Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Počet hráčů: | 2–2 |
Doporučený věk: | od 14 let |
Herní doba: | 180 min (reálná data) |
Herní svět: | Současnost |
Herní kategorie: | desková hra, strategická, diplomacie |
Čeština: | v balení hry |
Vydavatelé: | |
Autoři: | Ananda Gupta Jason Matthews |
Rok vydání: | 2005 |
Dostupnost: | neznámá |
Sdílej: |
Mapa
mám dotaz na vlastníky této hry: V nové, třetí, edici má být už kartonová mapa, ne jen papírová jako u klasických GMT her. Má tuto mapu už i druhá edice nebo je v ní ta papírová? Díky moc, tato věc je asi to jediné, co stojí mezi mnou a koupí :)Chyba
Až budu počešťovat tu mapu, tak jestli se mi bude chtít, tak opravím i tu chybku v té azbuce.
mapa z BGG
Pre informáciu, dal som si vytlačiť tu mapu z BGG, v BA v Copexe aj s laminovaním vo veľkosti pôvodnej mapy z hry. A vyšlo to na 25 €, plus mínus centy. Pocit je síce iný ako pri klasickej hracej doske, nedá sa to preložiť, ale je to pekné a je to fajn.
nová mapa
pro letošní deluxe edici: http://www.gmtgames.com/nnts/NewTSMap7.jpg
zajímalo by mě,kterou mapu zvolí pro tu mounted, která má též letos vyjít.
nová mapa
Vypadá dobře, jenom tam postrádám "Required military operation" pro druhou stranu (sověty?). To by mi asi vadilo :). Ale možná to jenom nevidím.
ad nová mapa
Mě se teda víc líbí ta mapa z BGG. Ona ta nová mapa jakoby z ní vychází, ale je očesaná o některé grafické prvky, které se mi právě líbí. Takže já budu dělat na lokalizaci té mapy z BGG.
nová mapa
teda vůbec se mi nelíbí, ta původní (světle modrá) byla jednoduchá a střízlivá... tohle je přeplácaný.
na vojenské operace jim asi bude stačit jeden track, to nevadí.
a celkem nechápu, proč se po 3 vydáních rozhodli změnit space race track. Vrcholem bylo a mělo by být přistání na Měsíci, ne nějaký space shuttle nebo station... I když je to samozřejmě jen prezentační změna.
mapa deluxe
Jen koukám , že na té nové mapě přibyla položka Čínská občanská válka, která ve 2nd edici není...
sasa
Čínská válka je nějaké optional pravidlo, co jsme koukal. Osobně se mi také líbí víc ta původní mapa i ta, co je na BGG (dával jí sem Křen).
Uriel
nová mapa
Ta nová mapa je rozhodně mnohem lepší než tu co měli GTM doteď. Co se týče toho optional pravidla, tak jsem vyrozuměl, že se jedná o možnost jednou za hru zaplacení 3OP Sovětem a tím pádem získání Čínské karty (případně je tam možnost ji okamžitě hrát)
Petr
chinese civil war
mě teda docela zklamala... na consimworldu kolem toho dělali děsný haló před zveřejněním v jejich časopise C3i, že pomůže vybalancovanosti hry atd... a vyklubala se z toho taková lameřina jako nutnost přidat postupně, nebo najednou 3 body k získání čínský karty (která normálně začíná přímo u SSSR). A než se tak stane, tak neplatí některé karty vztahující se k Číně jako události. No nic extra...
použité písmo
Tak tuhle mapu mám už připravenou a vyretušovanou na lokalizaci do češtiny:
http://www.boardgamegeek.com/image/465425?size=large
Mám ale takovou prosbu. Vůbec nemůžu najít písmo, které je na mapě použito (ta tlustá čísla a nebo třeba nápisy v černých polích na stupnici "Space race". Pokud by někdo věděl co je to za font, tak by mi hodně pomohl!
znovu písmo
Připomínám se znovu. Nevíte někdo co je to za font v mapš TS - viz. předešlý příspěvek. Až to zjistím, tak bude mapa k dispozici v češtině. texty už přeložené jsou.
ku písmu, to kren
teda nemám šajn, aké to je písmo (ale možno to už dávno vieš), ale práve dnes som narazil v jednom manuále na takýto nadpis:
"Snadná identifikace písem", a spomenul som si na Tvoj odkaz...
píšu tam, že sú ochotní identifikovať písmo v kresbe (ale neviem, či to funguje, pretože som to neskúšal a hneď tu o tom píšem); http://www.myfonts.com/WhatTheFont
možno Ti to pomôže... a keď nie, vieš komu máš vynadať :)
myfonts.com
ano, službu jsem zrovna nedávno zkoušel a funguje to, vše se děje okamžitě, stačí jen uploadnout obrázek kde je několik původních písmen k rozeznání a web aplikace vrátí výsledek v podobě seznamu fontů, které v lepším případě korespondují s původním nebo jsou mu dost podobné,... ;-), za vyzkoušení to určitě stojí
Kren
Nejbliz bych videl Impact. Pak treba Switzerland Inserat, ale ten Impact je myslim to prave.
Mapa - Vesmírné závody k připomínkování
Tak jsem se pustil do lokalizace té mapy z BGG. Na kvalitu zatím nehleďte, jde mi především o texty. Takže prosím připomínkujte:
http://www.zatrolene-hry.cz/temp/TS_SpaceRace.jpg
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
To je život! (Verflixxt!) (NJ)
Akt. cena: 190 Kč
Končí za: 13 dnů