Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Neuvěřitelné praktiky poštovních doručovatelů
Nedá mi to abych to tady nevyventiloval. Objednal jsem si z Francie hru pocket rozměrů. Udávám adresu do práce - areál s vrátnicí, krde se na vrátnici nacházejí poštovní schránky jednotlivých firem (samozřejmě udávám přesnou adresu přímo do budovy). A představte si jak ta kráva z České pošty řešila doručení. Nejdříve se snažila nacpat krabici se hrou v obálce do té poštovní schránky, což mělo za následek pouze dobití krabice. Načež poté co se to tam nacpat nepodařilo, nechala ji ležet na poštovních schránkách a odkráčela. Hra tam samozřejmě zmokla a je v podstatě náhoda, že si jí tam všimla asistentka a donesla mi jí.Další výkon celní pošty
Tak se mi pořádně vyplatilo, že jsem měl u zásilky z US sledování balíku. Díky tomu jsem věděl, že dorazil na slavnou celní poštu. Po 4 dnech jsem pořád ještě nedostal avízo, normálně mi chodí mailem.
Inu, nelenil jsem, a zeptal se na daný balík. Půl dne komunikační vakuum, pak mě v devět večer (!) nějaký pán začal zásobovat emaily, jak to našli, ale je tam problém a druhý den se mi ozve paní vedoucí. Ta se ozvala s omluvou, že avízo poslali na špatnou adresu...
Dneska jsem zásilku vyzvednul, a spolu s ní jsem náhodou taky dostal paklík dokumentů, ze kterých jsem se dočetl, kam ti blbci to avízo poslali, a že dotyčná osoba zásilku odmítla a chtěla jí poslat zpátky odesílateli. Nikdo z těch blbců si nepřečetl adresu a jméno adresáta...
Co mě dorazilo úplně bylo to, když jsem zjistil, že jsem se na poště na doručení balíku ptal přesně v den, kdy to poslali zpátky do Ameriky. Takže to půldenní zdržení, kdy "nevěděli", co se děje, nejspíš ten balík zase vraceli zpátky z cesty na letiště.
Paráda... To si člověk užije za svých 96 Kč legrace...
gev
No te prkna, to je masakr. To byly ty mapy?
sydo:
Neboj, mapy Ti zitra schovam u Jendy, ty uz jsou tyden v bezpeci :-)
Ale malem jsem prisel o Tarawu...
reklamace podruhé
Reklamace na pobočce, opět neúspěšně... bohužel jsem byl natolik "drzý", že jsem k reklamaci přinesl pouze poškozenou část zásilky, tedy poškozenou krabici... úřednice odmítla reklamaci sepsat s různými důvody - neumí si představit jak zásilka vypadala vcelku, neumí si představit jak vypadala nepoškozená (popravdě nevím jak jí v tom pomůže obsah krabice) a nemůže posoudit jestli zásilka nebyla vykradena (i přes mé ujištění že nebyla - nenapadá mě jaký bych měl důvod to popřít) a taky že celou zásilku musí zvážit (opět mě nenapadá jak to souvisí s poškozením)... a na závěr zazněla i pamatná věta "no to máte stejně poškozenej jen ten obal, to nevím jestli vám za to dají nějakou náhradu"...
Ve finále to skončilo tím, že si na mě vzala telefon a že si na reklamačním oddělení musí ověřit jestli teda může reklamaci sepsat i když přinesu jen poškozenou část zásilky a zítra mi bude volat znovu... moc se těším na pokračování, asi to bude ještě výživný... :-/
to Permonick
zapomnel jsem na zakladni protiurednickou veticku: 'Mohla by jste mi to v tom zakone/radu/vyhlasce/nerizeni/predpise/etc. ukazat, ja to tam nemuzu najit.'
zatim nejvetsi prdel byla, kdyz tohle vytahl pouceny bezdomovec na pracovnici socialky
ndru
Poštá má jen jeden problém - neřídí se zákony, řídí se svými interními předpisy...které navíc (pokud vím) nejsou nikde dostupné.
to aradraug
njn. samozrejme, ale minimalne reklamacni rad by nekde mit meli. a taky tu mame zakon o poste (se asi jmenuje nejak jinac), obcansky zakonik, obchodni zakonik, trestni (uvadeni jineho v omyl je holt podvod posta neposta) a taky tu jiz nescetnekrat poslapanou vec jmenem ustava
Permonick:
Ty blaho, to jsou proste kre**ni desatyho stupne. Ja Ti hlavne drzim palce, abys to zvladnul ve zdravi, me by uz rupla ceva na mozku nebo selhala pistole... :-(
...
možná jsem hloupý, nebo neumím hledat, ale nic jako reklamační řád jsem na stránkách ČP nenašel... v obchodních podmínkách pak nic takového není (moje chyba, že jsem si je nepřečetl než jsem tam šel), zítra jim to tam omlátím o hlavu :(
Permonick
Možná na to taky narazils, ale pro jistotu - dá se tím možná i mírně tlačit pokud by se dál vykrucovali a každopádně to zkusit pokud to nějak nedopadne. Jinak držím palce, poštovní celníci jsou zjevně idioti a vzhledem k tomu, že jsem taky u6 dostal prořízlý obal, se jim to asi stává celkem často :-(
http://www.ceskaposta.cz/cz/o-ceske-poste/kontakty/postovni-ombudsman-id29097/
Ještě jsem našel něco k těm obalům:
http://www.ceskaposta.cz/cz/nastroje/reklamace-id36629/
Amis
Prosímtě čtu dobře:
"Jak reklamovat dodané zásilky s poškozením nebo úbytkem obsahu?
Pokud adresát po převzetí zásilky dodatečně zjistí, že obsah je poškozen, případně že došlo k úbytku obsahu, může uplatnit reklamaci na kterékoliv poště. Reklamační řízení je možné zahájit nejpozději do dvou pracovních dnů po dni převzetí zásilky.
Zásilku je nutno předložit v takovém stavu, v jakém byla dodána, tzn. včetně vnějšího i vnitřního balení. Adresát má také možnost tento stav hodnověrně doložit jiným způsobem."
Docela mě zarazila ta věta včetně vnějšího i vnitřního balení? Není toto porušování zákona na ochranu spotřebitelů, kde se nic o obalových krabicách nepíše? Toto je fakt už na ČOI.
reklamace
jak jsem psal:
napiš reklamaci, ale! jako dalšího adresáta uveď: podatelna@ctu.cz
a budeš překvapen rychlostí jakou se to bude řešit:)
Jarwiks
No, nijak jsem to nestudoval, ale tipnul bych si, že jsou to nesouvisející věci. Ty si od nich nekupuješ ten balík, ale pouze službu přepravy a jaké jsou podmínky služby bych řekl nemá s tím zákonem nic společného. (Ono je to ve skutečnosti asi ještě trochu jinak - tu službu si neobjednává příjemce, ale odesílatel a on by měl asi správně reklamovat poškození zásilky u své přepravní společnosti (jeho nemusí zajímat, že jejím subdodavatelem je nějaka pitomá Česká pošta) když mu ji příjemce omlátí o hlavu.)
Reklamace
Jak jsem tu před časem psal s mou reklamací zásilky vrácené do zahraničí...
Přeji pevné nervy. Pošta je stát ve státě. Několikrát jsem byl na celní poště na Praze 5, ale oni jen sepíšou reklamaci a podstupují to dále, několikrát jsem se odvolával na jejich doporučené dopisy, telefonoval jsem s jejich právníkem... Vysloveně se člověku vysmívají.
Ale to fakt nemá cenu. Nakonec jsem to vzdal než bych si ničil nervy.
Jedině právníky na ně. Prostě je zažalovat. Mám pojištění u D.A.S, které hojně využívám a tak trochu mne mrzí, že jsem jim to tenkrát nakonec nepředal ...
amis
Jak píšeš, příjemce pro ně není vůbec obchodní partner. Chtějí reklamaci po tom, s kým uzavřeli "smlouvu o přepravě" ... a hledejte si - žádejte někoho v zahraničí o reklamaci. Když navíc podle nich cituji: "Odesílatel musí doložit podací lístek", páč si to napsali do přepravních podmínek ... že nic takového v některých zemích neesistuje není jejich problém ...
Buď je zažaluj nebo se na to vy... a kup si cucací bonbón ... banánistán .... :///
SP
tak Slovenska posta na tom mozno nebude az tak zle ;) Legend of drizzt prisiel v poriadku, kurier dorucil az do bytu :-D
... na poště
vraceli jsme ve 14 dnech zboží (v zákonné lhůtě) a ... na poště protrhli obal, takže nám to teď vrací zpět, takže nám zůstane buď zboží co nechceme a navíc bude mít kvůli poškozenému obalu nižší cenu nebo
obchod nám to možná vezme, ale díky natrženému obalu nám nevrátí plnou cenu a jsme na vážkách jestli to opět posílat poštou ...
výlet za 74kč:
Zásilka podána dne 12.03.2012 na poště 289 11 - Pečky.
Zásilka přepravována k dodací poště.
Zásilka připravována na dodací poště 516 01 - Rychnov nad Kněžnou k doručení.
Zásilka doručována dne 26.03.2012 poštou 516 01 - Rychnov nad Kněžnou.
SMS zpráva o termínu doručení zásilky adresátovi odeslána dne 26.03.2012.
Po neúspěšném pokusu o doručení zásilka dne 26.03.2012 uložena na poště 516 01 - Rychnov nad Kněžnou.
SMS zpráva o neúspěšném pokusu o doručení a uložení zásilky adresátovi odeslána dne 26.03.2012.
SMS zpráva o blížícím se konci úložní doby zásilky adresátovi odeslána dne 05.04.2012.
Zásilka dne 11.04.2012 vrácena do přepravy - adresát zásilku nevyzvedl ve stanovené odběrní lhůtě.
Zásilka přepravována k dodací poště.
Zásilka připravována na dodací poště 289 11 - Pečky k doručení.
Zásilka doručována dne 18.04.2012 poštou 289 11 - Pečky.
Zásilka dne 18.04.2012 vrácena odesílateli poštou 289 11 - Pečky.
ota.z
Hadam zes zapomnel dodat ze v Rychnove nikdo nezvonil, nikdo nehodil do schranky oznameni a "odeslane" sms nikdy neprisly... Mam totiz naprosto totoznou zkusenost, balicek se za mych sedesat projel z Ostravy do Chlumce a zpet, aniz by se me obtezoval navstivit...
polylux1
zákazník to potřeboval do konce týdne. sám naonec zjistil že se balíček toulá po dalších dvou městěch a tak jsem se s ním nakonec domluvl že to nepřevezme a odešle zpět. nyní vymáhám na poště jakou ušlý zisk a žádám i náhradu za zklamaného zákazníka. je to děs:( když si vezmu že mám rád český chleba, české buřty, české pivo, české holky a nemám rád českou poštu a podobné:(
neco k tematu
http://www.bugemos.com/komiksy/74-vanocni_darky.jpg
sydo
To vůbec není směšné. Takhle tady veřejně prolátnout krutou pravdu...
sydo
Ted jsem ho precetl na nyxu a chtel ho sem hodit a koukam ze nejakej mrazish to za me udelal :D
sydo
Dokonale;)
PPL
simvas o znalost.. ;)
1. je ppl dorucovane ja pocas statnych sviatkov? (coz je napr. zajtra zejo..)
2. ak ma to nezastihne na adrese, kde/ako sa to potom riesi?
dikez!
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Settlers: Rozkvět impéria (kampaňové rozšíření)
Akt. cena: 260 Kč
Končí za: 16 hodin