Marvel: Remix - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2–6
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 20 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Broadway Toys LTD
WizKids
Autoři: Bruce Glassco
Rok vydání: 2022
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Tento popis ještě nebyl definitivně schválen. Pokud chcete, můžete zkusit navrhnout vhodnější verzi, která by lépe odpovídala ideálnímu popisu.

Marvel: Remix je karetní hra vycházející ze staršího titulu téhož autora Tajuplné říše, s níž sdílí část herních mechanik. I nyní tedy mají hráči na ruce sedm karet, během svého tahu si vždy jednu další doberou a jednu odloží a snaží se tak dát postupně dohromady co nejsilnější sestavu. Oproti původní hře však Marvel: Remix obsahuje také některé nové prvky: především jeden z typů karet, karty padouchů, má odlišný rub a tvoří vlastní balíček. Mezi sedmi kartami hráče potom na konci hry nesmí chybět alespoň jeden padouch a alespoň jeden hrdina nebo spojenec, jinak nezíská žádné body. Hráč, jehož finálová sestava karet má největší celkovou bodovou hodnotu, se stane vítězem hry.

Popis komponent a příprava hry:
Hra obsahuje 79 karet, z nichž 18 představují karty padouchů; zbylých 61 je označeno jako karty Remix a tvoří je karty dalších 6 typů (hrdina, spojenec, stav, vybavení, lokace a akce). Každá karta má na sobě uvedenou barvu představující typ karty, základní sílu karty, popř. dodatečná pravidla pro bodování na základě toho, jaké další karty má hráč v ruce, nebo symboly (např. technologie, informace, síla apod.), na něž mohou tyto podmínky také odkazovat (např. +4 body za každý symbol obratnosti a létání). Některé karty mají také schopnost proměny ‒ při splnění uvedených požadavků ji hráč otočí dolním okrajem nahoru, karta tak získá větší základní sílu, popř. další symboly.
Hráči zamíchají zvlášť karty Remix a karty padouchů a utvoří z nich samostatné hromádky; vedle nich ponechají prostor pro odkládání karet. Každý hráč obdrží šest karet Remix a jednu kartu padoucha.

Průběh hry:
Hráči se střídají v tazích, v každém z nich si hráč nejprve dobere na ruku jednu kartu buďto zvrchu balíčku karet Remix, nebo zvrchu balíčku karet padouchů, nebo z odkládacího prostoru; poté hráč odloží jednu z karet na ruce do odkládacího prostoru.

Konec hry:
Partie hry končí ve chvíli, kdy se v odkládacím prostoru nachází 10 karet. Všichni hráči, kteří mají na ruce alespoň jednoho padoucha a alespoň jednoho hrdinu nebo spojence, si spočítají body za karty na ruce, tj. sečtou si základní sílu jednotlivých karet, modifikovanou bonusy a postihy uvedenými na kartách. Hráč s nejvyšším celkovým počtem bodů se stává vítězem hry.

Autor: Ondřej Podavka

Charitativní aukce

Velká kniha strašlivých čar - dobročinná aukce
Velká kniha strašlivých čar - dobročinná aukce
Akt. cena: 2200
Končí za: 5 dnů

Všechny tyto aukce >>

Vybíráme z Bazaru

Piratoons [ENG]
Piratoons [ENG]
Akt. cena: 450 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas