Here I Stand - Praha

Našlo by se tu 5 dalších lidí, kteří by byli ochotni se třeba jednou za měsíc až dva sejít a tuhle hru zahrát? Nevím, jestli nás v nějaké z pražských heren nechají tak dlouho, ale přinejhorším znám pár "gamer friendly" hospod, kde mají dlouho otevřeno :) Váhám s rozbalením, jelikož sehnat na tohle hráče nebude jen tak.
28.11.2010 11:40:52

tak tak
nejlépe to vystihl Kolouch... Šmalkaldská liga přišla moc brzo, musel jsem řešit Habsburka na hranicích s Francií, vůbec jsem nestihl rozšířit reformu i do jiných než německy mluvících zemí...

Příští hru si dá zase každý pozor na papeže :)

Díky za všechno, a zase někdy brzy u upalování hříšníků..

13.2.2011 10:35:01

rbx

KungPao
... a vyhraje protestant :-))

13.2.2011 13:54:11

...
Do háje! Nechce to ven, nechce to ven! Pořád na to musim myslet, nemůžu to z tý hlavy dostat, ty hlasy, ty hlasy.... muhehehahehahee.... (šílené kvílení, třas a krví podlité oči)!
Chci hrát! Potřebuju hrát! Jsem závislej na Here I Stand!

14.2.2011 11:01:09

ty taky ozzy?
já jsem usinal už dvakrát a vždy s myšlenkou na his. Už nechci nic jiného než se zase sejít ve stejně skupině a konečně ukázat že to jenik na moři umí...
K tomu to tvé kolínko... Hergot... Sakra... Už ty hlasy slyším taky! :D

14.2.2011 11:48:08

jojo
Super pařba to byla :) Horší je, že si teď musím koupit Burning Blue, když už jsem na to sehnal spoluhráče :) A nemůžu se dočkat té Barbarossy.

Btw. Moc pěkný report Ozzy :)

14.2.2011 11:50:44 | Upraveno autorem (porovnej)

a hele
neexistuje nějaký rozšíření pro sedmýho hráče?

14.2.2011 12:04:15

Elenistar
A osmého? :)

Zkouším přes Syda sehnat ještě Successors, protože začínat hry od GMT rovnou HIS mi přijde možná až příliš (alespoň, co jsem si tak pročítal) a navíc sehnat tolik lidí na pravidelné hraní by bylo dost náročné, tak kdybys chtěl, zkusil bych nejdřív ty Successors.

14.2.2011 12:14:03

Sjone
No nevím. Když se tady Sydo ptal na lidi na HIS prvně, tak se nás přihlásilo dost.
Myslím, že zase takový problém sehnat hráče by problém nebyl.

Co se týče GMT her tak bych začal s Washingtons War, nebo Wilderness War. Ale osobně si myslím, že je jedno jakou hrou člověk začne. Spíš je problém najít deset hodin na hraní :-)

14.2.2011 12:35:37

VinasSolamnus
No ty Successors chci tak jako tak kvůli hraní s přáteli, kteří jsou právě limitováni časem. Jsou právě čtyři a hrajeme tak čtyři pět hodin, když se sejdem, což mi přijde úplně ideální.

Jinak, jestli se chce vymyslet druhá skupinka na HIS, počítejte se mnou.

14.2.2011 12:38:03

to Elenistar
čoveče v osmi lidech už by to byl kolaps :-) Ale myslím si, že utvořit další skupinku není problém, problém je těch deset hodin, které s tím strávíš :-)

14.2.2011 12:41:19

jojo
čas a prostor, hlavní nepřítel wargamera :) Ale zrovinka jsme s klukama u Ozzyho řešili, jak GMT láká čím dál víc lidí. Nejprv se každý ošívá nad žetonky, ale pak zjistí, že herně a atmosférou je to úplně někde jinde než ostatní hry.

14.2.2011 12:45:48

přesně
GMT hry jsou prostě úplně nejde jinde. Jejich atmosféra mě naprosto strhla.a s každou novou hrou si uvědomují jak moc chci další. Je to prostě paráda. A obvzlášť když se kvuli jdeme hře sejde tak super parta lidí.
Jinak musím napsat že k tomu aby mě polda dál na moři, musel se spojit s papežem který mu půjčil půlku lodi. Takže to semnou neměl lehké což mi udělalo radost. Ale počkejte příště. Papež bude klečet a prosit abych ho ušetřil až budu v římě. :D

14.2.2011 13:05:05

sydo
Já se zas hrozně ošívám nad plastovými figurkami. Žetonky nebo dřevíčka jsou mi mnohem příjemnější. Jedinou slabinku pro mě (jde o zvyk) vidím v plánu mapy, která často nebývá z tvrdého kartonu. Ale poslední dobou se to díky "deluxe" verzím mění ne?

GMT hry mi přitahují těmi možnostmi, atmosférou a jistou sofistikovaností témat.

Obecně se ale spíš děsím těch pravidel. Když je tady kluci přeloží, tak v pohodě, ale sám si louskat třicet stránek v AJ by pro mě bylo náročné. AJ relativně rozumím, přesto se necítím, že bych zmákl tak dlouhá pravidla. Články jsou v pohodě, ale v těch pravidlech je důležité plně pochopit opravdu vše...

14.2.2011 13:10:04 | Upraveno autorem (porovnej)

Sjone
Ale zmákneš to, neboj. Moje angličtina taky není nic moc a zatím jsem dal pravidla všech her, co znám. Ano, někdy s chybama, ale ve finále je to tak, že když je to chyba v můj neprospěch, je to moje blbost, když mi ta chyba pomáhá, ostatní mě na ni rádi upozorní :-)

14.2.2011 13:16:29

mapy
No jo, ten papír se krabatí, ale někdy není zbytí, pokud by do krabice od Barbarossy měli narvat 4 pevné mapy, tak cena i váha letí stropem. Díky Barbarosse holt také musím zainvestovat do plexiskla. A těch žetonků, co zas čeká na zastřižení... A Burning Blue na cestě... :)

14.2.2011 13:38:02

pravidla
Ona ta angličtina tam není zas tak těžká a po pár hrách už znáš základní společné principy a pojmy jako CRT, LOS, ZOC... :)

14.2.2011 13:39:33

pravidla
O terminologii se nebojím. Spíš mi dělají starosti výklady pravidel, kdy si mám přeložit: můžu zahrát tohle, když nastane ono, ale až po tamtom, pokud nebude v rozporu s tímhle, avšak výjimky jsou tyto...

14.2.2011 13:45:04

Sjone
Ta pravidla bývají hezky strukturovaná, takže to jde, nebývají tam složitá souvětí, ostatně GMT je osvícená firma a pravidla her má na webu, takže můžeš nakouknout, co tě čeká :)

14.2.2011 13:49:45

Sjone
A v nejhorším případě je tady minimálně 6 lidí, kteří už to hráli a nejasnosti ti rádi vysvětlí :-)

14.2.2011 13:52:42

Sjone
Z vlastní zkušenosti vím, že pokud člověk jen trochu ovládá angličtinu a má snahu, tak s pravidly není problém. Stejnou otázku jako ty jsem řešil kdysi dávno s D&D, ale pak jsem si pravidla prostě koupil a nebyl problém.

A s atmosférou her od GMT nejde než souhlasit. Už abych dočetl pravidla Empire of the Sun...

SSZGSA: Turek a v Římě? Kdes to kdy viděl, prosimtě? :-)

P. S. Právě jsem v centru Prahy viděl francouzského krále!

14.2.2011 15:16:11

muhehe
GMT šílenství se šíří :)))

Kluci mám to uplně stejně! Nějak nemám důvod hrát nic jinýho, když existuje HIS!! Furt nad tím dumám, pořád čtu pravidla, uááááááá no prostě ozzy to vystihnul :D
Přesně jak jsem psal k hodnocení HiS, 10/10 je ve srovnání s ostatními hrami prostě málo! Prostě hry od GMT mají navždy +3 DRM k hodnocení :)))

Ad ta pravidla. GMT fakt dělá nejlepší pravidla ke hrám! (Výjimkou potvrzující pravidlo budiž Blackbeard) Jde v nich většinou všechno najít a jsou přesná, jasná, intuitivní. A délky pravidel netřeba se bát - kdyby GMT psali pravidla jako Firmička Fšechno Gumový (btw. geniální hláška ocasku :)) tak má každá hra tak 200 stran pravidel :)) a to samé naopak - takové WoW:tbg by gmt zvládli napsat na 14 stráneček :))

Jsem posedlej :D jdu stříhat žetony k samurajovi :)

14.2.2011 16:30:33

a ještě k těm Successors
minule jsem si všimnul že tu mají napsáno herní čas 120 minut - to je opravdu totálně nereálné! Počitejte minimálně s dvojnásobkem.. A první hra půjde určitě k šesti hodinám :)

14.2.2011 16:35:57

komentare k hrani
Ono to asi nejde, ale je skoda, ze komentare k hrani se nezobrazuji ve sloupecku "Kde se diskutuje"...

14.2.2011 19:22:19

Pánové
Díky za podporu, už se těch pravidel nebudu bát :)

Každopádně Successors si chci pořídit tak jako tak, protože pro ně mám rozumnou příležitost k využití i mimo zatrolenou kompanii. HIS, Pax a podobné deseti hodinovky, až časem, případně dle dostupnosti...

15.2.2011 00:20:17

Sjone
Kamaráde. počkej... Za půl roku až budeš mít doma 4 hry od GMT a letmo se podíváš na své reakce v tomto vláknu, budeš se smát..
V žádném případě to není směšné.. spíš je to parádní, pač vím jak dopadněš. Já, Kungpao a další jsme byli na tom stejně. Nejdřív strach z pravidel ale pak.. pak šílenství.. :)

15.2.2011 11:14:31

Vybíráme z Bazaru

Imperium: Dějiny
Imperium: Dějiny
Akt. cena: 650 Kč
Končí za: 5 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas