Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
The 7th Citadel
Post-apo fantasy nástupce 7th Continent by měl dorazit během září na Kickstarter....
Zde je popis některých základních aspektů a mechanik:
https://boardgamegeek.com/thread/2495233/adventurers-guide-chapter-1-new-game-new-universe
https://boardgamegeek.com/thread/2497118/adventurers-guide-chapter-2-less-survival-more-adv
Oproti 7th Continent (kde si příběh tvoří hráči průzkumem) zde bude více příběhového skriptu (více textů, rozhodování na kartičkách, nějaká kniha příběhů) a bude se také méně umírat...
...
No, jsem na to zvědav.
7th Continent jsem si půjčil a s manželkou jsme odehráli během 14 dní 3 kledby (na 4. už nebyla ani chuť ani energie).
Připadlo nám, že se to dosti opakuje a zvládnout kledbu na poprvé, kdy není člověk připraven na to, že vyhází z balíčku najednou třeba 15 karet, protože se to po něm prostě chce, dokáže zaskočit.
--------------------------------------------------
No Game - No Life
speet
14 dní jsem jedl svíčkovou a pak už jsem jí ani nemohl vidět...
Tohle je hra, co se nesmí takle na začátku přepálit. Je primárně o průzkumu a když jednou prozkoumáš ten ostrov, máš prakticky hotovo Proto je potřeba to trochu rozložit, aby člověk tu mapu alespoň lehce pozapomněl.
Ale k tématu, 7 citadel je v hledáčku a pokud si za to neřeknou nějakej uplnej nesmysl, tak do toho jdu.
7th Citadel
Ja se na tu kampan tesim jak maly kluk :-D snad si pak budu uzivat i samotnou hru.
7th Citadel
Taky se nemůžu dočkat. Kontinent je pro mě osobně naprosto nejlepší solo hra pro dlouhé zimní večery. Nedá se hrát dlouhodobě a opakovaně (pak mě začne štvát grind lovení a opakování začátečních kroků) ale na jednorázové dohrání jedné kletby třeba v rámci tří večerů po sobě a pak měsíc až dva pauza je to naprosto nepřekonatelný zážitek. Baví mě se vracet k nakreslené mapě, koumat která místa by mohla být relevantní pro novou kletbu a procházet své "cestovní poznámky" s nápovědou. 7 kleteb odehráno, 5 zbývá. To při mém tempu tak akorát vyjde na vystřídání Citadelou :)
Tentokrát půjdu hned do all-in, ať pak nemusím doobjednávat rozšíření zvlášť s další vlnou.
7th Citadel
Tak kontinent je úplný vrchol. Pro mě nedostižná hra i přes problémy s grinděním, kterým se zdá se nevyhnul ani jeho kopírka Tainted Grail. Z toho co tvůrci naznačují se u Citadely poučili, takže věřím že to bude neméně super než předchůdce. Max pledge je po zkušenostech s kontinenem jasná věc. Když teď začíná KS, kdy myslíte, že to bude dostupné?
dostupnost
Official kickstarter date: 22 september
Zrovna tahle firma nemá s plánováním a produkcí problémy, takže věřím, že pokud do toho nehodí vidle covid, mohlo by to být do roka a do dne.
produkce
Tak první KS se opozdil z října 2016 na srpen 2017
Druhý - slíbeno na řijen 2018 - doručení konec června 2019
Jako lepší se, nicméně bude to do roka, dne a asi 9 měsíců (když vše půjde dobře):-)
produkce
Serious Poulp patří v tomhle oboru rozhodně k těm spolehlivějším. Citadela jde už do samotného startu kampaně v (imho) lepším stavu, než je leckerá KS hra půl roku po vydání ;) Přiznávám, že ze mě částečně mluví hype, ale po X projektech za poslední dva roky, z nichž většina buď pohořela, nebo skončila naprostým průserem, vzpomínám na Kontinent fakt s láskou a vřelostí :D
7th Citadel
dlouho jsem uvazoval o 7th Continent, kdyz bylo druhe kolo KS, ale nakonec jsem to vynechal, protoze jsem naznal, ze bych to hral akorat solo
ale kdyz oznamili, ze delaji 7th Citadel, tak to u mne okamzite slo do kategorie must-have, proste fantasy setting me mnohem vic oslovil a taky doufam, ze hra samotna se posune o kousek dal
@Dansemacabre: asi backujeme dost rozdilne KS :), z mych 13 dodanych mely ty 2 nejhorsi 9 mesicu zpozdeni, ten zbytek je potom pulka vcas (do 1 mesice zpozdeni) a pulka 3-6 mesicu zpozdeni, z tech zatim nedodanych ma pouze 1 nabehnuto na 9 a vice mesicu
v tomto ohledu mi Serious Pulp neprijde jako z tech nejspolehlivejsich :D
7thC KS
https://www.kickstarter.com/projects/seriouspoulp/the-7th-citadel-explore-build-you-are-the-hero
..tak a kazdy pekne skontrolovat kreditku :]]
Těším se moc :)
Akorát uvidím cenu. Dost se mi to sešlo. Tainted Grail v CZ asi bude muset nejspíše počkat – doufám, že se nevyprodá moc rychle...
Průvodce dobrodruha
Kdo by měl zájem o amatérsky přeložené informace od vydavatelství před začátkem kampaně na Kickstarteru:
https://www.deskozona.cz/groups/the-7th-citadel/forum/topic/pruvodce-dobrodruha-info-od-vyvojaru-cesky/
A k tomu jeden dotaz. Máte nějaký hrubý odhad, na kolik by hra mohla vyjít, případně kolik byste byli ochotni do hry investovat?
odhad ceny
No, The 7th Continet vyšel s poštovným cca 3 tisíce, jestli se nepletu. WGUMCD si myslím, že nebylo o moc méně, ale asi to naskočilo s poštovným. Podle KS to bylo zhruba 90 a 75 EUR... :/
Takže počítám, že po aktuální inflaci ty 3 tisíce (těch 80 až 100 "Jurů"). Ale třeba budu příjemně překvapený.
odhad
Základ odhaduji na 85-100 Eur, All-in 150-200 Eur+poštovné
KS už běží!
Je to úleva a zároveň trošku zklamání, protože jediné co se dá pledgnout je "collectors box" za 69 EUR a nejsou žádné add-ony. Ale vypadá to našláple (a hlavně levně) i takhle v té základní verzi.
...
Za mne je trošku zklamání datum doručení.
poštovné
Mě děsí cena shippingu. Snad půjde hromadný pledge a ušetří se trochu.
No Game - No Life
Poštovné
Jsme zase v té dražší skupině. 25 - 35 euro. Ale je možno vzít v rámci 1 pledge až 3 kopie, ta druhá a třetí mají 50% slevu na poštovné.
Je zde někdo z Olomoucka, kdo by o to měl zájem ? Mohl bych to zorganizovat já, nebo se klidně můžu k někomu přidat pokud byste sháněli druhého a třetího...
Poštovné
Poštovné je raketa, nejlepší bude multi pledge a asi ho vezmu přes německou adresu takže by poštovné na jednoho mohlo vyjít na 10-12 EUR + cca 150 Kč doprava v CZ.
You will be able to order up to 3 copies of the game, and you will receive all unlocked Stretch Goals with each copy. In areas 1, 2 and 3, you will also receive a 50% discount on shipping for each additional copy after your first!
poštovné
Za mne Praha - Hradec - Trutnov, rád se k někomu přidám, nebo k sobě přiberu další 2 :)
No Game - No Life
gahli
S tou německou adresou je to dobrý nápad, máš virtuální na mailbox.de nebo fyzickou u někoho ? Přes mailbox si občas nechám poslat něco z ebay, ale kickstarter jsem na něj teda ještě nebral...
MikeDundee
Mám na znemecka.eu a zatím vždy dorazilo vše na pohodu, ale KS jsem přes ně taky ještě nebral. Jinak jen pro představu jsem Kadaň - Chomutov a okolí.
poštovné
Poštovné je úplně stejné jako v jejich předešlých kampaních. Cena je jinak fajn, nicméně během kampaně přibudou add-ony a All-in pledge (na BGG se dá o All-in soutěžit). Datum je sice daleko, ale aspoň je blízké realitě, kdyby napsali příští rok, tak by jim to stejně nikdo informovaný nevěřil.
poštovné
Není to zas tak strašné, když uvážím že to bude 6kg box. Společný pledge nebo posílání do Německa kvůli ušetřeným 300,- (a pak dát stejně 150,- za poštu) se zas tolik nevyplatí, aby to vyvážilo riziko a dodatečné starosti s tím.
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Sabotér rozšíření
Akt. cena: 130 Kč
Končí za: 20 hodin