Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Počet hráčů: | 1–5 |
Doporučený věk: | od 14 let |
Herní doba: | 90 min (reálná data) |
Herní svět: | Sci-fi |
Herní kategorie: | válečná, ekonomická |
Čeština: | v balení hry |
Vydavatelé: | |
Autoři: | Alan Stone Jamey Stegmaier |
Rok vydání: | 2015 |
Dostupnost: | 9 obchodů (cca 1719–1899 CZK) |
Sdílej: |
Errata
V sekci "Ke stažení" je přidán souboir errat, která jsem dal dohromady na základě krenových připomínek. Kdybyste našli ještě něco dalšího, pište.dělostřelectvo
mám pocit (tedy pokud jsem správně pochopil), že na desce Seveřanů je chyba u dělostřelectva - píše se: Před bojem můžeš zaplatit 1 bod moci za to, že tvůj soupeř bude v boji mít: -2, což je podle mě velmi zavádějící... (viz diskuse v otázkách...) Myslím, že správně by mělo být: "Před bojem můžeš zaplatit 1 bod moci a tvůj soupeř/oponent ztratí: -2"
obsah v pravidlech
a pak ještě taková úsměvná věc - v obsahu je napsáno 22-23 bodování, ale má se jednat o Boj (ono bojování a bodování je dost podobné ;-))
@Pelly
Co je zavádějící na tom "... soupeř bude mít v boji -2". Je nad slunce jasné, že si v tom případě odečte 2.
Naopak zavádějící je "... tvůj soupeř/oponent ztrácí -2". Je to ptákovina, protože ztratit -2 z matematického hlediska znamená získat 2.
Z matematického i jazykového hlediska by bylo nejlepší "... tvůj soupeř/oponent ztrácí 2", ale tady je zase problém, že by to mátlo kvůli té -2 na desce.
"... má -2" je kompromis jazykové, herní a vizuální správnosti.
Jinak ale máš pravdu, že je to na desce dost nešťastně popsané obzvlášť když obdobná vlastnost se stejnými účinky je u Saské frakce a Seveřanů popsána na desce úplně jinak. Stejné účinky by měly být popsány stejně jinak je to matoucí.
pelly má pravdu
Kopíruji co jsem psal v otázkách
Už jsem to pochopil,trošku chaoticky jsi to napsal.
Myslíš,jestli se dva body budou snižovat na Stupnici moci na desce nebo na Bojovém ukazateli ,před bojem.
P.S. V galerii je fotka eng verze karty hráče,kde " v boji " není ,takže v cz verzi je to opravdu zavádějící.
2 kren
Já nepochybuji o jazykové správnosti/nesprávnosti, ale o výkladu pravidel tak, jak píše bastacka. Dle mého dost zásadní rozdíl (mezi deskou a pravidly). Ale snad už je to patrné...
Jinak jsem použil wording právě jako na Saxonech, byť vím, že není jazykově správný (proto jsem ve svých příspěvcích používal "utrží").
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Karak/Carcassonne - mřížky 3x3
Akt. cena: 160 Kč
Končí za: 8 dnů