Gloomhaven - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1–4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min (reálná data)
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: vývoj postavy, legacy hra, kampaňová hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Isaac Childres
Rok vydání: 2017
Dostupnost: neznámá
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Uspesnost scenaru

Ahoj,

rad bych chtel slyset nazor zkusennejsich hracu:)
Ja osobne jsem zatim v prvnim scenari, ale ten jsme asi 3x hral a ani jednou jsem jej nedokoncil, maximalne jsem vycistil druhou mistnost, ale do finalni jsem bych se dostal jenom s jednim hrdinou a 4mi kartami, coz bych stejne brzo skoncil... Tak by me zajimalo jak jsou na tom ostatni hraci, jestli se scenare normalne nekolikrat opakuji, nebo jsem/e opravdu takova lama:) A pripadne nejake zacatecnicke tipy? My jsme zjistili, ze je nejlepsi si je drzet co nejvice vsechny od tela...

Diky za odpovedi a tipy:)
21.5.2019 10:00:14

Obtížnost

No, to pravidlo s tou klíčovou kartou je skvělý, celkem jsem ho asi přehlédl.
No, mně bylo sděleno, že to tady není moc tank a střelec, že je to fuk. Ale zkusím to dál. Možná, že jsme se ve 4. scénáři měli rozdělit a každá postava měla jít sama na místnost. Pak by to vyšlo, ale nevím, jestli by to přežily.

5.6.2019 16:46:40

Havelock
Ja to myslel, ze vis proti jakym monstrum budes v danem scenari hrat, tak se podivas na jejich staty a podle toho si muzes navolit karty prece, to mi neprijde jako cheatovani...

14.6.2019 09:02:24

Marevin
Hru hraj tak, aby te bavila. My jsme si prave kvuli tomu par pravidel upravili. Osobne povazuju staveni balicku na miru dobrodruzstvi jako podvudek. Preci jen je to informace, kterou by jsi nemel znat do te doby, nez vlezes do prvni mistnosti. Navic uz jen za to, ze muzes planovat za obe postavy najednou, by se mela zvysit obtiznost scenare. To mi teda znalost scenare dopredu prijde mnohem zasadnejsi, nez moznost planovat za dve postavy. Dokonce natolik, ze bych to bez stejne penalizace neumoznil. Ale pokud te to takhle bavi a nemas s tim vnitrni problem, tak je to jen tvoje volba, jak to budes hrat. Jen bych ostatni nepodporoval v tom, ze to tak maji hrat.

14.6.2019 13:08:00

Havelock - vybrání karet po zjištění nestvůr
Příprava balíčku hrdiny poté, co je vidět jaké díly a nestvůry budou v podzemí je přesně to, co je pravidlově správné, takže to není cheat. Samozřejmě je na každém, kdo a jak se to rozhodne hrát.

Str. 12 - Příprava scénáře:

"Když připravujete nový scénář, nejdřív se podívejte do knihy příběhů a najděte všechny díly plánu, překryvné dílky a nestvůry, které budete potřebovat. Pak si přečtěte prolog scénáře a příp. uplatněte všechny postihy popsané v části „Zvláštní pravidla“. Každý hráč táhne dva malé úkoly a jeden z nich si nechá (ostatním hráčům jej neukazuje). Rozhodněte, kterými předměty svého hrdinu vybavíte (a příp. přidejte patřičné modifikátory „−1“ do svých balíčků). Dále si vezměte libovolné z dostupných karet schopností svého hrdiny, aniž byste však překročili jeho limit karet."

14.6.2019 13:32:40 | Upraveno autorem (porovnej)

Stinolez, Marevin
Tak mate pravdu. Vsechno beru zpet a uznavam, ze jsem se mylil. Hrajeme to spatne. :D
KRYTON: Samozrejme spacham okamzite sebevrazdu.

14.6.2019 14:19:39 | Upraveno autorem (porovnej)

Havelock

S naší družinou to hrajeme stejně, jako ty. Pokud má být hra atmosférická, tak tam musí být moment překvapení při průzkumu nové místnosti. Mít obavu, než otevřu dveře, jestli jsem schopný odolat tomu neznámu, co mě tam čeká?
Propočítat to tak, že tam je ta a ta nestvůra, jsou na těchto pozicích, karty schopností na ruce jsou ideální, tak tam vlitnu...to nás teda po prvním scénáři nebavilo.
Každý asi upřednostňuje jiný způsob hraní.

14.6.2019 16:41:44

Juanitos
Taky mě to osobně baví víc, ale je pravda, že si to děláme těžší jak jen to jde. Hrajeme na obtížnost +1, se zakrytými místnostmi a ještě jsme neměli větší problém. Ale třeba Flame Demoni jsou vždycky problém s jejich štítem a ranged retaliatem.

14.6.2019 18:02:13

Vybíráme z Bazaru

7 divů světa + Rozšíření Panteon
7 divů světa + Rozšíření Panteon
Akt. cena: 450 Kč
Končí za: 17 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas