Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Štětce
Potřeboval bych radu ohledně štětců.údržba
Jak píše Isek (opakování je matka moudrosti, tak ještě jendou:
- namáčet jen špičku
- barva se nesmí dostat na kovovou sponu
- pokud používáte fakt malý štětec a malé množství barvy, tak použijte retardér či vhodný thinner, aby barva schla co nejpomaleji
- před dalším namočením do barvy znovu vyprat ve vodě
- udržovat špičku (otíráním o kapesník třeba, nemusíte to hned olizovat)
- po malování důkladně vymýt čistým mýdlem (jádrové mýdlo, mýdlo s jelenem, speciální mýdlo na štětce)
A na závěr odkaz:https://ageofsigmar.eu/brush-care/
A jestli ten "Masters Brush Cleaner Preserver" umíte někdo v ČR, tak by bylo fajn to nahodit v ešopu. Já prozatím koupil daVinci mýdlo 10g / 83 Kč - což je taková malá kapslička, ale zase jsem v akci dostal 2. zdarma...
záchrana
Jde nějak zachránit štětec kde se po chvíli malování začínají oddělovat chlupy.
Díkas VS
Štětce Rosemary & Co
Ahoj,
budu v nejbližší době objednávat štětce Rosemary & Co
- Series 33. Pure Kolinsky Pointed 1/2/3
https://rosemaryandco.com/series-33-pure-kolinsky-pointed-74.html
Při objednávce 10 kusů vyjde jeden cca na 150,-
Já sám budu objednávat tak 4ks.
Kdyžtak písněte SZ.
Rozeslal bych pak poštou nebo zásilkovnou.
Gerlant
Mám postřeh k výdrži štětců. Barvím poprvé, pokouším se o #Memoir '44, namokro barvím jen pěchotu, zbytek drybrush štětcem za 10,- z papírnictví.
Údržba spočívá v občasném umytí v čisté vodě během barvení, poté vytvarování Štětín do špičky pomocí ubrousku a jazyka a důsledné umytí v čisté vodě na konci seance.
Štětec namáčím do barvy ve vlhké paletě jen na špičku.
Zatím jsem zkusil tyto štětce:
Kolibri Pure Squirrel, zakoupen ve výtvarných potřebách v Brně u Šilingráku za 60,-, špička vydržela 42 figurek, za danou cenu rozhodně doporučuji.
Italeri, u prodejce airbrushcentrum veden jako Sable Hair Brush za 60,-. Po 10 figurkách se rozstřepila špička, rozhodně nedoporučuji!
Nějaké další doporučení na solidní štětec?
@Drussbarb Jak už jsem psal na podobný dotaz v jiném barvícím vláknu, tak mám skvělou zkušenost se štětci Da Vinci Harbin Kolinsky, přesný název/typ z hlavy nevím. Jsou teda dražší (kolem 130 korun), ale můj první vydržel tři roky (cca 250 figurek za rok), aniž bych se o něj extra staral - vždycky jsem ho jen pořádně umyl mýdlem, co bylo zrovna po ruce.
Ale jak jsem rovněž v psal v jiném barvícím vláknu, určitě tady jsou zkušenější barvíři, než jsem já, kteří ti poradí mnohem líp :-)
Přidávám zkušenost se štětcem Red Grass Games Nr.2, za mě teda nic moc v poměru cena-výkon. Sice vypadá kvalitně ale štětiny má hrozně měkké, špatně se mi s ním pracuje, protože prostě málo pruží…. Možná to je otázka preference ale mě opravdu nesedl.
To Wargamer Regiment brush od Army Painter mi dělá mnohem lepší službu za zlomek ceny.
--------------------------------------
"Feet first into hell" - ODST motto
Red grass je pravda mizerný poměr cena/výkon. Paletu mají super, ale štětce jsou předražené. Já používám winsor newton serii 7 už několik let a můžu jedině doporučit. Jsou dražší, ale nic nevydrželo tak dlouho, když se o něj staráte. Koupil jsem si tehdy zálohu (cca 2 roky zpět) a ještě nevytáhnul. Citadela je vyloženě odpad za ty ceny a tak jediné, co používám mimo WN, jsou levné army painter syntetiky na drsnější práci nebo metalické barvy (nicméně NMM se s WN barví jedna báseň).
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Zima mrtvých: Cesty osudu
Akt. cena: 2500 Kč
Končí za: 8 dnů