Kouření

Včera mi přišla jedna knížka z Aukra a smrděla jako buchlý kamna. Takže je teď chudinka na balkoně na ozdravné kůře.

Proto mě napadlo zeptat se jak je to tady s kouřením. Celkem by mě to zajímalo jako takový malý sociologický výzkum - jestli člověk kouří, kolik mu je a co dělá.
PS:nechci být vlezlá jenom jsem nad tím včera hloubala
3.3.2010 11:55:24

kuřák?
No cigarety si nekupuju, ale občas si zapálím, když někdo nabídne většinou v hospodě či při nějaké jiné příležitosti. Takže už tak 20 let kouřím cca 10-20 cigaret za rok :) Ale každou z těch cigár si docela vychutnám :)) No a výjimečně si dám i doutníček :)

3.3.2010 15:01:18

TMG

Nekuřák
Přesněji řečeno teď už nekuřák. I když, nechal jsem toho docela brzy. Jedna skvělá slečna mi kdysi řekla (to už jsme prosím nekouřil :o)), že když dá pusu kuřákovi, že to je jako když líbe popelník :D.

3.3.2010 15:29:06

PJ

sydo, sappho
A to se podívejme :o) začínám mít předtuchu, že Křeččí kolo a Dixit získají zcela jiné rozměry.
sydo: pozor, tenhle kraj je plnej netopýrů ;-)

3.3.2010 15:32:26

PJ
Ještě ne, ještě jsme nic neprovedli! :)

Dixit by asi byl masakr...

3.3.2010 15:46:18

sydo, sappho, PJ
zacinam litovat ze se asi nepotkame, mohlo by to byt celkem zajimavy ;-)

3.3.2010 16:22:38

Koureni
Tak nejak jsem doufal v tvrdy antikuracky zakon, smrad z cigar rad fakt nemam. Navic jsem videl, ze jinde to funguje dobre - treba v Irsku si to i sami kuraci docela pochvalovali a to jim venku porad prsi ci mzi. Ja sam cigara nerad, obcas nejakej oslavnej doutnicek a pomerne rad mam vodni dymku, i kdyz jsem si vedom, ze to neni o nic mensi svinstvo nez ciga...

3.3.2010 18:11:00

To sydo & sapho
tak to mě vemte do party :-D

3.3.2010 18:16:28

senzacní společnost
Že v současné chvíli 95% příspěvků kouření odsoudilo je senzační. Bojuji ve své partě 15ti lidí 10 let o ustání kouření (kdysi jsem byl jediný nekuřák), naopak ostaní se snažili mě naučit kouřit a situace dnes? Kouří poslední 4, ostatní toho již nechali a já jsem rozhodně nezačal. Senzační, sice zatím ne stoprocentní, ale i tak skvělé. Ze zatroconu rozhodně nikdo načihlý nepřijede, jak se tak zdá a na loňsklých Osadnících UHry jsem vypozoroval, že tak cca 90-95% účastníků byli nekuřáci. :-) Skvělé, geeci se zdají nekuřáci.

3.3.2010 18:53:10

Já to mám teda složitější
Jsem sice osobně nekuřák, ale kuřáky mám ze srdce rád. Proč?

Dovážím totiž elektronické cigarety a posledních pár měsíců si na nezájem kuřáků nemůžu stěžovat. Nechci si tu dělat jakoukoli reklamu (proto taky nedávám adresu stránek).

Pro zaryté nekuřáky, mám dobrou zprávu. Pomáhám kuřákům (neničí si zdraví, mají kouření levnější, nejsou štvaná zvěř) i nekuřákům, neboť moje cigarety nesmrdí, neobtěžují okolí kouřem, smradem ani rakovinou. A navíc mám několik lidí, kteří díky nim kouřit přestali.

Jak tak koukám, na ZatroCONu asi žádný byznys neudělám. ;-) Aspoň budu mít čas vás poznat, pokecat a třeba i chvílemi něco zahrát.

3.3.2010 19:32:08

PJ

Elektronická cigareta
Taky nechci husákovi dělat reklamu, ale kolega si to náramně pochvaluje. Onehdá nám s tím bazmekem přišel k nám do kanclíku se slovy "já vám tady nahulim, jo?" a chvilku jsem mu to vážně baštil, neb zdálky se to skoro poznat nedá (žhne tomu špička a z úst jde kouř, resp. pára).

3.3.2010 19:46:07

opožděně
souhlasím s Ringem, i když jsem o hodně tolerantnější. i Když poslední dobou jsem pro to aby lidé kouřili, alespoň je pořád práce. Kuřáci se totiž všichni nakonec udusí a nepomůže jim v tom nic, je to docela šílený, sledovat jak nemužou dejchat a vy jim v tom nemůžete pomoct, ale pojišťovna to stále platí, tak kdo kouří nepřestávejte:-)
THC a jiné už taky nemusím, mám radši svou střízlivou fantasii.

3.3.2010 20:45:16

kouření
Je mi 27. Dělám v IT - programátora a kouřím pravidelně THC. :))

4.3.2010 15:29:40

kouření
Pozdě ale přece, přidávám se se svojí (reálnou) alergií na cigaretový kouř na stranu militantních nekuřáků. Uznávám, že mě
občas mrzí, že nemůžu hrát pravé hospodské hry, ale to raději oželím hru, než se osypat... =)

4.3.2010 16:13:15

a další jeden antifajčiar..
Za mladi som po piatom šiestom pivku dal aj cigarety. Procesy sa tým fantasticky urýchlili, ale bola to zábava (ešte neboli MSH, netreba zabúdať :-)). Na chate, keď sa zíde správna parta, tak havany, či fajka musí byť. Navyše, obaja rodičia sú nenapraviteľní fajčiari. Napriek týmto okolnostiam sa považujem za absolútneho nefajčiara. Avšak dokážem to tolerovať a pochopiť u iných. To, čo netolerujem je, ak sa fajčí v reštaurácii, kde sa konzumuje jedlo. Taký čas odo mňa podnik nevidí ani cent tržby (čiže odchádzam, nie, že by som nezaplatil :-))

4.3.2010 16:25:55

Někuřák
Humus nejhorší, smrad největší, bordle z vajglů neuvěřitelnej! Zdražit! Vyhnat z veřejných prostor včetně ulic! A lovit!:D
Jako když jdu na ulici a někdo jde předemnou a pouští to rovnou za sebe a musím to celou dobu čichat, tak bych ho nejradši doběhl dal mu facku, to cigáro vzal a hodil mu ho zapalený za krk!

18.4.2010 19:45:31

to born
Tak na toto si idem zapáliť. Najlepšie do materskej škôlky, alebo do pôrodnice. :)

18.4.2010 19:49:07

jsem stejného názoru jako Ringo
ale s jednou výjimkou: nesnáším kuřáky a jejich společnou zálibu tak moc, že se s takovými lidmi ani nebavím tzn.: Mám jen jednoho kamaráda, který kouří a zbytek je pro mně ukradený. Raději než dýchat smrad, si raději pustím nějaký pěkný film a dívám se něj sám. Mimochodem filmy jsou moje druhá největší záliba po hrách, takže si někdo filmůznalej může se mnou pokecat kdyby chtěl.

18.4.2010 20:17:21

Joe

Fajčenie?
Nikdy v živote som to neskúsil a som na seba hrdý. Neznášam ten smrad a najmä to, že mám firemné okno rovno nad vchodom, ktorý sa tak akosi stal útulkom všetkých fajčiarov z celej 25-poschodovej budovy... Niekedy kvôli tomu musíme na štvrtom poschodí zatvárať okno.

18.4.2010 20:36:39

Fůj
Kouření opravdu ne. Když mi bylo dvanáct, tak jsem zkoušel u babičky nevyhaslou cigaretu a to mi stačilo na celý život:)

18.4.2010 20:58:22

Vlaada

Nekuřák... ne militantní, dokud jsou kuřáci rozumní
Přestože mám na kouření vyhraněný názor, uznávám právo každého ničit si peněženku i zdraví dle své vůle. Kuřáků, které mám rád, je mi trochu líto. Nezatracuji je - jsou to většinou lidé, kteří si chtějí užívat života v každou chvíli, dají si dvouminutovou cigaretku, a nezajímá je, že v průměru si tím zkrátí život o pět minut - ale je mi líto, že si nezvolili jiné cesty. A je mi líto jejich blízkých, nejen kvůli pasivnímu kouření. Je smutné, když na následky kouření zemře otec či matka dvou malých dětí...

V restauracích jsem smířlivý. S dětmi a ženou (které kouř opravdu hodně vadí - vyrůstala na hájence, s rodiči i sourozenci nekuřáky, takže neměla možnost si zvyknout) chodím jen do nekuřáckých restaurací nebo do takových, kde je velká šance, že nikdo nekouří, jsem ochoten požádat lidi o přesun (pokud jsou dva kuřáci strategicky rozmístěni na různých částech restaurace), ale pokud kuřák neodporuje pravidlům restaurace, nejsem militantní a raději z restaurace odejdu.

Na zastávce jsem zásadovější. Většinou stačí kuřáka upozornit "Nezlobte se, ale kouříte na zastávce". Pokud to ignoruje, řeším to dál, jen když jsou přítomni jiní lidé - nekuřáci, a velmi důrazně, pokud jsou přítomny děti. Už jsem párkrát kuřákovi cigaretu sebral, a na partu hajzlů kouřící na zastávce pod nosy jsem ochoten zavolat i benga. Jsem nekompromisní, a i pěknou slečnu za to sejmu :) - tuhle jsem fakt pěknou a na pohled sympatickou brunetku, jak odhodila hořící cigaretu na zem před nástupem do autobusu a ani ji nezašlápla. Cigaretu jsem sebral, a v autobuse jsem jí ji se slovy "Promiňte, tohle vám asi vypadlo" vhodil do tašky s nákupem. Hledala ji pár minut, a se slovníkem, který používala, už zdaleka nevypadala tak sympatická :)

Co ale opravdu nesnáším, jsou kouřící těhotné ženské či jejich druhové (nějak mi nejde na jazyk slovo manžel, když to vidím), případně rodiče s malými dětmi. Jak jsem jinak ke kuřákům tolerantní, tak s někým takovým bych se nepřátelil, protože ten člověk je buď velmi hloupý (neuvědomuje či nepřipouští si to), nebo velmi sobecký (kašle na to), nebo velmi slabý (dobře si to uvědomuje, ale nemůže si pomoci). Hmmm... kouřící budoucí či čerstvá matka je asi jediná osoba ženského pohlaví, které mám chuť rozbít hubu.

19.4.2010 04:24:38

to vlaada
tak to je dobrej joke, tohle vám asi vypadlo slečno! :-D
Ještě, že jí nechytla igelitka a pak následně by byl celý autobus zachvácen plameny :-D

19.4.2010 07:44:11

PJ

Vlaada
Palec a moje sympatie! Sám bych na tohle neměl povahu, ale hezky se to čte :-)

19.4.2010 08:06:23

:-)
ta slečna si to musela pořádně užít

19.4.2010 09:46:04

vtip
Taky nesnáším, když je někdo takhle bezohledný(sama se snažím při své jedné cigaratě měsíčně něobtěžovat), ale situace v autobuse mi moc vtipná opravdu nepřijde. Hlavně kvůli ostatním cestujícím. Od té cigarety mohlo cokoliv chytnout.A jenom z principu, šáhnout mi někdo na něco mého (i kdyby cigaretu) tak mu ty ruce urazím. To radši zavolat ty policajty.

19.4.2010 09:50:36

to Vlaada
Teda Vláďo to je jako bych to napsal sám :). Mám stejné pocity i chování.
Je smutné, že novelou zákona teď byl (nebo v nejbližší době bude) zrušen zákaz kouření na zastávkách, protože prý se policii těžko vymezuje, kde zastávka končí a kde začíná - tak ten zákaz raději rovnou zrušili :(.

19.4.2010 09:54:50

Vybíráme z Bazaru

Septima Deluxe edition
Septima Deluxe edition
Akt. cena: 1800 Kč
Končí za: 4 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas