Trailblazers - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1–8
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Abstraktní
Herní kategorie: desková hra
Čeština: vydání ohlášeno
Vydavatelé: Old Dawg
Bitewing Games
Autoři: Ryan Courtney
Rok vydání: 2023
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Ve hře Průzkumníci, kombinující mechaniky draft a tile-placement, hráči vytyčují turistické cesty, cyklostezky a vodácké trasy: pomocí draftu si rozebírají karty znázorňující úseky těchto tří typů stezek, které přikládají kolem táborů pro pěší turisty, cyklisty a vodáky. Přitom se snaží, aby vzniklé cesty utvářely smyčky, tj. vedly bez přerušení z tábora příslušného typu zpět do tábora, a aby splňovaly bodovací podmínky nalosované pro každou partii. Hráč, který nasbírá nejvíce bodů, se stane vítězem hry.

Příprava hry:

Hráči připraví karty stezek a náhodně vyberou po dvou kartách průběžných a závěrečných cílů; obé umístí na dosah všech hráčů. Každý hráč si vezme po jednom od každého typu tábora a čtyři karty hráče ve své barvě. 

Průběh hry:

Hra trvá po čtyři kola; na začátku každého z nich si hráči vezmou na ruku osm karet stezek, v případě prvních tří kol poté umístí do své herní oblasti jeden z táborů. Následně umístí dvě karty z ruky do své herní oblasti tak, aby navazovaly na tábor nebo již vyložené karty stezek (přičemž mohou být na sebe napojeny stezky různého typu), popř. se s těmito kartami překrývaly; zbylé karty pošlou sousedovi a od druhého obdrží jiné karty. Tento postup opakují ještě dvakrát (celkem tak přiloží 6 karet) a zbylé dvě karty odloží.
Kdykoli hráč splní podmínky na kartě průběžného cíle, umístí k ní svoji kartu hráče, a to na volný slot s nejvyšším počtem bodů.

Konec hry:

Partie hry Průzkumníci končí po dokončení čtvrtého kola. Poté hráči si hráči k bodům za splnění průběžných cílů připočtou body za závěrečné cíle a za uzavřené smyčky. Hráč s nejvyšším celkovým počtem bodů se stává vítězem hry.

Autor: Ondřej Podavka

Charitativní aukce

Válka o prsten: desková hra  - dobročinná aukce
Válka o prsten: desková hra - dobročinná aukce
Akt. cena: 4600
Končí za: 5 dnů

Všechny tyto aukce >>

Vybíráme z Bazaru

Bobří klan
Bobří klan
Akt. cena: 100 Kč
Končí za: 5 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas