Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Grafický software pro lokalizaci
Právě mi došla studentská Adobe licence grafických programů. Objednával jsem to na dceru, která studuje na gymnáziu. Posílám to jen jako informaci, kdyby chtěl někdo mít legální software od Adobe, tak jde o základní balíček programů:inkscape
Pouzivam (hlavne proto, ze je free) a jsem docela spokojeny. Co mi vadi je, ze neumi vytahnout z pdf fonty a ze obcas nezvlada nektere prekryvy obrazku, ale naucil jsem se s tim zit :)
Kew
..co myslis tymi prekryvmi?
ruy
Mel jsem problem, ze v nekterych pdf se spravne nezobrazovaly obrazky na pozadi, ale konkretni priklad uz si nevzpomenu. Jen mam pocit, ze jednou to za me dokonce musel resit nekdo s profesionalnim softwarem. Ale od te doby uz jsem udelal par prekladu a nikdy problem. Takze nejhorsi jsou fonty...
tutoriály ke tvorbě...
...lokalizovaných herních komponent, obzvláště pak karet
Kdysi dávno jsem vyplodil jistý pamflet o softwaru použitelném pro grafickou lokalizaci. Na konci jsem nezávazně poznamenal, že bych třeba mohl vytvořit i nějaký ten tutoriál, kde by bylo ukázáno, jak na to. Nyní v zásadě uvažuji o sérii článků, kdy by byla rozebrána životní cesta lokalizované komponenty od miminka (skenu), až po hrobeček (výsledné pdf určené pro tisk), se všemi možnými mezistupněmi (zpracování skenu v PS, sazba v ID apod.) Co se týče zpracování, ukázal bych, jak se postavit k nějakým základním, jednoduchým kartám (Blackbeard kupříkladu), tak i jak na nějaké specialitky, kde už je to taková vyšší dívčí (Death Angel, Runewars, Mansions of Madness).
Byl by o něco takového zájem, nebo to je nošení dříví do lesa?
tutoriály ke tvorbě...
Osobně myslím, že to není nošení dříví do lesa, mohlo by to přispět k rozšíření zdejší komunity rutinních zpracovatelů překladů. Místní znalci sice už mají své postupy, ale věřím, že i oni se rádi podívají a třeba i v lecčem poučí.
to Morthe
Souhlasím s Al, určitě by to bylo přínosné.
Morthe
Určitě, bylo by to super
to Morthe
Ano, rozhodně. Rád se poučím, jak to dělá profesionál ;).
Morthe
Bezva, to bych se taky moc rád podíval:)
Morthe
Kde jsou ty tutoriály? Už se nemohu dočkat :)
Samozřejmě to není nošení dříví do lesa, určitě to pomůže nám méně zběhlým v tomto řemesle.
Morthe
Bylo by to super rád si necham poradit a naučím něco nového.
ROZHODNĚ
Rozhodně pro, už jen proto, že software mám a metodou pokus omyl se s ním snad nikdy nenaučím pracovat tak "inteligentně", abych se škrábal správnou rukou za správným uchem.
Morthe:
Oba palce vzhůru!! Vlastně čtyři!!! :-)
Morthe
Ano, ano, prosím, prosím...
Morthe - tutoriály
Určitě jsem pro! - doufám, že mě to pak nakopne k nějakým výtvorům...
tutoriály ke tvorbě...
Tož já se teda pokusím něco vyplodit ;)
tutorial
určitě, třeba se taky rozhoupu a začnu dělat grafiku : )
Vážně jsem zvědav a těšímse.
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Knarr - insert
Akt. cena: 130 Kč
Končí za: 1 den