Neuvěřitelné praktiky poštovních doručovatelů

Nedá mi to abych to tady nevyventiloval. Objednal jsem si z Francie hru pocket rozměrů. Udávám adresu do práce - areál s vrátnicí, krde se na vrátnici nacházejí poštovní schránky jednotlivých firem (samozřejmě udávám přesnou adresu přímo do budovy). A představte si jak ta kráva z České pošty řešila doručení. Nejdříve se snažila nacpat krabici se hrou v obálce do té poštovní schránky, což mělo za následek pouze dobití krabice. Načež poté co se to tam nacpat nepodařilo, nechala ji ležet na poštovních schránkách a odkráčela. Hra tam samozřejmě zmokla a je v podstatě náhoda, že si jí tam všimla asistentka a donesla mi jí.

Máte- li podobné zkušenosti s tímhle prýma podnikem, sem s nimi. Alespoň se mi uleví.
8.11.2010 20:27:20

gev

Další výkon celní pošty
Tak se mi pořádně vyplatilo, že jsem měl u zásilky z US sledování balíku. Díky tomu jsem věděl, že dorazil na slavnou celní poštu. Po 4 dnech jsem pořád ještě nedostal avízo, normálně mi chodí mailem.

Inu, nelenil jsem, a zeptal se na daný balík. Půl dne komunikační vakuum, pak mě v devět večer (!) nějaký pán začal zásobovat emaily, jak to našli, ale je tam problém a druhý den se mi ozve paní vedoucí. Ta se ozvala s omluvou, že avízo poslali na špatnou adresu...

Dneska jsem zásilku vyzvednul, a spolu s ní jsem náhodou taky dostal paklík dokumentů, ze kterých jsem se dočetl, kam ti blbci to avízo poslali, a že dotyčná osoba zásilku odmítla a chtěla jí poslat zpátky odesílateli. Nikdo z těch blbců si nepřečetl adresu a jméno adresáta...

Co mě dorazilo úplně bylo to, když jsem zjistil, že jsem se na poště na doručení balíku ptal přesně v den, kdy to poslali zpátky do Ameriky. Takže to půldenní zdržení, kdy "nevěděli", co se děje, nejspíš ten balík zase vraceli zpátky z cesty na letiště.

Paráda... To si člověk užije za svých 96 Kč legrace...

10.4.2012 23:00:58 | Upraveno autorem (porovnej)

gev
No te prkna, to je masakr. To byly ty mapy?

11.4.2012 14:09:15

gev

sydo:
Neboj, mapy Ti zitra schovam u Jendy, ty uz jsou tyden v bezpeci :-)

Ale malem jsem prisel o Tarawu...

11.4.2012 14:16:30

reklamace podruhé
Reklamace na pobočce, opět neúspěšně... bohužel jsem byl natolik "drzý", že jsem k reklamaci přinesl pouze poškozenou část zásilky, tedy poškozenou krabici... úřednice odmítla reklamaci sepsat s různými důvody - neumí si představit jak zásilka vypadala vcelku, neumí si představit jak vypadala nepoškozená (popravdě nevím jak jí v tom pomůže obsah krabice) a nemůže posoudit jestli zásilka nebyla vykradena (i přes mé ujištění že nebyla - nenapadá mě jaký bych měl důvod to popřít) a taky že celou zásilku musí zvážit (opět mě nenapadá jak to souvisí s poškozením)... a na závěr zazněla i pamatná věta "no to máte stejně poškozenej jen ten obal, to nevím jestli vám za to dají nějakou náhradu"...
Ve finále to skončilo tím, že si na mě vzala telefon a že si na reklamačním oddělení musí ověřit jestli teda může reklamaci sepsat i když přinesu jen poškozenou část zásilky a zítra mi bude volat znovu... moc se těším na pokračování, asi to bude ještě výživný... :-/

11.4.2012 18:09:36

to Permonick
zapomnel jsem na zakladni protiurednickou veticku: 'Mohla by jste mi to v tom zakone/radu/vyhlasce/nerizeni/predpise/etc. ukazat, ja to tam nemuzu najit.'
zatim nejvetsi prdel byla, kdyz tohle vytahl pouceny bezdomovec na pracovnici socialky

11.4.2012 18:46:17

ndru
Poštá má jen jeden problém - neřídí se zákony, řídí se svými interními předpisy...které navíc (pokud vím) nejsou nikde dostupné.

11.4.2012 19:05:53

to aradraug
njn. samozrejme, ale minimalne reklamacni rad by nekde mit meli. a taky tu mame zakon o poste (se asi jmenuje nejak jinac), obcansky zakonik, obchodni zakonik, trestni (uvadeni jineho v omyl je holt podvod posta neposta) a taky tu jiz nescetnekrat poslapanou vec jmenem ustava

11.4.2012 19:22:08

gev

Permonick:
Ty blaho, to jsou proste kre**ni desatyho stupne. Ja Ti hlavne drzim palce, abys to zvladnul ve zdravi, me by uz rupla ceva na mozku nebo selhala pistole... :-(

11.4.2012 21:01:10

...
možná jsem hloupý, nebo neumím hledat, ale nic jako reklamační řád jsem na stránkách ČP nenašel... v obchodních podmínkách pak nic takového není (moje chyba, že jsem si je nepřečetl než jsem tam šel), zítra jim to tam omlátím o hlavu :(

12.4.2012 00:06:05

Permonick
Možná na to taky narazils, ale pro jistotu - dá se tím možná i mírně tlačit pokud by se dál vykrucovali a každopádně to zkusit pokud to nějak nedopadne. Jinak držím palce, poštovní celníci jsou zjevně idioti a vzhledem k tomu, že jsem taky u6 dostal prořízlý obal, se jim to asi stává celkem často :-(
http://www.ceskaposta.cz/cz/o-ceske-poste/kontakty/postovni-ombudsman-id29097/
Ještě jsem našel něco k těm obalům:
http://www.ceskaposta.cz/cz/nastroje/reklamace-id36629/

12.4.2012 00:38:18 | Upraveno autorem (porovnej)

Amis
Prosímtě čtu dobře:
"Jak reklamovat dodané zásilky s poškozením nebo úbytkem obsahu?

Pokud adresát po převzetí zásilky dodatečně zjistí, že obsah je poškozen, případně že došlo k úbytku obsahu, může uplatnit reklamaci na kterékoliv poště. Reklamační řízení je možné zahájit nejpozději do dvou pracovních dnů po dni převzetí zásilky.

Zásilku je nutno předložit v takovém stavu, v jakém byla dodána, tzn. včetně vnějšího i vnitřního balení. Adresát má také možnost tento stav hodnověrně doložit jiným způsobem."

Docela mě zarazila ta věta včetně vnějšího i vnitřního balení? Není toto porušování zákona na ochranu spotřebitelů, kde se nic o obalových krabicách nepíše? Toto je fakt už na ČOI.

12.4.2012 12:07:39

reklamace
jak jsem psal:
napiš reklamaci, ale! jako dalšího adresáta uveď: podatelna@ctu.cz
a budeš překvapen rychlostí jakou se to bude řešit:)

12.4.2012 12:37:47

Jarwiks
No, nijak jsem to nestudoval, ale tipnul bych si, že jsou to nesouvisející věci. Ty si od nich nekupuješ ten balík, ale pouze službu přepravy a jaké jsou podmínky služby bych řekl nemá s tím zákonem nic společného. (Ono je to ve skutečnosti asi ještě trochu jinak - tu službu si neobjednává příjemce, ale odesílatel a on by měl asi správně reklamovat poškození zásilky u své přepravní společnosti (jeho nemusí zajímat, že jejím subdodavatelem je nějaka pitomá Česká pošta) když mu ji příjemce omlátí o hlavu.)

12.4.2012 12:44:43

Reklamace
Jak jsem tu před časem psal s mou reklamací zásilky vrácené do zahraničí...

Přeji pevné nervy. Pošta je stát ve státě. Několikrát jsem byl na celní poště na Praze 5, ale oni jen sepíšou reklamaci a podstupují to dále, několikrát jsem se odvolával na jejich doporučené dopisy, telefonoval jsem s jejich právníkem... Vysloveně se člověku vysmívají.

Ale to fakt nemá cenu. Nakonec jsem to vzdal než bych si ničil nervy.

Jedině právníky na ně. Prostě je zažalovat. Mám pojištění u D.A.S, které hojně využívám a tak trochu mne mrzí, že jsem jim to tenkrát nakonec nepředal ...

12.4.2012 12:49:57

amis
Jak píšeš, příjemce pro ně není vůbec obchodní partner. Chtějí reklamaci po tom, s kým uzavřeli "smlouvu o přepravě" ... a hledejte si - žádejte někoho v zahraničí o reklamaci. Když navíc podle nich cituji: "Odesílatel musí doložit podací lístek", páč si to napsali do přepravních podmínek ... že nic takového v některých zemích neesistuje není jejich problém ...

Buď je zažaluj nebo se na to vy... a kup si cucací bonbón ... banánistán .... :///

12.4.2012 12:54:26

SP
tak Slovenska posta na tom mozno nebude az tak zle ;) Legend of drizzt prisiel v poriadku, kurier dorucil az do bytu :-D

12.4.2012 23:01:24

... na poště
vraceli jsme ve 14 dnech zboží (v zákonné lhůtě) a ... na poště protrhli obal, takže nám to teď vrací zpět, takže nám zůstane buď zboží co nechceme a navíc bude mít kvůli poškozenému obalu nižší cenu nebo
obchod nám to možná vezme, ale díky natrženému obalu nám nevrátí plnou cenu a jsme na vážkách jestli to opět posílat poštou ...

18.4.2012 12:17:13

výlet za 74kč:
Zásilka podána dne 12.03.2012 na poště 289 11 - Pečky.
Zásilka přepravována k dodací poště.
Zásilka připravována na dodací poště 516 01 - Rychnov nad Kněžnou k doručení.
Zásilka doručována dne 26.03.2012 poštou 516 01 - Rychnov nad Kněžnou.
SMS zpráva o termínu doručení zásilky adresátovi odeslána dne 26.03.2012.
Po neúspěšném pokusu o doručení zásilka dne 26.03.2012 uložena na poště 516 01 - Rychnov nad Kněžnou.
SMS zpráva o neúspěšném pokusu o doručení a uložení zásilky adresátovi odeslána dne 26.03.2012.
SMS zpráva o blížícím se konci úložní doby zásilky adresátovi odeslána dne 05.04.2012.
Zásilka dne 11.04.2012 vrácena do přepravy - adresát zásilku nevyzvedl ve stanovené odběrní lhůtě.
Zásilka přepravována k dodací poště.
Zásilka připravována na dodací poště 289 11 - Pečky k doručení.
Zásilka doručována dne 18.04.2012 poštou 289 11 - Pečky.
Zásilka dne 18.04.2012 vrácena odesílateli poštou 289 11 - Pečky.

19.4.2012 16:06:35

ota.z
Hadam zes zapomnel dodat ze v Rychnove nikdo nezvonil, nikdo nehodil do schranky oznameni a "odeslane" sms nikdy neprisly... Mam totiz naprosto totoznou zkusenost, balicek se za mych sedesat projel z Ostravy do Chlumce a zpet, aniz by se me obtezoval navstivit...

19.4.2012 16:52:00

polylux1
zákazník to potřeboval do konce týdne. sám naonec zjistil že se balíček toulá po dalších dvou městěch a tak jsem se s ním nakonec domluvl že to nepřevezme a odešle zpět. nyní vymáhám na poště jakou ušlý zisk a žádám i náhradu za zklamaného zákazníka. je to děs:( když si vezmu že mám rád český chleba, české buřty, české pivo, české holky a nemám rád českou poštu a podobné:(

19.4.2012 18:17:23

neco k tematu
http://www.bugemos.com/komiksy/74-vanocni_darky.jpg

23.4.2012 18:37:19

sydo
To vůbec není směšné. Takhle tady veřejně prolátnout krutou pravdu...

23.4.2012 19:15:10

sydo
Ted jsem ho precetl na nyxu a chtel ho sem hodit a koukam ze nejakej mrazish to za me udelal :D

23.4.2012 22:26:23

sydo
Dokonale;)

24.4.2012 00:18:33

PPL
simvas o znalost.. ;)
1. je ppl dorucovane ja pocas statnych sviatkov? (coz je napr. zajtra zejo..)
2. ak ma to nezastihne na adrese, kde/ako sa to potom riesi?
dikez!

30.4.2012 17:23:23

Vybíráme z Bazaru

Settlers: Rozkvět impéria (kampaňové rozšíření)
Settlers: Rozkvět impéria (kampaňové rozšíření)
Akt. cena: 260 Kč
Končí za: 16 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas