Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Chybějící funkčnost bazaru
V bazaru zcela chybí funkčnost, respektive je nedotažena ohledně shánění, přenechání, darování, vyměny nebo nějakého speciálního hromadného prodeje jako například@Vojta a Křen
Já jsem hlavně měl evidentně špatně nastavená očekávání. Myslel jsem, že Křen hovoří o tom, že má nebo vymyslí nějaký koncept toho jak by mohli probíhat obchody na věci co nemáme přímo v DB, ale v kontextu našeho bazaru. Fakt jsem myslel, že se budeme bavit o nějaké sofistikovaném systému a byl jsem na to zvědavý. Nenapadlo mě, že to celé spočívá v tom, že tu vytvoříme sekci alá bazoš, kde si lidé budou moci vystavit co chtějí a samotný obchod pak bude probíhat mimo ZH. Navíc to bude celé jen ve formě, "já bych tu chtěl to a to a to". Ale to je moje chyba, měl jsem prostě přehnaná očekávání. Co se týká toho "tržiště" nebo jak to nazvat, já osobně v tomhle prostě přínos nevidím, třeba to ostaní uvidí jinak, já můžu mluvit jen za sebe.
To už mi dává větší smysl mít ve struktuře diskusí nějakou podsekci výměna a darování nebo tak něco a domlouvat to tam.
Nebo něco v tom smyslu co jsem zmiňoval, že by existoval nějaký systémový seznam "na prodej" a kromě sekce prodej, by byla i sekce nákup (třeba předěláním dnešního ostatní) a pokud by někdo vystavil poptávku, ti co mají tu hru v naprodej, by dostali notifikaci. To samozřejmě neřeší ten prodej všeho, ani ten inzerát v úvodním příspěvku, ale pomáhalo by to s průnikem nabídky a poptávky. Každopádně jsou to jen takové nápady, celé by se to muselo navrhnout, aby to zapadlo to systému a priority jsou teď jinde.
Mimochodem asi dvakrát jsem tady reagoval na nabídku v diskusi, kde někdo nabízel na prodej třeba sbírku hry, v obou případech nulová reakce, samozřejmě to není žádný vzorek, ale jsem dost skeptický v tom, tady zřizovat nějaký "blešák". Podobně tristní zkušenost mám s BGG marketplacem, když jsem poptával starší nabídky, buď bez odpovědi nebo napsali, že už to nemají a někteří to ani pak nestáhli (vím, že Křen hovořil o časově omezených), takže jsem skeptický i ohledně toho stahování.
@Miner
Ještě poslední postřeh a pak už dám pokoj.
Co mi hodně vadí, tak takové to "pejorativní" odsouzení návrhu a nápadu z kterého přímo čiší opovržení:
není to sofistikovaný systém ... je to ala bazoš ... "tržiště" nebo jak to nazvat ... zřizovat tady nějaký "blešák" ...
Ne všichni čtou celou historii příspěvků a pokud bych si tohle přečetl a neznal souvislosti, tak bych si myslel, že tady někdo navrhuje zprovoznit bazar se starými hrnci a použitými ponožkami.
A očekávání byla opravdu rozdílná. Zatímco ty jsi očekával jak začlenit do stávajícího systému VĚCI, co nejsou v databázi, tak já jsem spíš chtěl navrhovat ZPŮSOB DOMLUVY o různých deskoherních věcech a službách. A v tom se lišíme a neshodneme. Myslím si, že by se k tomu mohlo vyjádřit více lidí a vysvětlit v čem je ten nápad dobrý nebo naopak úplně blbý a ne jen obecnou nicneříkající floskulí "nevidím v tom přínos", já v tom třeba přínos vidím a velký. Ale jak už jsem psal dříve, žíly mi to trhat nebude, když se to neuskuteční.
@kren
Proč pejoratvní, tržiště je snad naprosto nezabarvené a blešák možná, ale nemyslel sem to jako shození, ale spíš jako terminus technikus, že to bude místo kde si budeš vyměňovat/prodávat/kupovat kde co, od malých "kravinek" přes nějaké inserty atp...
Teď se myslím, že v tom co píšu zbytečně hledáš něco co tam není.
S tím zbytkem souhlasím, prostě jsme se neshodli, což je IMHO v pořádku. Jinak ty důvody jsem tu psal přeci předtím, nechci se opakovat, navíc si ani nemyslím, že je po tom velká poptávka.
PS: Ještě bych dodal, že se snažím odpovídat na náměty co tu padají, ale je klidně možné, že se ten návrh bude líbit většině admin týmu a bude se realizovat, pokud by tomu tak bylo, tak to sem napíšu. Tím chci říct, že to že já s tím třeba nesouhlasím, neznamená, že to nebude.
Každopádně, a na to sem upozorňoval hned na začátku, tohle budeme řešit později ať tak či onak.
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Člověče nezlob se
Akt. cena: 30 Kč
Končí za: 11 dnů