Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Počet hráčů: | 1–4 |
Doporučený věk: | od 14 let |
Herní doba: | 150 min (reálná data) |
Herní svět: | Fantasy |
Herní kategorie: | neuvedeno |
Čeština: | v balení hry |
Vydavatelé: | Lacerta Pegasus Spiele REXhry WizKids |
Autoři: | Vlaada Chvátil |
Rok vydání: | 2011 |
Dostupnost: | neznámá |
Sdílej: |
Rozšíření
Tak nám bylo oficiálně ohlášeno rozšíření:)"first" expansion
Je tam vysloveně napsáno "first expansion", z toho by se dalo usuzovat, že jich bude víc. No, jen aby z toho překládání Anekenovi nakonec nepraskla hlava. Byla by to škoda, kdyby další rozšíření neměl kdo přeložit :-)
Seils
Budeme vedet vic po jednani v Essenu, ktere prave planujeme. Vstup MK na cesky trh, ackoliv je brzo na nejake hlubsi hodnoceni, povazujume v prvni fazi za velmi vydareny, takze to bude z velke casti debata o podminkach, jak zajistit, aby rozsirko v cestine vyjit mohlo...;) Tedy cena a predevsim rozsah tisku... A po pravde, po zkusenosti se zakladem, i zaruka kontroly kvality...
Jeste bych si to teda rad i zkusil, zatim jsem na to jen tak koukal a obsahleji se o tom s Vlladou bavil. Pred Essenem ho asi na particku.neukecam, ale jak budu ted v Brne, tak ho snad ohnu o prototyp;)
aneken
Díky za odpověď :) rozhodně rád na českou verzi počkám :) takže budu v Essenu držet palce ať vyjdou jednání
News?
Něco nového? :-)
RoX
Videli jsme v Essenu vyprodukovany kousek a vypadalo to bajecne. Dve nove figurky (hratelna jen jedna), spousta karet, nove vlastnosti pro kooperativni hru. Ilustrace nekterych karet jsou jeste lepsi nez v zakladu. V soucasne dobe resime, kolik by se toho muselo udelat. Wizkidi pozaduji relativne vysoka cisla, nasi vyjednavaci pozici vylepsi, pokud se k rozsireni prida dalsi neanglicka verze nebo se bude delat v brzke dobe anglicky dotisk. Urcite dam vedet, kam se veci hybou;)
:-)
Nepříjemné je, že asi moc lidí, co si pořídili anglickou verzi, do české nešli a tedy by je asi ani rozšíření česky nebralo.. Uvidíme tedy, držím palce a budu dál sledovat. Já si rozšíření pořídím zcela určitě to české, do té doby si vystačím se základem.
já zase
zcela určitě anglické rozšíření. Anekene, už to předobjednávej, objednávka jistá :-)
no taaak :-)
Nebudte jako BF :-) vydejte ...
to aneken: solo scenar
Moja otazka...nahodou nie je sucastou rozsirenia aj dalsi solo scenar (specialne vytvoreny iba pre jedneho hraca) ?
Vopred vdaka za odpoved.
Ps: CZ rozsirenie, ak bude, kupujem na 100% :-)
Rudy
Ano, scenar s generalem Volkarem je hratelny solo a pry je to velky mazec. Je to boss ktery se pohybuje krajinou a kdyz s nim pak bojujes, celis spouste nepratel...;)
Aneken
Mage Knight jsem chtěl kupovat hned, jak mi jej Vlaada předvedl na herním víkendu. A protože mě upozornil, že chystáte české vydání, tak jsem si počkal. AJ mi nevadí, ale kvůli spoluhráčům raději ČJ.
Rozšíření pořídím určitě a opět si počkám na ČJ verzi, bude-li.
Toulavci
Češtiny jsem se nejdřív bál, protože znám některé české překlady her a moc mi nesedí... Ale čeština v MK je profesionální!
Jednou mě při hraní napadlo - škoda, že všichni nepřátelé jsou statičtí a nepohybují se krajinou pomocí nějakých pravidel/mechanismů. A teď čtu, že boss v rozšíření se bude hýbat - hurá, hurá, hurá! Nevím, jak jdou na odbyt počeštěné deskovky, ale tohle rozšíření si podle mě počeštění zaslouží:)
meah
Díky za pochvalu, jsme rádi, že pět měsíců překladu a Vláďova velká pomoc je vidět:) Rozšíření je pro nás priorita a jsme rozhodnutí, že jakmile budeme reprintovat základ, rádi bychom ho udělali, pokud do toho teda půjdou v nějaké jiné mutaci, protože Wizkidi mají organizační problém s menšíma printrunama (což v jejich pojetí je cokoliv pod 1000ks a ten tisíc je hodně na hraně...). A pokud na to budou finance, samozřejmě;).
aneken..
To ale tedy znamená, že to hned tak nebude, tedy rozhodně první vyjde rozšíření v "originále", co? :( Škoda..
RoX, Aneken
Tak to se dalo čekat, že nejprve vyjde rozšíření v originále. Já bych třeba uvítal, když už to má být 2jazyčné, EN/CZ kombinaci. Ale to je asi nereálné. CZ/SK asi taky ne :-)
Není mi úplně jasné, jak má ta "multi-language" verze vypadat. To budou i vícejazyčné texty na kartách (to mi přijde logické), nebo jenom bedna, pravidla a karty budou lokalizované separátně (což mi nedává smysl)?
peca007
Aneken asi nemyslel "multi-language" v zmysle, ze budes mat na jednej karticke text v 2-3 jazykoch, ale tak, ze pojde do tisku naraz niekolko inojazycnych verzii v mensom naklade nez je anglicky.
Rox a peca
No ze to vyjde nejprve anglicky bylo zjevne, ono to vyjde v prosinci a vylezt tu v cesku na trh s rozsirenim ctyri mesice po zakladu by bylo divne;)
Ten soutisk vice verzi v praxi znamena, ze se bude tisknout trebas nemecke, polske a ceske rozsireni (ci reprint ENG verze) a k tomu se pripoji ceske. To bude plne ceske (krabice,karty), jen budou mit s tim Wizkidi min prace. Ackoliv se to nezda, jsou porad docela mala firma o par lidech a s organizaci produkce po castech, jak to bylo ted (ceska verze se tiskla zvlast jako celkem treti jazykova mutace po ENG a GER), meli znacne problemy...
Aneken, Miri
Aha, děkuji za vysvětlení :-) Jsem v klidu a čekám na rozšíření...
Termín?
Dobrý den, je již znám alespoň předběžný termín vydání české verze rozšíření? Ačkoli mi angličtina nedělá problémy, dostal jsem český základ a tak nějak se mi příčí představa dvojjazyčné verze, obrázky na BGG mi ale nedají spát a hra bez Crystal Joy nebo Mana Pull mi přijde... smutná.
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Aliens: AGDITC (revised ed.) komplet
Akt. cena: 3500 Kč
Končí za: 11 dnů