Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Počet hráčů: | 2–4 |
Doporučený věk: | od 10 let |
Herní doba: | 30 min (reálná data) |
Herní svět: | Středověk |
Herní kategorie: | karetní hra, budovatelská |
Herní mechanismy: | deck-buildingHráč v průběhu hry staví svůj osobní balíček karet - získává hodnotnější karty a zbavuje se počátečních slabých. |
Čeština: | v balení hry |
Vydavatelé: | 999 Games Albi Bard - Centrum Gier Filosofia Editions Hans im Glück Rio Grande Games |
Autoři: | Donald X. Vaccarino |
Rok vydání: | 2008 |
Dostupnost: | 1 obchod (1108 CZK) |
Sdílej: |
Vlastní setting
Pokud máte nějaký zajímavý vlastní set deseti balíčků a rádi se podělíte, jen do toho.Rachmael
Já myslím, že nejzajímavější set je random set ;)
náhodný set
To právě nesouhlasím ... občas se povede, ale občas jsme hráli s dost šílenou kombinací, se kterou nás to moc nebavilo a šlo to hůř. Takže osvědčené a vyladěné sety taky uvítám.
nahodny set
Musim potvrdit, ze jsme taky zkouseli nahodny, teda lepe receno zapojit karty, ktere jsme v uvodnich nastavenych nemeli a sesla se hodne kruta kombinace, kdy hlavnim ukolem bylo poslat co nejvice kleteb a co nejvice nakrast :))
Merlin
Random je IMHO nejlepsi. Jakykoliv set se totiz driv nebo pozdeji naucis efektivne hrat a bude to o nahode, komu to bude lip chodit. V randomech musis vic zapojit intuici a zkouset to ruzne kombit. Nekdy nejde ani kombit, tak jedes pres vetsi zlata. Sila te hry aspon pro me spociva v tom, ze kazda hra je jina;)
náhodný set
Samozřejmě jsme zkoušeli náhodné sety. Někdy to vyšlo dobře, někdy to bylo slabší.
Zajímavá je třeba i varianta, kdy si každý hráč vybere dvojici balíčků a zbytek se dá náhodně.
Ale tohle téma jsem nadhodil pro případ, že by se někdo chtěl podělit o zajímavý a plně funkční set.
Rachmael
Mno ono je hlavne otazka, co je to funkcni set;) Postavit to tak, abych pokazdy protocil celou ruku, neni zas takovej problem, das tam vesnice, trhy, festivaly, doly, kovare, padaci mosty, knihovny, dobrodruhy, sklepeni a trunni saly a ses tam:) Me naopak laka hrat to, kdyz to tolik nekombi, je to tezsi. Jinak ale uz zaklad skoro nehraju, Intriky se mi libi o hodne vic...
to aneken
Souhlasím, ale to platí prakticky o každé karetce a vlastně o každé hře - časem se jí naučíš hrát :-)
Aneken
Funkční - alespoň pro mě znamená s nějakou myšlenkou, nebo nápadem, který se dá využít mnoha způsoby.
Třeba se mi pekelně líbí hry s Kaplí, kdy jsem zkoušel hrát rychlý balík s minimem karet....
Nejde jen o to několikrát protočit ruku, nebo rovnou celý balík.
Spíše je mi bližší nový přístup k již skoro probádané hře.
Samozřejmě Intriky jsou cesta, také už mi včera přišly poštou, ale spíš chci ze starého Dominionu vymáčknout ještě víc :o)
Rachmael
Tak to ti doporucuju vyzkouset si to na Brettu, tam to maji nekteri hraci hodne zmakly a uvidis, ze se je porad co ucit;) Ja mam vyhry tak 50:50 a obcas dostanu pekne na budku. Dominion hraju docela intenzivne skoro rok a porad bych nerekl, ze ho mam zmaklej;). Zajimava je i kombinace zakladu a Intrik, promichat baliky, uz sem to zkousel. Pak ziskas obrovske mnozstvi kombinaci. Urcite doporucuju;)
Zaujímava stránka
Tu je internetová stránka na zostavenie settingov aj random aj custom . Vyskúšajte
http://www.dominiondeck.com
stejná cena
Pokud vás trochu omrzelo hraní klasickým způsobem, zkuste si nalosovat jen z karet co stojí stejně - třeba 3. Pokud bude chtít vyhrát, budetet muset výrazně změnit myšlení. Nejzábavnější hry byli jen s kartamy cena 2 a jen cena 3.
V jedné hře s kartami jen za 5, jsem udělal brutální kombo ze 6 akčních karet, pomocí kterých jsem získal 112 bodů (hráli jsme 2)
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Dračí údolí CZ
Akt. cena: 200 Kč
Končí za: 9 dnů