Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Počet hráčů: | 1–5 |
Doporučený věk: | od 12 let |
Herní doba: | 90–180 min (reálná data) |
Herní svět: | Sci-fi, Horror |
Herní kategorie: | desková hra, kooperativní |
Čeština: | v balení hry |
Vydavatelé: | |
Autoři: | Adam Kwapiński |
Rok vydání: | 2018 |
Dostupnost: | 2 obchody (cca 3349–3432 CZK) |
Sdílej: |
Nemesis vs. Zima mrtvých
Může někdo porovnat tyto dvě hry? Zimu mrtvých jsem hrál a podle popisu této hry mi to přijde hodně podobné. Je tomu tak? Díky za názory, chtěl bych jí pořídit, ale Zima mrtvých mě tolik nezaujala.Jenom názor.
Mě to přijde dost rozdílné na to, abych měl obě hry a obě hrál.
V ZM jdeš na předem známou lokaci, hledáš předměty, děláš hluk, přichází zombie, máš nějaký svůj úkol a plníš společné úkoly na odvrácení hrozby. Do toho pár křižovatek, proč ne.
V NS jdeš do neznáma, místnosti odkrýváš postupně, hledáš předměty, spoutíš funkce místností, děláš hluk, přichází alieni, máš svůj úkol, který je nadřazen ostatním a společně se snažíš, aby loď třeba nevybouchla. Do toho je každé kolo otáčena karta událostí a dějou se věci.
Zní to dost stejně? Ano. Je to stejné? Ne.
Mám obě hry, Zimy mám nahráno víc, Nemesis teprve dvě hry ale je dost jinde - jak tématem (scifi, alieni) tak mechanikama. Zima mrtvých je mnohem více o kostkách (přesun, prohledávání, útoky) a doufání, že neni zrádce a nezničí snažení..
Nemesis je více řízeno akcema, které spouštíš dle uvážení, kostky jsou jen při boji a hluku, ale i to se dá ovlivnit hraním / akcema ( v základu je 10 akčních karet + přijdou předměty + využíváš akce místností..) a i tady doufáš, že když někdo řekne, že motory fungují, že to tak je. Ale radši se jdeš přesvědčit a kdyžtak mu za trest zamkneš záchranej modul.
V Nemesis mi přijde, že je víc možností, je hutnější atmosféra, fajně je řešená možnost infekce a líhnutí aliena z postavy..
Zima je každopádně jednoduší, přehlednější a na setup a vysvětlení rychlejší. Nemesis je za mě ve srovnání se ZM o něco komplexnější.
Noob
Naprostý souhlas.
počet hráčů
Souhlas s tím předchozím.
Nemesis má nesrovnatelně hutnější atmosféru a lepší zážitek z hraní. U této hry platí, že čím víc hráčů, tím lépe. Nicméně tomu odpovídá i herní doba, takže se nedostane na stůl tak často, navíc zabere mnohem víc prostoru.
Zima mrtvých je příjemná hra, když nemáte tolik času s herní dobou cca 30 min/hráč. Ve čtyřech a více hráčích začíná značně ztrácet na tempu a hráči se během čekání na svůj tah docela nudí.
hmm
nechapem vetu: "hráči se během čekání na svůj tah docela nudí."
Ja ked hram SPOLOCENSKU hru, tak ma bavi sledovat aj tahy spoluhracov, nehram len sam pre seba.
kor v zime mrtvych
tam mi pripada, ze to vcelku odsypa. :-)
souhlas
jak piše Noob zima je taková "detska" verze, rozhodne z ní nemaš pocit ze te jdou zmasakrovat zombie ale v nemesisu už je ta atmoška hutnejší.
jo a ješte to že v zimne defakto nehraješ za postavu máš jich vetšínou víc a nemaž k tomu takovej ten osobní vztah jako když tě sejmou v nemesisu.
hmm - odpověď
Když počítám, že u Zimy mrtvých tvá tah hráče od 1 do 5 minut, tak ve čtyřech hráčích většinou hráč čeká na svůj tah kolem 10 minut (závisí na počtu, schopnostech a umístění jednotlivých postav).
Jsou deskovky u kterých to nevadí, protože se dá mnohem více přemýšlet nad taktikou a kombinovat možnosti, ale tady toho zas tak extra moc není, tahy jsou více méně podobné. Mám odehráno hodně her ZM a ve 2-3 hráčích je opravdu super, funguje domlouvání taktiky apod., ale ve větším počtu už hra nemá šťávu a radši sáhnu po jiné hře.
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Insert e-raptor pro hru Arnak
Akt. cena: 250 Kč
Končí za: 12 dnů