Voidfall - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1–4
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: desková hra, ekonomická
Čeština: vydání ohlášeno
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Dávid Turczi
Nigel Buckle
Rok vydání: 2022
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Po celá tisíciletí vládli lidské rase Novarchové, potomci dynastie Novarchonů. Vládli železnou pěstí feudální mezihvězdné říši známé jako Domineum. Nikdo však netušil, že za jejich cestou k moci se skrývá pomocná ruka všepohlcující hluboké Prázdnoty. Když nastal čas sklidit ovoce, prostoupila Prázdnota mysl svých poddaných i jejich těla a začala se postupně šířit napříč známým vesmírem, nehledě na odpor, jenž se vůči ní stavil. Postupně pohltila celé soustavy a pokořila mnohé rody staré říše. Nyní nastal čas, aby se poslední zbytky lidského odporu vzedmuly proti Prázdnotě a zastavily její postup, než pohltí vše, co kdy existovalo.

Voidfall je vesmírné strategické euro s téměř nulovou náhodou pro 1-4 hráče, ve kterém se hráči stanou příslušníky posledních vzdorujících rodů vůči Prázdnotě, která pomalu pohlcuje celou galaxii.

Základním mechanismem hry je výběr akcí na kartách v ruce, rozvoj stupnic civilizace a draft jedinečných úkolů a technologií. Hra skýtá jak klasický kompetitivní mód, tak i možnost hrát ji kooperativně či solo. Jednotlivé hráčské rody jsou asymetrické a poskytují hráčům jak výhody, tak penalizace.

Hra se hraje na 3 Cykly s proměnlivým počtem tahů hráčů. V každém tahu si hráči vyberou kartu Priority a zahrají buď 2, nebo 3 její akce – počet závisí na vlastnictví a eventuálním použití vzácných žetonů obchodu. Přestože základní akce působí na první pohled jednoduše, jejich zahrání může řetězit důsledky ještě o několik kol později. Hráči se mohou vydat buď směrem ekonomického rozvoje, vojenské dominance nebo obojím. V jejich snažení se jim bude snažit zabránit Zplozenec Prázdnoty se svými flotilami zmutovaných lodí a zhoubným vlivem postupně se šířícím po jejich hvězdných sektorech i hráčských deskách.

Vítězem hry se stává hráč s největším množstvím Vlivu (vítězných bodů) po skončení 3. Cyklu.

Autor: flychicken

Charitativní aukce

RONE - dobročinná aukce
RONE - dobročinná aukce
Akt. cena: 1200
Končí za: 5 dnů

Všechny tyto aukce >>

Vybíráme z Bazaru

Sierra West
Sierra West
Akt. cena: 449 Kč
Končí za: 2 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas