Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
popisky / recenze
Dovolil bych si zde vyjádření k současnému stavu popisků her na ZH. Chápu, že Zeus chce mít popisky o nějaké minimální kvalitě, ale jejich současný stav mi přijde přehnaný, konkrétně uvedu např. popisky k Magicu a k Javě. Nechci tím nijak útočit na jejich autory, naopak, jsou to popisky kvalitní a určitě u nich strávili hodně času, pro mě však již zdaleka přesahují funkci popisku a stávají se pro mě neužitečnými. Proč? Jsou zkrátka moc dlouhé. Popisek má dle mého názoru plnit funkci rychlého seznámení s tématem a základy hry. Pokud se z něj dozvím, že se ve hře stávám renesančním stavitelem, který pomocí dřevěných kostiček soupeří s ostatními o přízen krále, pak již nemusím pátrat po tom, zda v pátém kole dostávám dvojnásobný počet bodů nebo zda dvě kola před koncem nahradím kostičky kolečkama. Naopak pokud si přečtu, že se hra odehrává v Říši Divů zničené nukleárním holokaustem a Alenku v něm loví Kloboučník s Bílým Králíkem zkřížení se Shoggothy, pak rychle hledám recenzi. Pokud popisek obsahuje dvacet odstavců se všemi výjimkami a nuancemi pravidel, pak se v podstatě stává recenzí bez celkového zhodnocení, což je třeba pro mě bezpředmětné, v popisku to vědět nepotřebuji a takovéto sáhodlouhé popisky nečtu. Recenze je něco jiného, tam mě u hry, která mě zaujala (např. proto, že k ní někdo napsal zajímavý popisek) zajímá, jak funguje a zda dle názoru autora funguje dobře. Suchý popis mechanismů znát nepotřebuji.beholder
V tak elegantní řešení problému ani nedoufám. Hodíme to do návrhů. :)
Hmmm...
A ten odkaz se jmenuje "Nově přidáno" a najdete ho v levém menu...
zeus
Upřímně řečeno teď tady nemám moc popelu, abych si ho nasypal na hlavu. Díky! :) Jsem slepoň
Zeus
pravda, ale stejně bych to dal pod "starší články". V tom nově přidáno to je takové nepřehledné, jak je to smíchané s těmi přidanými hrami
Zeus (a Beholder)
Pre mňa potom v pohode, s "Nově přidáno" nemám problém, osobne ma tam tie obrázky nerušia...
Možno potom len pridať link pod články na spôsob "Starší novinky" s odlinkovaním na "Nově přidáno"... Ease of use ;)
Hergot, už to lítá :)
Jj, body přibyly. Díky!
Podle mne tedy bude potřeba schvalovat nějaký čas rychleji, jestli je tam 100 článků. Jinak se to nikdy nesrovná. Počítám, že spousta lidí si šetřilo své výlevy (jako třeba já) na chvíli, kdy se to začne hýbat :)
ikri
V minulosti sa priebežne pridávali nové recenzie/popisky každé 4 dni (zhruba, niekedy častejšie, niekedy menej), takže ak by som držal chvíľu tempo 3-4 resty za deň, tak sa za také dva-tri týždne dostaneme do stavu, kedy by to mohlo už byť zvládnuteľné a možno by sa recenzie a popisky pridávali priebežne...
Plánujem schvaľovať tak 2-3 staršie popisky + 1 novšia (2011), aby sme držali krok aj s aktuálnym dianím.
Joe
Výborně, to zní dobře. Hned jdu něco sesmolit :)
Joe, Zeus...
Nechcem velmi rypat, ale nevidim vyznam v tom, ked sa zdrzuju clanky a obrazky len koli tomu aby boli na titulke. Vsetko prinosne by sa malo schvalit co najskor aby bol obsah webu co najbohatsi. Na sledovanie novych veci by mala sluzit stranka "Nove pridano" alebo RSS. Viem ze podpora RSS je tu zatial iba pre diskusie (ked sa nemylim). Ak ma Zeus zajuem dokazal by som pomoct s pracou na backende.
ad kaves
Já bych taky články, popisky i fotky hrnul průběžně, tak jak přicházejí a žádnou prodlevu bych nedělal.
Jen bych do sekce nově přidáno přidal i zprávičky, že k té které hře byly přidány fotky.
Popisky
Jen jsem chtěla upozornit, že v současných popisech, které se zobrazují na titulní straně, jsou na první pohled tři chyby (viditelné, zbytek popisů jsem ani neprocházela)
- v popisu Gift Trap Mini je formulace "minuli se vám nápady na dárky" - má být y a celá ta formulace je taková neohrabaná.
- v popisu Pocket Battles jsou hned na prvním řádku dva překlepy - děštěm a témeř
Pak je tam ještě dost chybějících čárek, ale to jste všichni uznali, že není podstatné...
ad chyby ve schválených popisech
Návíc si myslím, že "Minuly se vám nápady ..." je typicky slovenská formulace. Česky má být "Došly vám nápady ...".
re
Máte recht, typická slovenská čeština :) Přečtěte si to celé a uvidíte. Ale to se opraví :)
all
Jo, To se opraví :p
Nie je každý deň nedeľa!
(Idem na to.)
Gift Trap Mini
Tak jsem si to jen ze zajímavosti přečetl a je pravda, že je tam chyb jak máku :(.
Joe
Za sebe bych upřednostnil nadšení, že se toho Joe ujal, protože být to závislé například na MÉM volném času, tak by bylo lepší kdyby to schvaloval někdo v Bangladéši...
Myslím, že vychytat si nejčastější slovakismy bude otázka několika dní...
kren
Nakoniec to nie je také zlé - ikri sa ponúkla skontrolovať Gift Trap a Pocket Battles, pričom medzitým som Gift Trap opravil sám a dostal som od nej pochvalu :)
Ešte doriešiť, ako upraviť už existujúci popis (to vie zatiaľ asi iba veľký Zeus)...
Takže ideme dobrým smerom, posádka!
EDIT - Polylux1, dik! Až tak veľa času to nezaberie, prejsť denne štyri - osem príspevkov, pričom niektoré z nich sa vrátia autorom na dopracovanie...
BTW k reportovaným chybám...
Není nic snazšího, než kliknout u popisu na "Upravit", chyby opravit a uložit. Administrátor (tedy Joe) to pak schválí jako aktualizaci textu a bude...
Zeus
Tož som skúšal, ale akosi mi aktualizácia nešla...?
Ževraj "prepis ešte nie je implementovaný" (v angličtine).
Joe
No jo, stará úča uděluje pochvaly :D
Ne, že bys to potřeboval, ale nabízím se v případě potřeby i nadále.
UPDATE
Aktuálny stav je asi 70 položiek. Niektoré staršie veci som poslal na prepracovanie (väčšinou boli príliš krátke a keď už máme zlatý štandard v podobe štruktúry ála popis k hre 7 Wonders, tak som poprosil autorov o prispôsobenie sa mu).
Takisto predpokladám, že sa ešte minimálne zo 10-15 bude musieť vrátiť, či už kvôli štruktúre, alebo kvôli iným veciam (mal som napríklad aj popisy a recenzie bez diakritiky)...
dust tactics
já bych měl v souvislosti s touhle diskusí čistě osobní dotaz k mému popisu pro Dust Tactics, visí už cca 2 měsíce ale pořád s dodatkem: Tento popis ještě nebyl permanentně schválen. Pokud chcete můžete zkusit navrhnout lepší verzi (která lépe odpovídá ideálnímu popisu).
Co na tom udělat ideálnější? Pvní verzi jsem omylem postnul nekompletní, což jsem asi po 14 dnech (když jsem to zaregistroval) napravil, ale od té doby žádná změna, a nevím co by na tom ještě šlo napsat líp...
Permonick
Ta poznámka, o které mluvíš, se objeví naprosto u všech vložených popisů.
Dříve to totiž fungovalo tak, žes vložil popis a aniž by se kdekoli objevil, čekal na schválení. A to někdy docela dlouho. Mezitím pak někdo další napsal popis a zjistil, že už je druhej a že ho psal zbytečně. Protože na to byly stížnosti, tak Zeus podle mě docela rozumně zvolil tuto cestu - popis se sice objeví, aby ostatní věděli, že už tam jeden čeká, ale s komentářem, že zatím nebyl schválen.
A jak vidíš, čekají tu některé komentáře i několik let, což by se mělo teď zlepšit. Ty starší tedy vidět nejsou, novější ano a s tímto dodatkem.
:)
Permonick
Pri schvaľovaní postupujem spôsobom 2 čo najstaršie popisky/recenzie + 2 od začiatku roka 2011. Takže o pár dní sa dostanem aj k tvojmu ;)
ikri, joe
aha, tak to mi úplně uniklo... díky za vysvětlení...
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Arborea Kickstarter Exclusive Edition
Akt. cena: 1490 Kč
Končí za: 12 dnů