Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Počet hráčů: | 1–5 |
Doporučený věk: | od 12 let |
Herní doba: | 90–180 min (reálná data) |
Herní svět: | Sci-fi, Horror |
Herní kategorie: | desková hra, kooperativní |
Čeština: | v balení hry |
Vydavatelé: | |
Autoři: | Adam Kwapiński |
Rok vydání: | 2018 |
Dostupnost: | 2 obchody (cca 3349–3432 CZK) |
Sdílej: |
Efektivní taktiky jednotlivých postav
Ahojte,Vyváženost
Při hraní Nemesis, mě nikdy nenapadlo přemýšlet, jestli má nějaká postava navrch. Každá má ve svém balíku kartu, která je nějak silnější. V té hře je tolik náhody, že řešit taktiku podle mě nemá smysl. Jasný, s vědcem asi bojovat moc nechceš, apodobně, ale lepší to hrát na pocit a užiješ si to mnohem víc...
@ Cucin
Takto jsem nad tím nikdy nepřemýšlel, je to ale zajímavá úvaha. Hrál jsem všehovšudy tak 5 a tak nemůžu dobře posoudit, uvidíme co názory ostatních.
Postavy
Nemyslím si, že by zrovna nějaká z postav měla vyloženě "navrch", ale ani že by všechny postavy byly úplně vyrovnané. Z principu hry to snad ani nejde.
Každá postava má svoje silné a slabé stránky, je spíš na hráčích jak je omezí (ty slabé) a jak využijí (silné) a hlavně správné načasování.
Hodně v tomhle taky závisí na jednotlivých úkolech a složení skupiny. Každá z postav má určitý předpoklad splnit snadněji nějaký jejich okruh - např. skautka/nasbírat X předmětů, prozkoumat loď... mechanik zničit loď/hnízdo... voják udržet někoho naživu atp. Na druhou stranu - ve hře je tolik náhody, událostí a podezřívání, že se to ve výsledku kolikrát může úplně zvrhnout a nakonec bude emzáky nejvíc válcovat vědec :-D
Taktika
Podle me zalezi na tom, kolik vas hraje. Ve dvou bych s vedcem zacinat nechtel. Za to vojak nebo mechanik se hodi vzdy.
Osobne nejradsi hraju za mechanika. Dokaze hasit, levne opravovat a na start nema spatnou zbran. Ale je to ciste subjektivni.
Premyslet nad ucinnou strategii u takhle nahodne hry je jako premyslet, ktera barva figurky v Clovece nezlob je lepsi
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Nemesis - Acrylic pack
Akt. cena: 737 Kč
Končí za: 18 hodin