Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Lacerda - První hra
Ahoj,
Máme doma rádi Eura, nejraději máme Brass, Merv, Pragu a přemýšlím ,že zabrousíme ještě trochu dál, do vod Lacerdových.
Z jeho produkce mě zaujaly hry On Mars, Kanban EV, Lisboa, Gallerist, Vinhos - čím by tak člověk měl začít,aby se hned “nezavařil”. Která z těchto her je nejpřístupnější?
Ak chces hrat prevazne v dvoch hracoch, tak Galerista je imho najhorsia volba. Je to sice super hra (mozno aj najlepsia lacerdovka:), a da sa hrat ok aj vo dvoch, ale zial nevynikne naplno v tomto pocte… naj pre dvoch je podla mna Lisboa :) moja najoblubenejsia zas vinhos ( kvoli teme).
Cimm to může být, že se Onas lacerdovkách vyjadřují někteří tak fundovaně…?
@i! Ja četl spoustu názoru, že právě pro dva je skvělá. Tak až to vyzkouším,tak uvidím :)
No jasne, treba skusit, kazdy ma ine chute. Niekto dokaze hrat aj Root v trojke a TI ako solo.
-------------------------------------------------------------------
".. dobré, dobré, len v tých súbojoch mi chýbajú kocky..."
@i! Naprosty suhlas. Gallerista vo dvoch je najhorsia volba. Vo dvojici sa ochudobnite o kick out akcie, co je v tejto hre najzaujimavesia mechanika, kedze vies hrat aj v kole protihracov. Hlavne tu dava vacsi zmysel zbieranie fejmu. Vo dvoch by som lacerdu moc nehral. Skusal som vo 2 Vinhos a ta hra vyuzivala svoj potencial na 70%. Moje top Gallerist, Lisboa, Vinhos,….., Kanban, on Mars …co² , Escape plan je suverenne omyl a velmi slaba hra. Mercado je zasa moc jenoducha robinna hra na 30 min.
Vždyť ta kick-out akce se docela dost využívá i ve dvou hráčích, proč by o ní měl být člověk ochuzený?
@infidus. Pretoze sa oproti hre v 4 da vyuzivat minimalne, kedze nie su zaplnene vsetky akcne polia.
Samozrejme ze vo 2 obcas nastanu situacie, ze vies niekoho vykopnut, nemyslel som to tak, ze by sa to vobec nedalo zahrat. Akurat je to skor vynimka, ze ta niekto vykopne a da ti moznost hrat v jeho tahu, kedze ma vela moznosti hrat nieco ine a nebude boostovat protihraca.
Já koukal asi na 3 gameplaye ve dvou a vyhazovali se tam dost často. My se na první hru teprve chystáme,tak uvidím
ahoj, oživím tuhle 3roky starou diskusi.-) Rád bych si taky pořídil nějakou “Lacerdovku”, ale hrajem převážně ve dvou a nějak se nemůžu rozhodnout..:-) máte ještě někdo nějaké tipy, rady, doporučení? díky
@Fougeres vo dvoch mi príde najlepší ON MARS. Je to síce asi najkomplexnejšia hra v porovnaní s Vinhos, Gallerist, Escape Plan, ale myslím si že naozaj stojí za to. Hrávam ju prevažne s manželkou a ju hra veľmi baví, a tematicky tam všetko dáva zmysel. Na pohľad je to komplikované, ale keď hráč pochopí čo a ako súvisí, dá sa do toho rýchlo dostať.
Lacerdovky (co jsem hrál) bych seřadil podle mého top:
On Mars, Lisboa, Weather Machine, Gallerist, Bot Factory.
A úplně stejně by to vypadalo, kdybych to hodnotil podle hry ve dvou :). Ale je pravda, že u On Mars mám ve dvou pocit, že ve třech by to byl ještě 1 krok dál k dokonalosti. A toto u Lisboa nemám, dva je dokonalý počet.
A ještě dodám. Je to ultra komplikované (kromě Bot Factory a Gallerista se taky ještě dá). Žádné komplikovanější euro než Lacerdovky jsem zatím nehrál (pokud není Eklund taky euro). Ale překousnout se to dá, jen musí být ta chuť a spoluhráči ochotní skoro hodinu se učit pravidla.
Co jsem koukal na pár videí porovnávající Lacerdovky, tak každý to má úplně jinak. Snad jen Vinhos je stálice na předních příčkách. Mě sednul Gallerist, a na druhou stranu ekonomiku Lisboa pořád nechápu :)
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Small world
Akt. cena: 800 Kč
Končí za: 56 minut