Deskofobie

Bojíte se deskových her? Máte strach, že vás nenávidí kostky? Nemějte! Právě pro vás je tady videocast Deskofobie ;-)

http://www.deskofobie.cz
18.9.2012 11:52:48 | Upraveno autorem (porovnej)

Nic moc
Za mě taky 11. díl nic moc. Co mi chybělo nejvíce, že to jelo jak na běžícím páse a člověk se o hře skoro nic nedověděl. Třeba kategorie nejlepší design. Asi tu hru někdo rozbalenou máte (těžko jste hodnotili jen podle krabice a obrázků na netu?), tak proč tam nebyly místo řečí, které stejně nic neřekly ukázky jak hra vypadá? Takové ukázky bych uvítal u všech her. Prostě informační hodnota 41 minut dlouhého dílu je 0. Mohli jste ukázat tabulky s nominovanými hrami a vítězi a vyšlo by to nastejno. Následující hodinu po shlédnutí jsem strávil projížděním ZH a Deskožrouta a schánením aspoň nějakých informací o hrách co se v Deskofobii ukázaly.

12.2.2013 13:41:09

Skyfire
Deskofobie nedělá práci za Vás.. :) Naším cílem je oslovit lidi a říct jim : " Tohle je zajímavé, mrkněte. :) " a ne Vám vše ukazovat, rozbalovat a vyloženě nudit tím,že zrovna mám v ruce jednu kartu místo 4, které jsem mohl ukázat.

Všechny tady, co píšou, považuji za Hráče, kteří opravdu milují hry a nemyslím si, že je pro Vás problém se mrknout co je co za hru. Názor na ni si musíte udělat sami a věřím, že často s námi nesouhlasíte. A to je dobře, jinak by to nemělo smysl.. :)

Věřte nám, že příště se to zlepší.. :)

12.2.2013 13:49:26

Za sebe
Jen dodam, ze od vyhlasovani eura jsem odesel proto, ze uz me po trech hodinach sezeni ve stole bolely zada a navic jsem zadnou z tech her nehral. Tak jsem se sel protahnout. A kdyz uz to bylo u toho eura, tak jsem si rikal, ze to bude i takove lehke popichnuti, abych dostal sve reputaci :) pokud ro nekomu prijde urazlive, mne je to uplne jedno :)

12.2.2013 13:50:47

DD

to sydo
Dal bych ti + ale tady to nejak neumi .. :).

12.2.2013 13:55:13

rbx

...
kolik ze bylo tech kategorii? Vite, na kolik dilu Deskofobie je timto zadelano? Skyfire jiste uvita, ze ted Deskofobie predstavi hry, ktere vyhraly a dosud se v DF nepredstavily.

12.2.2013 13:56:05

možná
arogantní a ne sebestředné

12.2.2013 13:57:29

DD

skyfire
Ja jsem rad ze DF podporuje schopnost lidi si neco o deskovych hrach najit. Lenost lidi dneska roste do neskutecnych rozmeru a ty jsi toho ukazkou. Idealne aby ti tu hru nekdo jeste predvedl jak se hraje, jak se hraje v ruznem poctu hracu a podobne ne?
Misto aby jsi byl rad ze za tebe nekdo vybral z priblizne 1000 her, ktere za lonsky rok vysly, tech 50 na ktere se stoji za to podivat, tak si stezujes ze udelali malo. Smutne.

12.2.2013 14:07:20

ad Deskofobie nedělá práci za Vás..
No já nevím, ale videoformát je dost o tom aby něco ukázal a informovat se může na pozadí videozáběrů hry, takže v tomhle tady ty kritické názory docela chápu. Humor sice ano, ale přeci jen tak dlouho koukat na partu sedících lidí, to se mi zdá trošku plýtvání a nevyužití formátu.

12.2.2013 14:11:01

Sydo a Euro
Berte to s nadhledem! Sydo odešel na euro kategorii z důvodů, které popsal níže. No a mě u stříhání příšlo divné, jak je v tom stole prázdná díra, tak jsem si ze Syda udělal malý vtípek. Nic víc nic míň.

12.2.2013 14:13:02

ad Deskofobie nedělá práci za Vás..
Hmm... Právě abyste nekoukali třičtvrtě hodiny na partu nudných týpků, je tam spousta prostřihů. Skoro každá minuta záznamu byla editována, dodělávali se titulky, přidávali fotky z bgg, přechody, jingly... Pracoval jsem na tom, věřte nebo ne, řádově desítky hodin. Začal jsem ve čtvtek a končil v pondělí, přičemž aby tento díl vyšel včas - musel jsem si vzít v práci volno a věnovat se jenom tomu. Dost to narušilo i mé soužití s partnerkou, protože má oprávněně pocit, že na ní kašlu.

Rozbalovat hry a více je ukazovat je v našich podmínkách NEREÁLNÉ. Je to nice-to-have, já to chápu, ale opravdu to není možné. Kdy už se s tímhle smíříte?

12.2.2013 14:19:39

to DD
Dal bych ti + ale tady to nejak neumi .. :).

12.2.2013 14:20:02

zhan
jestli to není tak, že kvůli ženský spíš kašleš na deskofobii? zamysli se nad sebou, chlape...

12.2.2013 14:21:49

ozzy
dal bych ti + ... :)

12.2.2013 14:25:13 | Upraveno autorem (porovnej)

zavděčit se nedá každému....
1) opravdu je třeba být trochu aktivní a zkusit si vyhledat informace o vytipovaných hrách sám

2) ano, např. když dělá ruzné ankety Tom Vasel, tak ke každé hře řekne pár slov (nikdy neukazuje jak hra vypadá, to by se fakt protáhlo, maximálně má v ruce krabici), ale on to natáčí v několika videích, která mají v součtu dlouhou stopáž. A je třeba brát v úvahu, že Vasel je v tomto opravdu výjimečná osobnost (týpek žijící v Miami ve velkém baráku, má spoustu dětí a stovky her, musí na to nějakým způsobem vydělávat a ještě má tolik času točit videa a hrát různé hry) a ne každý má takové možnosti. Tím nechci nikomu vkládat do úst to, že by někdo říkal, proč to není jako od Vasela. Chtěl jsem tím jen poukázat na to, že ne každý má čas a prostředky točit dlouhá videa a ankety s x hrami, kde by se o každé hře vyjadřovali.

3) U nás toto dosud nikdo nedělá, tak buďme vděční, že se toho Jenda s Petrem chopili a zatím s určitou pravidelností točí videa, kde vidíme různé hry, což je inspirativní a člověk je v obraze (zbytek už holt musí dohledat sám, i po Vaselových anketách, dohledávám další info a těch pár slov co o každé hře řekne mi nestačí). Navíc to je v našem rodném jazyce a přestože má každý jiný smysl pro humor, tak bych obecně řekl, že to dělají vtipně.

4) A mě osobně je úplně šumák, zda to sponzorují Tomovy hry nebo nesponzorují, zda se tam reklamují třeba rex hry nebo ne. Zda se příliš propagují AT hry nebo ne. Já jsem rád, že si můžu jednou za čas pustit video o deskových hrách v češtině.

5) Tímto apeluji na ostatní aby si uvědomili, co kritizují. Tímto nechci nikomu zakazovat kritiku, to určitě ne. Konstruktivní kritika je určitě vítáná i ze strany Jendy a Petra. Ale říct, že informační hodnota ankety je 0, protože nebyly ukázány rozbalené hry, to je trošku ubohé.

12.2.2013 14:26:19

Ozzy79
Ty jsi fakt jeliman..:D Chudák Petr...

12.2.2013 14:29:42

to Zhan Shi
Já nikdy netvrdil, že to nedalo práci. Já sám nejlíp vím, kolik práce dá střih a úprava videa. Já jen napsal, že se mi na to jak ve výsledku je to video dlouhé tak se mi zdál formát videa nevyužitý. Musíte taky myslet na to, že na to koukají lidi co vás neznají a co jsou jim určité vtípky cizí a nepochopitelné. Je sice pěkné, že se u toho dobře bavíte, ale taky aby se u toho tak dlouho dokázali bavit diváci. Já se bavil, ale na druhé straně dokážu pochopit důvody lidí co se nebavili.

12.2.2013 14:35:08

..
OK, nechci vytvářet další hon na svou osobu, napsal jsem jen svůj názor. Předešlé díly byly fajn, tenhle byt trochu nudnější a informačně hodně strohý. Jsem rád, že jsou tady i jiné názory a pohledy na věc a jako fanda deskových her přeji samozřejmě Deskofobii jen to nejlepší.

12.2.2013 14:36:35

kren
tak v tom případě hlasuju za verzi "pro ostatní" a na verzi "pro nás", protože byť třeba Pana Rozsypanou rýži neznám, tak mi jeho humor až na vyjímky sedí

12.2.2013 14:37:32

Rozbalene hry a povidani o nich
Kdyz koukate na predavani oskaru, take chcete, aby vam predtim kazdy film pustili?

12.2.2013 14:37:36

sydo
jooo joooo, to bude super a víteznej ať pustí 2x

12.2.2013 14:39:00

kren
já osobně neznám ani jednoho z videa a nenarazil jsem na jediný moment z kterého bych usoudil, že rozesměje jen ty co ty lidi znají.

12.2.2013 14:39:43

sydo
jasně, to by bylo supr :)

12.2.2013 14:40:17

kafe...
no jen si nejsem jistá jestli bych přežila ve zdraví rok kdy byl nominovanej titanik

12.2.2013 14:41:55

Beholder
Tez mi prislo, ze tam neni zadny inside humor. Ale treba nas kren pouci.

12.2.2013 14:45:25

sydo
Jasně. A vy jste si měli každou z nominovaných her před kamerama zahrát

12.2.2013 14:50:07

Vybíráme z Bazaru

Tribes CZ
Tribes CZ
Akt. cena: 400 Kč
Končí za: 5 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas