Terrorscape: Lethal Immortals

oooooooooo hodnoceno 0x (Seznam vlastníků)

Terrorscape: Lethal Immortals - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Rozšíření pro hru: Terrorscape
Počet hráčů: 2–4
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Fantasy, Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní, úniková hra
Čeština: není
Vydavatelé: Galakta
Grimspire
ICE Makes
Nazca Games
Autoři: Jeffrey CCH
Rok vydání: 2023
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

V kopcích daleko od civilizace se nachází staletí opuštěný a zvolna chátrající hrad. Kdysi poslední výspa malé země zatažené do dlouhé války. Podle legend odolávali obránci díky tajemným pohyblivým sochám. Ale kdo by těmto báchorkám věřil...

Málokdo o hradu ví, a kdo o něm ví, tak má z mýtu strach. Občas se ale přeci jen najde nějaký odvážlivec, který se i přes tajemné nebezpečí vydá ve snaze hrad prozkoumat, tajemství odhalit a při tom nejspíše i zbohatnout. Strach ze soch totiž po staletí odrazoval i hledače pokladů, a tak by hrad mohl ukrývat ještě mnoho cenností.

Rozšíření Terrorscape: Lethal Immortals pro semi-kooperativní hru Terrorscape přináší jako předchozí 2 rozšíření (Feral Instincts a Amorphous Peril) novou herní mapu (tentokrát zapomenutého a chátrajícího hradu). Ale narozdíl od nich místo 2 zabijáků obsahuje jednoho zabijáka a jednoho nového přeživšího.

Nové prvky na herním plánu hradu:

  • Hlavní novinkou je speciální mříž, kterou mohou přeživší ovládat z jedné místnosti hradu. Když ji pomocí speciální akce spustí, mohou dát tuto mříž na libovolné dveře v hradě a tím zablokovat průchod. Novinkou ale je, že zabiják touto mříží sice projít může (jako běžnými překážkami), ale pro projití mříží musí odhodit 3 karty ze své ruky. Jinak je mříž i pro něj neprůchozí.
  • Na hradě je také chodba se sochami, ve které se od začátku nachází žeton sochy. A když do chodby vstoupí přeživší a v chodbě tento žeton sochy je, tak přeživší získá jeden žeton strachu (a odstraní žeton sochy z chodby). Ale zabiják ho tam může určitými akcemi vracet.

Novým zabijákem jsou v tomto rozšíření Sochy (Statues). Ty jsou dohromady 4 a mohou se po hradě pohybovat nezávisle na sobě, přičemž jedna je vždy hlavní (která to je, ví hráč hrající za zabijáka, přeživší mohou pouze hádat). Hlavní socha může využívat akcí jako pohyb / hledání. Ostatní sochy mohou používat tyto akce pouze jako efekt karet schopností, které hráč zahraje. Přičemž karty schopností zabijáka aktivují buď pouze hlavní sochu, nebo naopak všechny ostatní. A proto musí hráč dobře kombinovat a rozmisťovat si sochy po herním plánu.

Aby šlo snáze čelit sochám, mohou přeživší ve svém tahu zmrazit sochu, na kterou narazí. Tato socha pak nemůže v tahu zabijáka konat a až na jeho konci všechny zmrazené sochy rozmrznou a budou moci normálně fungovat (pokud je tedy přeživší opět nezmrazí). Jen musí dávat přeživší pozor, aby pro samá mražení soch dosáhli podmínek pro vítězství ve hře.

Novým přeživším je George, který pozorováním zabijáka (= na konci svého tahu je ve vedlejší lokaci od zabijáka) získává své poznámky. Což jsou vlastně specifické předměty, které může získávat a používat pouze George. Výhodou je, že je může získávat „zadarmo“ bez nutnosti využívat své cenné akce. Jen se musí odvážit přiblížit na dosah zabijáka, což se mu také může rychle vymstít.

Autor: Zeus

Další názvy této společenské hry

Charitativní aukce

Válka o prsten: Páni Středozemě - dobročinná aukce
Válka o prsten: Páni Středozemě - dobročinná aukce
Akt. cena: 1500
Končí za: 5 dnů

Všechny tyto aukce >>

Vybíráme z Bazaru

Suburbia: Collector’s Edition - VYPRODANE
Suburbia: Collector’s Edition - VYPRODANE
Akt. cena: 1500 Kč
Končí za: 4 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas