ale mělo by to asi jít přes admina s řádným odůvodněním.

8.9.2016 09:12:54

onas
Člověče, že se dva lidi, jak ty říkáš 14 dní, přetahujou o hru (což je naprosto v pořádku) a pak se OBA rozhodnou z toho vycouvat a dražitel jim oběma vyjde vstříc a smázne všechny příhozy za 14 dní a pak to spadne na tebe? LOL, co to je za pohádku. Ty už s tou aukcí nemáš nic společnýho a jestli po tobě dražitel něco vyžaduje, tak je naprostej idiot, protože to neměl rušit těm dvěma šaškům.
Jinak prodlužování aukce je naprosto v pořádku a perfektně simuluje reálnou dražbou. Každej to viděl alespoň v televizi: "poprvé, podruhé a ... nikdo nepřihodí? po... ano, tamhle pán se špičatým klouboukem." Dokud jsou lidi ochotný přihodit, tak ať aukce pokračuje. To jsou pravidla hry. Je fakt, že rušení příhozu, celej systém narušuje a nemá v aukci, co dělat. Nahrává to přesně vyčůrancům, který řeknou kámošovi, aby jim hru vyšponoval, protože když ten druhej odpadne, tak mu jednoduše poslední příhoz zrušej. V tom případě bych takhle podezřelou aukci okamžitě nahlásil adminům.

8.9.2016 09:32:51

Yedle
Naprostý souhlas se vším, co jsi napsal. Zdejší systém simuluje standardní aukci, kdy dražícím dává čas reagovat při přehození.
Naopak, aukce na aukru není standardní aukce, když je člověk omezen časem. Akorát je vidět, že spousta lidí je tím aukrem zblbnutá.

8.9.2016 09:39:22

bazar
kren > eee, napsal jsem nekde neco, co by vzdalene implikovalo ze mi tady bazar nevyhovuje? Naopak, docela mi vyhovuje.

Yedle > Pohadku? To se mi tady realne stalo. Samozrejme po mne prodavajici nic nevyzadoval, naopak jsme se perfektne dohodli na obchodu. Jen jsem reagoval na zdendu, ktery by po prihazujicich, kteri byli prehozeni, chtel aby citili jakysi zavazek. A s tim nesouhlasim.

8.9.2016 10:40:38

Vedle jak ta yedle? Nikoli
Souhlasim s tebou. Ano takhle by mela vypadat kazda aukce. Ostatni veci jsou spis takovi kockopsi ( viz aukro). Jeste jsi zapomel dodat, ze ke spravne aukci jeste patri kauce a to by asi ruseni prihozu vymizelo. Kdyz jsme u toho aukra, tak ...

Nedavno jsem neco drazil na aukro a podle meho se to tam tam vycurankama dost hemzi. Aukce koncila v nejakej pro me dost nesmyslnej cas, jako v pracovni den dopoledne. Mel jsem nastavenej limit( a asi jsem to i prestrelil) a co se nestalo, vyhral jsem to o 2 kc, ackoli uz to bylo v urovni, ze uz se prihazovalo po 5 kc. Nahoda? Mozna, ale ja na nahody neverim. A parkrat jsem to nevyhral, (moc tam nedrazim, pac z toho mam vredy :)pac me nekdo preskocil v poslednich vterinach.

Aukce tady je nej, ale jinak SOUHLASIM SE VSEMI pic

11.9.2016 21:38:21

aukro - výhra o 2 koruny
to se může stát jen proto, že ty nastavíš max. např. 502kč.... soupeř přihodí 500kč a vyhraješ ty, když tam dáš 502kč. I když příhozi jsou např. už min. o 10kč...
Nejhledej za vším spiknutí :-)

Jinak ano, aukro je o příhozech na poslední chvíli, jinak jsem tam snad nikdy nic nevyhrál, než že jsem na poslední chvíli přihazoval...

Systém se mi více líbí tento.

12.9.2016 12:29:43 | Upraveno autorem (porovnej)

neuveritelne
Neuveritelne, kolik lidí neumi pouzivat aukro a vyklada tu o nem uplne bludy. U aukra se staci zamyslet a prihodit jenom jednou jedinkrat, tim je vse vyreseno, o zbytek se postara sam system. Jednodussi to uz byt nemuze. Je to mnohem jednodussi a pohodlnejsi nez tady a bez prodluzovani aukci. Navic je tam mozno nastavit aukci i kup ted soucasne.

12.9.2016 13:38:33

aukro
V podstatě se jedná o Vickreyovu aukci, což je upravená obálková metoda a to je přesně metoda, která se pro hry příliš nehodí. Předpokládá, že se aukce účastní pouze dražitelé, kteří si jsou vědomi přibližné tržní ceny dražené hry. Myslím, že přesně tento způsob je v přímém rozporu s Diovými představami a místním bazaru. Víc o tom myslím není třeba hovořit.

PS. I v modelu Vickreyovy aukce se otevírá prostor pro vyčůránky, obzvláště v anonymním prostředí internetu.

Princip Vickreyovy aukce: Zájemci svou nabídku uvedou v zalepené obálce, vítězí ten, který nabídne nejvíce, ale zaplatí tolik, kolik nabídl druhý, což zhruba odpovídá automatickému přehazování až do výše limitu. Napadá mě několik způsobů, jak tento (automatizovaný) systém obejít...

Za mě současný stav super, netřeba nic měnit, snad jen zrušit rušení příhozů, které dle mého nadělává více škody než užitku... Nic co by nešlo vyřešit soukromou zprávou...

12.9.2016 13:54:53 | Upraveno autorem (porovnej)

oprava
Predpoklad je trochu jiny. Predpoklada se, ze kupujici se dokaze rozhodnout, kolik je ochoten za drazeny predmet maximalne zaplatit. Nevidim sebemensi duvod, proc by se to nemelo hodit pro hry. Krome toho, ze je to rychle a pohodlne, tak ani nevadi, ze si clovek na dva dny odjede mimo dosah internetu. Tady kvuli tomu o predmet sveho zajmu bohuzel prijde. Stejne tak majitel predmetu ho proto nezhodnoti tak, jak by mohl.

12.9.2016 14:09:24

aukce je vždy o střetu zájmů,
kdy prodejce chce získat co nejvíce a kupec zaplatit co nejméně. Pokud máš o dražený předmět tak eminentní zájem, co ti brání před plánovaným vzdálením se od internetu na dva dny přihodit tolik, kolik jsi maximálně ochoten zaplatit? Odpovím si sám - Tvoje hamounství, abys náhodou nezaplatil zbytečně 2 stovky navíc, pokud by tě náhodou nikdo nepřehodil, že...

12.9.2016 14:20:02

;-)
V dnešnej dobe, keď už má každý internet v mobile, je argumentácia, že čo ak budem dva dni mimo, len taká špekulácia!

12.9.2016 14:42:16

springb
Opravdu. Mobily mám dva a ani v jednom nemám internet. A znám docela dost lidí, co to maj stejně.

12.9.2016 15:46:31

Vybíráme z Bazaru

Pokémon TCG MIX 2007-2010
Pokémon TCG MIX 2007-2010
Akt. cena: 250 Kč
Končí za: 5 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas