Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Počet hráčů: | 2–2 |
Doporučený věk: | od 14 let |
Herní doba: | 180 min (reálná data) |
Herní svět: | Současnost |
Herní kategorie: | desková hra, strategická, diplomacie |
Čeština: | v balení hry |
Vydavatelé: | |
Autoři: | Ananda Gupta Jason Matthews |
Rok vydání: | 2005 |
Dostupnost: | neznámá |
Sdílej: |
Lokalizace karet
Tak mám hotový první výkop zpracování lokalizace karet pro TS.brush war
ona to není žádná konkrétní (z historického přehledu v pravidlech):
BRUSH WAR — (1947 – ?) Also characterized as low intensity conflicts, brush wars tended to begin in reaction to local conditions either within a state or between states. However, due to duration, or
superpower intervention, an essentially local dispute could be elevated to superpower conflict. Examples include the civil war in Mozambique and the war between Ethiopia and Somalia.
takže možná by ta Menší válka seděla, jestli se nevymyslí něco lepšího.
brush war, historické pozadí atd
ad 1) Brush war - skutečně se nejedná o žádný přesný termín. Menší válka mi připadla jako vystihující. Je možné použít i jiný termín - lokální válka, drobná válka, okrajová válka
ad 2) historické pozadí - bohužel jsem teď neměl tolik času jak jsem si představoval. Zatím mám kompletní early war a začal jsem pracovat na mid war. Vyvěsím to asi až najednou. Pokusím se do toho opřít v následujících dnech (týdnech) a co nejdřív to dokončit. Slibuji :))))
ad 3) Vesmírný závod - Máte, pravdu, že asi termín vesmírné závody by byl lepší. Při překladu jsem vycházel z originálu, kde je space race - tj. jednotné číslo
Karty v slovenčine
Twilight Struggle karty som onoho času preložil do slovenčiny. Ak by ste mali problémy s prekladmi a chceli sa prípadne inšpirovať, tu je môj súbor:
http://joeyeti.googlepages.com/TS_karty_preklad.xls
to Joe
Jak se říká s křížkem po funuse :-).
Brush war
Když je to teda tak jak popisujete, tak co to nazvat "Lokální konflikt".
Brush war
Myslím, že s termínem Lokální konflikt by neměl být problém. Na druhou starnu je to válečná karta (stejně jako např. Indo-pákistánská válka") tak co nechat v názvu válka -tj. "Lokální válka"
Karty hotovy
Uff, uff, tak jsem to už nahrál ke schválení. Teď se vrhnu na tu mapu. Jsem rád že už to mám z krku :-).
To sasa - už jsem tam nechal "Lokální konflikt", když by to někomu extra vadilo, tak to časem updatenu. Už jsem to všechno dal Ondrovi ke schválení.
No čo už
I tak dobre :) Lokálne vojny som použil aj ja... Tak som zvedavý na tú mapu!
kren
máš to moc krásný
kren
promin ze prudim, ale neslo by jeste poslat ten svetlejsi rub bez tech krizku na strihani? nejak nezvladam soutisk a pekne mi to tam pije krev
kren
mozno trochu neskoro, ale predsa dik za ty karty. v anglictine to so mnou nikto nechcel hrat.squela praca
Uriel
to Sasa
už se zdálo, že tu všechna práce ustala, ale pořád se mi zdá, že tu něco chybí, a to něco jsou hystorické překlady podkladů událostí :)
to Uriel
... a ještě mapa na které průběžně dělám :-).
to uriel
Neustala, jen se poněkud přibrzdila. Září jsem měl hodně vytížené, teď už se to zlepší a vrhnu se do práce na dokončení překladu událostí :))
to kren
prosím Vás máte karty pre TS aj bez toho belasého podkladu?
ak je to možné mohli by Ste nahrať sem na server karty iba na bielom podklade?
to MatN
Nemohl bych, protože se mi to nechce předělávat.
to Křen
najskór som predpokladal, že stačí iba zmeniť podkladovú farbu v súboroch s kartami...
potom som si to pozrel v coreldraw, a tam to bolo vidieť, že by s tým bolo roboty jak na... a bolo mi to jasné, že to nie je také jednoduché ako to vyzeralo...
Ale ďakujem za ochotu aspoň odpovedať. :)
rt
Dotaz - Nové karty Deluxe edition - CZ
Na originálních kartách v Deluxe verzi 106, 108, 109, 110 není popis "Remove from play if used as an event" proč tedy jsou karty 106, 108, 109, 110 překládány v CZ právě s popisem "Odstrantě ze hry, pokud je karta zahrána jako událost"...? Děkuji za odpověď + pocta autorům, za skvěle odvedenou práci...
to rt
skús si pozrieť pravidlá a uvidíš, že je to pravidlo patriace ku kartám s hviezdičkou...
(mimo to napríklad na karte "Náš muž v Teheránu*" tiež nie je uvedené v zátvorke Mohammad Reza Shah Pahlavi, ale určite to tam nevadí pretože je to ďalšia pridaná informácia o danej osobe...)
to rt
Na originálních nesou, ale v rámci zachování jednotnosti karet (když je u nadpisu hvězdička, tak u původních je ten text) tam je text přidán.Jinak i kdyby tam text nebyl platilo by, že po zahrání jako událost se karta odhodí..
přelepky
Ahoj, chci se zeptat - proč jsou některé karty (přelepky) dvakrát s tím, že je na jedné z nich napsáno pouze číslo, název a text karty na na druhé ještě dopsáno Válečná karta??
to DC
Ty karty s číslem jsou normálně součástí balíčku všech karet. Ty válečné karty jsou tytéž karty jen jako moje iniciativa pro snadnější rozlišení, která karta je válečná (je tam navíc ikonka tanku a název válečná karta). Válečné karty mají ve hře speciální funkci a tak jsem si je pro osobní potřebu zvýraznil, aby se odlišovaly od ostatních karet. Takže je jen na tobě jestli použiješ základní válečné karty karty a nebo ty vylepšené.
Jinak jsem tu mou práci nechápal jako "přelepky", ale jako zdroje pro kompletní tisk karet v češtině i s rubem.
kren
Aha, díky, tak jsem si to tak trochu myslel :-). Ale díky za dovysvětlení.
redesign
Diky Krenovemu prekladu (vyborna prace) a nahodnemu nalezeni zajimaveho designu v rustine se pokousim o predelavku sve home verze. - pro ukazku.. http://www.alaskan.cz/tw.jpg
Diky
Chcem sa podakovat za cesku lokalizaciu kariet, vdaka patri krenovi a spol.. diky.
Inak som sa trocha zamotal pri tlaceni kariet. Najskor som si nevsimol, ze 3 karty su na poslednom 12 slide opravene (35., 81., 101.), tak mam teraz tri karty ako suvenir :)
Druhu zahadu som riesil pri kartach 98. a 103. V revizii kariet maju ine hviezdy nez v napovednych kartach. Po zhliadnuti anglickej verzie so prisiel k tomu, ze chyba je na napovednych kartach. (98.ka tam ma len 3 body a 103. Prebehlici su tam obojpohlavna karta). Aspon som lepsie spoznal jednotlive karty.
Diky.
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
7 divu sveta DUEL
Akt. cena: 12 €
Končí za: 2 dny