Studená válka 1945–1989

xxxxxxxxxo hodnoceno 553x (Seznam vlastníků)

Studená válka 1945–1989 - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2–2
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 180 min (reálná data)
Herní svět: Současnost
Herní kategorie: desková hra, strategická, diplomacie
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MINDOK - logo
Autoři: Ananda Gupta
Jason Matthews
Rok vydání: 2005
Dostupnost: neznámá
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Mapa

mám dotaz na vlastníky této hry: V nové, třetí, edici má být už kartonová mapa, ne jen papírová jako u klasických GMT her. Má tuto mapu už i druhá edice nebo je v ní ta papírová? Díky moc, tato věc je asi to jediné, co stojí mezi mnou a koupí :)
13.3.2009 08:21:33

Chyba
Až budu počešťovat tu mapu, tak jestli se mi bude chtít, tak opravím i tu chybku v té azbuce.

23.6.2009 08:53:59

mapa z BGG
Pre informáciu, dal som si vytlačiť tu mapu z BGG, v BA v Copexe aj s laminovaním vo veľkosti pôvodnej mapy z hry. A vyšlo to na 25 €, plus mínus centy. Pocit je síce iný ako pri klasickej hracej doske, nedá sa to preložiť, ale je to pekné a je to fajn.

23.6.2009 20:37:21

nová mapa
pro letošní deluxe edici: http://www.gmtgames.com/nnts/NewTSMap7.jpg

zajímalo by mě,kterou mapu zvolí pro tu mounted, která má též letos vyjít.

26.6.2009 09:44:39

nová mapa
Vypadá dobře, jenom tam postrádám "Required military operation" pro druhou stranu (sověty?). To by mi asi vadilo :). Ale možná to jenom nevidím.

26.6.2009 10:05:49

ad nová mapa
Mě se teda víc líbí ta mapa z BGG. Ona ta nová mapa jakoby z ní vychází, ale je očesaná o některé grafické prvky, které se mi právě líbí. Takže já budu dělat na lokalizaci té mapy z BGG.

26.6.2009 10:40:13

nová mapa
teda vůbec se mi nelíbí, ta původní (světle modrá) byla jednoduchá a střízlivá... tohle je přeplácaný.

na vojenské operace jim asi bude stačit jeden track, to nevadí.

a celkem nechápu, proč se po 3 vydáních rozhodli změnit space race track. Vrcholem bylo a mělo by být přistání na Měsíci, ne nějaký space shuttle nebo station... I když je to samozřejmě jen prezentační změna.

26.6.2009 19:56:08

mapa deluxe
Jen koukám , že na té nové mapě přibyla položka Čínská občanská válka, která ve 2nd edici není...

26.6.2009 20:15:52

sasa
Čínská válka je nějaké optional pravidlo, co jsme koukal. Osobně se mi také líbí víc ta původní mapa i ta, co je na BGG (dával jí sem Křen).

26.6.2009 20:41:42

Uriel

nová mapa
Ta nová mapa je rozhodně mnohem lepší než tu co měli GTM doteď. Co se týče toho optional pravidla, tak jsem vyrozuměl, že se jedná o možnost jednou za hru zaplacení 3OP Sovětem a tím pádem získání Čínské karty (případně je tam možnost ji okamžitě hrát)

26.6.2009 21:58:59

Petr

chinese civil war
mě teda docela zklamala... na consimworldu kolem toho dělali děsný haló před zveřejněním v jejich časopise C3i, že pomůže vybalancovanosti hry atd... a vyklubala se z toho taková lameřina jako nutnost přidat postupně, nebo najednou 3 body k získání čínský karty (která normálně začíná přímo u SSSR). A než se tak stane, tak neplatí některé karty vztahující se k Číně jako události. No nic extra...

26.6.2009 22:32:14

použité písmo
Tak tuhle mapu mám už připravenou a vyretušovanou na lokalizaci do češtiny:
http://www.boardgamegeek.com/image/465425?size=large
Mám ale takovou prosbu. Vůbec nemůžu najít písmo, které je na mapě použito (ta tlustá čísla a nebo třeba nápisy v černých polích na stupnici "Space race". Pokud by někdo věděl co je to za font, tak by mi hodně pomohl!

27.6.2009 21:47:41

znovu písmo
Připomínám se znovu. Nevíte někdo co je to za font v mapš TS - viz. předešlý příspěvek. Až to zjistím, tak bude mapa k dispozici v češtině. texty už přeložené jsou.

29.6.2009 11:47:44

ku písmu, to kren
teda nemám šajn, aké to je písmo (ale možno to už dávno vieš), ale práve dnes som narazil v jednom manuále na takýto nadpis:
"Snadná identifikace písem", a spomenul som si na Tvoj odkaz...

píšu tam, že sú ochotní identifikovať písmo v kresbe (ale neviem, či to funguje, pretože som to neskúšal a hneď tu o tom píšem); http://www.myfonts.com/WhatTheFont
možno Ti to pomôže... a keď nie, vieš komu máš vynadať :)

16.7.2009 19:55:14

myfonts.com
ano, službu jsem zrovna nedávno zkoušel a funguje to, vše se děje okamžitě, stačí jen uploadnout obrázek kde je několik původních písmen k rozeznání a web aplikace vrátí výsledek v podobě seznamu fontů, které v lepším případě korespondují s původním nebo jsou mu dost podobné,... ;-), za vyzkoušení to určitě stojí

16.7.2009 20:20:43

rbx

Kren
Nejbliz bych videl Impact. Pak treba Switzerland Inserat, ale ten Impact je myslim to prave.

17.7.2009 00:07:44

Mapa - Vesmírné závody k připomínkování
Tak jsem se pustil do lokalizace té mapy z BGG. Na kvalitu zatím nehleďte, jde mi především o texty. Takže prosím připomínkujte:
http://www.zatrolene-hry.cz/temp/TS_SpaceRace.jpg

17.8.2009 23:29:01

Vybíráme z Bazaru

To je život! (Verflixxt!) (NJ)
To je život! (Verflixxt!) (NJ)
Akt. cena: 190 Kč
Končí za: 13 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas