Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Počet hráčů: | 2–2 |
Doporučený věk: | od 14 let |
Herní doba: | 180 min (reálná data) |
Herní svět: | Současnost |
Herní kategorie: | desková hra, strategická, diplomacie |
Čeština: | v balení hry |
Vydavatelé: | |
Autoři: | Ananda Gupta Jason Matthews |
Rok vydání: | 2005 |
Dostupnost: | neznámá |
Sdílej: |
Dotaz na válečné karty a vojenské operace
Zkušených hráčů TS se chci zeptat, jestli by náhodou nemělo smysl označit válečné karty, které při zahrání události přinášejí vojenské operace, nějakou výraznou značkou, aby byly na první pohled rozeznatelné (na líci samozřejmě :D). Protože se ten bonus vojenských operací v tom textu trošku ztrácí.Vylepšenie
Pravdupovediac, ešte som nehral TS ani raz, ale myslím, že takéto označenie by bol iba ďalší krok k dokonalosti tejto hry...
ku značke
nie som skúseným hráčom TS, ale myslím si, že tým kartám nič nechýba... texty sú jasné
ale ak predsa by ste tam chceli dodávať nejaký znak, celkom určite sa prikláňam ku skríženým čiernym mečom - pretože to považujem za tradičné zobrazenie hocakého vojenského konfliktu aj v dnešnej dobe
K válečným konfliktům studené války se mi moc skřížené meče nelíbí
Toť můj názor.
to Křen
a čo takto skrížené náboje, ktoré sú aj na titulnej stránke pravidiel? (jedna červená - druhá modrá)
kren
ja jsem pro pumu ve ctverecku ci krouzku. Studena valka byla o zbrojeni a haraseni atomovymi zbranemi.
Křen
Atomovým hřibem se nic nezkazí :)
Indočínská válka
Ale nevztahuje se karta pouze k příčině války? Totiž "card history" v pravidlech uvádí pouze datum "1946", ne "1946-1954", a tak by se karta dala vyložit tak, že se vztahuje jenom na nepokoje (či povstání apod.) ve Vietnamu(, které k válce vedly, samozřejmě). Tím by se dalo vyhnout slovu válka. :)
sydo
Atomovej hřib bych dal na všechny karty - je moc cool, než aby se s nim šetřilo ;).
to MadCat
Podle mne se událost na kartě nevztahuje poze k příčině Indočínské války (Vietnam Revolts), protože je tam zmiňována bitva u Dien Bien Phu, kde v roce 1954 definitivně zvítězila Vietnamská armáda nad Francií.
Hříb
Tak A. hřib by nebyl špatná volba! :)
Hřib to ne
Hřib totiž nemá žádný vztah k lokálním válkám ve kterých nikdy nebyly jaderné zbtraně použity, protože strany konfliktu ani jaderné zbraně neměly.
Tank
Protože se navíc i jedná o symbol na žetonech sledujících vojenské operace..
tank
môže byť, ale hríb je cool. pre krena :)
kardo
Diky :-)
Kren: takove nejake bomby jsem mel na mysli. Viz Kardova ikonka.
zkřížené pušky
V podstatě to je jedno. Klidně může být tank. Souhlasím s krenem, že atomový hřib není vhodný. Navíc by to mohlo mást a odkazovat na DEFCON a přitom války ho nesnižují. Když jsem myslel křížení mečů, tak jsem měl spíš na mysli něco takového:
http://www.44lmopr.army.cz/img/znak_praporu.gif
zkřížené pušky
Když zkřížené pušky, tak AK-47 a M16A1, ať je to stylový ;)
zkřížené pušky
Nebo zkříženej meč a hřib!
Skrížené meče
V zásade to nie je podstatné, dôležité je vizuálne sprehľadniť "vojenské" karty.
A preto si myslím, že skrížené meče sú dostatočným znakom (ak si dobre pamätám, tak sa nachádzali aj lampasákom na výložkách, či gombíkoch uniforiem... :-))
Tak jsem tam šoupnul tank
Do zipu se soubory karet jsem přidal soubor TS_WAR.PDF kde je těch 5 upravených válečných karet zvlášť. Takže komu se to nebude líbit, může použít původní soubory a kdo si chce vytisknout jen těch 5 nově upravených karet, použije ten nový soubor.
to Křen
už to s tým tankom chápem... :)
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Ubongo junior - jako nové
Akt. cena: 360 Kč
Končí za: 10 dnů