Takenokolor - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2–4
Doporučený věk: od 6 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Zvířátka
Herní kategorie: dětská hra
Čeština: vydání ohlášeno
Vydavatelé: REXhry
Bombyx
Matagot
Autoři: Antoine Bauza
Corentin Lebrat
Rok vydání: 2024
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Takenokolor je hra typu roll & write zasazená do prostředí známého ze hry Takenoko. I v Takenokolor se hráči stávají zahradnickými učni a snaží se vytvořit ze zahrady s bambusovou plantáží a vodními prvky malý ráj a přilákat do něj pro ryby a berušky. Zmíněné prvky budou zakreslovat do listu s náčrtem zahrady, resp. vybarvovat jednotlivé sekce bambusů, potůčků aj., které jim mohou přinést vítězné body. Hráč, který získá nejvíce vítězných bodů, se stane vítězem hry.

Příprava hry:

Hráči se dohodnou, který typ listu použijí – na výběr jsou čtyři typy s rostoucí obtížností a specifickými pravidly a bodovacími podmínkami – a všichni si vezmou jeden list daného typu. Poté mezi sebou určí začínajícího hráče, který si vezme čtyři fixy; ty mají na sobě šestiboký nástavec, jehož stěny vždy nesou jeden ze tří symbolů ve hře.

Privátní: sheets.examples.webp

Průběh hry:

Začínající hráč hodí fixami po stole: výsledkem hodu jsou různé kombinace barvy fixy a symbolu na horní stěně nástavce. Poté si hráči jeden po druhém vyberou po jednom z fixů a vybarví jednu sekci na svém listu odpovídající barvy a s příslušným symbolem. Musí přitom dodržet také další pravidla, obvykle specifická pro každý typ listu. Vždy však platí, že bambus se musí vybarvovat postupně zdola nahoru a že vždy, když hráč vybarví pole s beruškou, zakroužkuje ji a oznámí to spoluhráčům.
Poté, co mají všichni hráči vybarveno, převezme fixy další hráč a začne nové kolo.

Privátní: markers.webp

Konec hry:

Hra končí na konci kola, v němž některý z hráčů zakroužkuje svoji třetí berušku. Hráči si poté spočítají vítězné body za vybarvené prvky v zahradě a hráč s největším počtem bodů se stane vítězem.

Autor: Ondřej Podavka

Charitativní aukce

Válka o prsten: Válečníci Středozemě - dobročinná
Válka o prsten: Válečníci Středozemě - dobročinná
Akt. cena: 1400
Končí za: 5 dnů

Všechny tyto aukce >>

Vybíráme z Bazaru

Encyklopedia + KS bonusy
Encyklopedia + KS bonusy
Akt. cena: 65 €
Končí za: 7 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas