Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Počet hráčů: | 1–8 |
Doporučený věk: | od 14 let |
Herní doba: | 180 min (reálná data) |
Herní svět: | Horror |
Herní kategorie: | desková hra, kooperativní |
Čeština: | v balení hry |
Vydavatelé: | |
Autoři: | Corey Konieczka Nikki Valens Richard Launius |
Rok vydání: | 2013 |
Dostupnost: | 3 obchody (cca 1599–1869 CZK) |
Sdílej: |
cartas
V jednom s více vyšetřovateli určitě ano.
Solo
Jasný! Určitě doporučuji alespoň dva vyšetřovatele. S jedním je těžké pokrýt větší čas mapy, takže častěji záleží na náhodě, kde se ti co objeví...
solo
určitě. beru 4 vyšetřovatele. občas je to i lepší, páč ve více hráčích chce být každej ten nejlepší (alespoň v naší partě) a ten komu to moc nevyšlo nebo neměl dobrou postavu, chce radši zdechnout a vzít si novou :-)
...
Ve hře není žádná tajná informace, takže je to v jednom naprosto bez problémů. Ideální je hrát za 4 vyšetřovatele abys nějak rozumně pokryl herní plán, protože se většina věcí objevuje náhodně. V menším počtu vyšetřovatelů se neustále někam ženeš(to sice platí i ve 4+, ale tam si aspoň občas můžeš dovolit i nějaké jiné akce).
jeden za vice postav
a je to hratelny v tom smyslu, ze pak nemas schizu kdo je kdo? Tj. dokazete se rozumne vyznat v prednostech jednotlivych postav?
zachranare, pandemic i pana prstenu (toho hraju za dva hrace) si umim predstavit. Je tohle srovnatelne?
solo hra
Dá se to hrát sólo za 2 postavy, za 4 už si to nedovedu přestavit a prožitek z postav jde prudce dolů a už to zavání pouze mechanismy jak vyhrát a ve hře není žádná atmosféra.
Hra ve dvou je hratelná tak na půl, páč tak v polovině her už víš, že nemůžeš vyhrát - 2 postavy nestihnou řešit celou mapu a smrtící dlouhodové události.
počet postav
Já jsem to hrál jak za dvě postavy, tak za čtyři.
Udržet informace o čtyřech postavách není žádný problém a nepřišlo mi, že bych si nějak ubral na atmosféře nebo hrál jen "na mechanismy". Naopak za čtyři postavy mám o dost lepší pocit ze hry, lepší kontrolu mapy. Postavy se hodně odlišují povoláním a mají nějakou speciální akci/schopnost. Není toho tolik, že by sis to po pár kolech nezapamatoval. Navíc je to logicky udělané, takže schopnosti i statistiky odpovídají postavě - voják, námořník, herečka, hudebník atd.
solo - dva vyšetřovatelé
Přidám svou zkušenost: po třech hodinách sem to vzdal - 4 mýty zbývající, dokončeny dvě záhady, ale předzvěst zkázy na nule. Problém jsou brány, které se otevírají neuvěřitelně rychle a já je nestíhám zavírat, důsledkem čehož je samozřejmě rychlý posun žetonu předzvěsti. Kvůli zavírání bran jsem schválně vybral agentku s vysokou vůlí a vědomostmi, což se projevilo naopak na nízké síle, takže nedokázala zabít ani kultistu. Druhý investigativec-čistič tak musel chodit s ní, tudíž zase chybí jinde. Když se do toho přidají zvěsti (dvě na začátku, třetí přišla s mýtem "pokud nemáš rumor, vytáhni z krabice a vyřeš"), myslím nakonec, že jsem se dostal ještě daleko :D
Zajímalo by mě, je-li tady někdo, kdo vyhrál hru se dvěma postavama před probuzením prastarého a podělil by se o zkušenost ;)
...
Hrával jsem solo se dvěma, když jsem si chtěl osvojit mechaniky... Azatotha jsem porazil vždy s přehledem a s velkým předstihem, druhého Prastarého (Yog-Sothoth?, nevím jméno :)) jsem porazil tak z 50% procent, další jsem sám nezkoušel. Je to mnohem těžší než se čtyřma, ve čtyřech vyhrávám průměrně tak z 80%. Chce to rozšíření pro vyšší obtížnost - a fakt nevím jestli budu mít trpělivost čekat na češtinu (pokud vůbec nějaká bude)...
Durin
Mrkni do FAQ, na poslední stránce jsou varianty referenčních karet pro hráče, takže si můžeš navýšit obtížnost hry.
Froggery
Co se týče odstraňování lehkých karet, je to zajímavé, ale bohužel se tím pak snižuje znovuhratelnost (ještě míň karet, víc opakování). To se zvěstmi je dobrý. Ale i tak asi budu odkázán na tvé překlady expanzí :) (tím nechci říct, že jsou špatné, naopak, jsou pravděpodobně lepší než by byl jakýkoliv překlad od BF ;)).
Durin
Myslel jsem tu změnu referenčních karet, pro 4 hráče je pak změna, že se objevují 2 brány.
Viz https://boardgamegeek.com/thread/1507453/revised-reference-cards-update-now-considered-vari
Jinak dík, Forsaken Lore a Mountains of Madness jsou hotové, u Strange Remnants začnu snad brzy ladit hrubý překlad a dávat to do grafiky.
Froggery
Aha :).
Za ty překlady by sis zasloužil svatořečit. Iä! Iä! Froggery! :D
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Drevený hlavolam ( Quest Tower ) - Věž
Akt. cena: 550 Kč
Končí za: 10 dnů