Here I Stand - Praha

Našlo by se tu 5 dalších lidí, kteří by byli ochotni se třeba jednou za měsíc až dva sejít a tuhle hru zahrát? Nevím, jestli nás v nějaké z pražských heren nechají tak dlouho, ale přinejhorším znám pár "gamer friendly" hospod, kde mají dlouho otevřeno :) Váhám s rozbalením, jelikož sehnat na tohle hráče nebude jen tak.
28.11.2010 11:40:52

Odjezd
Noooooo minimálně busy z Liberce do Prahy jezdí dost často. Jednou se kamarád při návštěvě Liberce v opilosti urazil a zhruba ve čtyři ráno se rozhodl vrátit do Prahy. K překvapení všech přežil a skutečně se do Prahy dostal :-)

Každopádě já jsem časově zcela flexibilní. Řekněte místo a čas a já tam budu. Ale osobně bych odjezd viděl kolem desáté dopoledne a návrat kolem sedmé, osmé večer. Co vy na to?

8.12.2010 09:34:05

příjezd
jen pro info, abyste věděli, kam ject, tak do google maps Otruby 14, Slaný :-) Jinak pořád platí, že jde u nás přespat (v tom případě aspoň tři lidi, ať můžem přes noc tahat civku :-))

8.12.2010 10:40:53

co se mě týče
tak mě to jezdí taky poměrně často, takže se pokusím přijet do Slaného nějak souběžně s pražáky...

u mě na Kladně by také bylo možné přespat, se SSZGSA kujeme ďábelský plán, totiž že až dohrajeme HiS tak bysme jeli na Kladno ke mě buďto na AMDT nebo Men of Iron a propařili zbytek noci :))
byl by někdo z odjíždějících ochoten nás cestou domu hodit na Kladno? Pro případ že už by nejel autobus...

8.12.2010 16:45:12

Neděle
Já jsem včera mluvil s Jardou ( Kungpao ) a dohodnul se sním, že budu spát u něj a ještě večer zapaříme Japonsko. :D Takže bych si hlavu ani starosti s Jeníkem nedělal.. :D Jen si musí jeník něco cestou ulovit aby se najedl a neumřel.. :D

8.12.2010 17:22:32

Sobota
pokud jde o odjezd, videl bych to na 10.30 z Karlaku. Orientační bod respektive náložní bod bude roh Ječné a Karláku, ok? Je tam myslím nejaka lékárna. Tzn. ve Slaném nekdy mezi 11 a 11.30. Napište mi maily koho povezu, kvůli číslům na mobil.

Ale porad nevím za koho budu hrát :)
Někdo by měl napsat nejake shrnutí :)

8.12.2010 18:20:19

To Polda
A kudy pojedeš? Já vystupuji v Praze na Černém mostě.. tak abych věděl jak rychle budu u vás.. Měl bych přijed v 10:05

8.12.2010 18:27:41

Polda
Karlák super, rád se svezu, číslo na sebe máme :)

8.12.2010 19:43:51

pravidla
chlapi, jsem sotva v půlce, to bude vostuda.... Ale vypadá to skvostně!

9.12.2010 10:10:54

SSZGA
jedu z Prahy 10, tzn. po jižní spojce a magistrále. Myslím ze bys tam mohl byt taky okolo té 10.30..

Taky teprve docitam pravidla :)

10.12.2010 09:32:20

Pravidla
Tak jsem právě dočetl pravidla. Jsem zvědav, jestli do zítřka udržím v hlavě všechny možnosti, které hra nabízí. V nejhorším se omezím jen na krvavé potlačení reformy a upalování protestantských vůdců :-)

10.12.2010 12:55:16

jídlo
jídlo teda neřešim, jsou tam snad nějaký pramburky, jestli chcete, můžete si přivézt nějaký maso, já to řešim krkovicí, pepřem a solí a pánví :-)

10.12.2010 15:31:51

jídlo
No pokud už se bude rozdělávat pánev na maso, tak bychom mohli něco přivézt, co vy na to? Že bychom se stavili cestou pro krájený dobytek :)

10.12.2010 15:36:41

pánev
no já jí moc rozdělávat nebudu, já jí prostě jen vyndám z regálu a dám na plotnu, jestli očekáváš nějaký speciální pánvový přístup, tak se budeš muset obsloužit sám :-) Jinak ve Slaném, je na jednom místě Kaufland, Penny a Lidl, nelze minout.

10.12.2010 15:44:23

ozzy
:) přístup neočekávám, mně stačí, když mě bude očekávat ta pánev :)

10.12.2010 15:56:35

sydo
Krájený dobytek! :-D

10.12.2010 17:02:31

Jídlo
ja budu asi částečně vybaven :) Samozřejmě ale přání posádky za nejaky ten VP vyhovim a u obchodu zastavim ;)

10.12.2010 20:18:45

Papež pláče
Papeže pláče a čeká ho bezesná noc. Nevěřící osmanští psi navzdory hrdinskému odporu švýcarské gardy dobyli Řím a protestantští kacíři využili malicherných svárů mezi evropskými panovníky zamořili kontinent :-)

12.12.2010 00:57:13

Korán
Ha, Osmanští psi dnes nebudou spát.. mají hodně práce.. spálit tolik knih,které jsou zbytečné. Pokud obsahují to co korán... :D
Jo, dík za pařbu! :) S Jardou ještě drtíme Japonsko...

12.12.2010 02:47:26

Kdo vyhrál?
Přijde mi, že turek vyplenil Řím a tím zařízl papeže, čímž to vyhrál protestantovi?

12.12.2010 09:12:50 | Upraveno autorem (porovnej)

tacud
Nevyhrál nikdo. Byla to naše první hra a v průběhu jsme dělali dost chyb, které občas zásadně ovlivnily hru. Navíc jsme prakticky igonorovali diplomacii, takže se to zvrhlo ve vojenský boj Anglie, Francie a Habsburka, zatímco Luther s papežem vedli v Německu ideologický duel.
Ale jako hra je to parádní. Příště už budeme znát pořádně pravidla i postupy, tak to bude slušný maso.

SSZGSA: Rádo se stalo. Ale počkej příště, mohamedáne, to ti to jeho svátost spočítá i s úroky :-)

12.12.2010 09:30:59

to Tacud
zůstalo to nedohráno, ale pocity z toho máme skvělé. De facto každý hráč má úplně jiná pravidla a každý hraje úplně jinou hru, jenže bez spolupráce a diplomacie a aliancí není možné v téhle hře uspět (snad až na protestanta, co jsme tak vypozorovali). Diplomacii jsme na začátku hrubě podcenili a myslím si, že kdybychom to dotáhli do konce, tak nás protestat roznesl na kopytech, konvertoval si vesele města na německém území a už se začal plížit i do francie a anglie a nikdo s tím nemohl nic dělat, protože vlastně nebylo s kým válčit, papež vlastně ze začátku nevěděl, co sám se sebou, nikoho nenapadlo s ním jít do aliance, až ho pak turek vyplenil. Hasburg s Francouzem se navzájem prali o pár měst v pohraničí svých říší, angličan se taky do chudáka francouze pořád opíral, až ten musel žebrat o mír, bo dvě fronty bych vážně nezvládal :-). Většinu času jsme stejně lovili v pravidlech, ale zážitek to byl báječný, už se nemůžu dočkat další hry. Výborný na tom je, že má opravdu každý svoje pravidla a kdybych teď chtěl jít hrát za někoho jinýho, než za francii, tak se nechytám, pořád vlastně vůbec netuším, o co tam šlo mezi papežem a protestantem, když si tam překládali bible, vedli dišputace, tiskli a pálili knihy, zatímco já jsem se snažil bránit obléhané méty, zatímco mi Genoané táhli v Itálii :-) Jedním slovem bych to řekl asi takhle: MASAKR!

12.12.2010 09:34:47

papež
jinak ač to ze začátku vůbec nevypadalo, tak si myslím, že nejcenější postsavou je právě ten papež, který jako jediný může zvrátit protestanta a tudíž je nutné na něj být hodný a koalovat s ním, jinak jsou všici v černý teplý smradlavý díře

12.12.2010 09:37:42

re: papež
Mám s papežem podobnou zkušenost. Jednu partii jsem hrál za něho a ze začátku jsem pořád trnul, kdy mi turek vyrabuje Itálii. Nakonec mi došlo, že mě vlastně všichni musejí hýčkat, protože jak se jednou protestant rozjede, tak už ho těžko zastavovat. Ke konci už mi francouzské katolické jednotky pomáhali v protireformaci -) A turek mi přišel jako takový tichý spojenec - sám na protestanty nemůže a potřebuje někoho, kdo by ho zkrouhnul dokud on sám "pracuje" na Habsburkovi (tedy pokud mu k vítězsví nestáčí právě těch pár italských měst)

12.12.2010 10:37:47

Ozzy
Dobrý bylo, že na to, jak by asi měly jednotlivé strany hrát, jsme přišli zhruba po osmi hodinách hraní, šesti pizzách, osmi pivech (dohromady), dvou balíčcích bonbónů a misce buráků :-)
Bohužel tou dobou jsem už v Římě potupně klečel před osmanským vládcem a škemral o příměří :-D

tacud: Máš naprostou pravdu. Ale jak jsem psal, spoustu věcí jsme objevovali až během hry. Přeci jen je rozdíl číst pravidla a pak to všechno vidět před sebou na hracím plánu. Nejde ani tak o pochopení pravidel, ale spíš o vstřebání všech možností, co může hráč dělat.

12.12.2010 10:38:54 | Upraveno autorem (porovnej)

to Vinas
btw mám kacířskou myšlenku.... manželka mi řekla, že o víkendu má nějaký maraton, tzn že ze soboty na neděli nebude doma a já mám volnej víkend....

12.12.2010 10:41:38

Vybíráme z Bazaru

Ivion The Sun and The Stars EN
Ivion The Sun and The Stars EN
Akt. cena: 590 Kč
Končí za: 6 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas