Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Počet hráčů: | 2–4 |
Doporučený věk: | od 10 let |
Herní doba: | 30 min (reálná data) |
Herní svět: | Středověk |
Herní kategorie: | karetní hra, budovatelská |
Herní mechanismy: | deck-buildingHráč v průběhu hry staví svůj osobní balíček karet - získává hodnotnější karty a zbavuje se počátečních slabých. |
Čeština: | v balení hry |
Vydavatelé: | 999 Games Albi Bard - Centrum Gier Filosofia Editions Hans im Glück Rio Grande Games |
Autoři: | Donald X. Vaccarino |
Rok vydání: | 2008 |
Dostupnost: | 1 obchod (1108 CZK) |
Sdílej: |
JoeK101
Milice
Mohu zahrát 2x milici v jednom tahu (1xvesnice, 1x milice, 1x milice)?JoeK101
proč by ne ;)
A na odražení obou by měl stačit jediný Hradní příkop. Ale chudáci co jsou bez něj, ti si v tomto kole moc nezahrajou. :D
husak
tak tu druhou ani není třeba odrážet, odhodit do 3 karet lze jen jednou :)
Beholder
Pravda pravdoucí. Nemám tu kartu před očima a z hlavy jsem si ji vybavil jako "Odhoď 2 karty". Ale ta formulace na ní zní jinak.
husak
z toho si nic nedělej. Já si tu formulaci zafixoval podobně jak ty a jednou při partii na brettu jsem po milici která šla na mě půl hodiny zíral na monitor co se po mě ještě chce když už jsem vybral 2 karty na vyhození. Po nějaké chvíli jsem napsal What's wrong? A bylo mi odpovězeno něco ve smyslu you must discard 3 cards...No jasně...když jsem měl 6 karet na ruce, tak vyhodit do 3 karet znamenalo v tomto případě vyhodit 3 karty :)
JoeK101
Beholder
Takže po odehrání druhé milice odložit opět 2ks. karet? A pokud nemá hráč hradní příkop tomu zůstane jenom jedna karta? Dost kruté... nemůže to mýt strategickou díru?
JoeK101
právě že ne. odhodit do 3 znamená, že vyhazuješ tak dlouho dokud nemáš na ruce 3 karty
JoeK101
když odhodíš po první milici do 3 karet, druhá a x-tá další už na tebe nemá vliv, protože máš 3 karty a míň než do 3 už nevyhodíš
JoeK101
Viz pravidla: http://www.modernihry.cz/files/Dominion_pruvodce_hrou.pdf
cituji: "Milice – Napadení hráči odhodí karty tak, aby jim zbyly na ruce pouze 3 karty.
Hráč, který má v okamžiku, kdy byla zahrána milice, na ruce 3 nebo méně karet, nemusí odhazovat žádnou kartu."
Je tedy zřejmé, že za předpokladu standardně pěti držených karet již pudruhé zahraná milice žádný efekt nemá.
PS: dobaa je krutá, ale strategické díry bych mýt nechtěl, a to ani oděn v pár gumových rukavic :o)
JoeK101
Všem
Přesně tak jsem to vypochopil i já. Můj dotaz spíš vycházel jen z tématického vyplynutí, karty "Milice" Dominionu (pošleš 2x víc vojáků, bude 2x větší ztráta). Ale bohužel v tomto případě se musí člověk držet pravidel. Jen mi není jasné, jak může mít někdo větší ztraty než dvě karty (Beholder). Standartně je v ruce přece 5 karet(možná nějakým rozšířením)?
to JoeK101
Proč rozšíření? Soupeři před tebou použijí několikrát zasedání rady, prohnané třeba i přes trůní sál a rázem máš plnou ruku karet.
Druha milice
Zahrani druhe milice efekt ma, ne sice na protihrace, ale ty shrabnes dalsi +2 penize, coz IMHO neni spatne:) Ale pravda je, ze po prvni discardujes na 3 a pak uz nic. Tim se milice lisi od Torturera z rozsireni Intrigue, to je vetsi sekac:D
JoeK101
kren
Je pravda že kartu zasedání rady jsme ještě ve hře nepoužili.
odhoď
po použití milice, znamená "zahodit" na smetiště ty karty nad 3 kousky?
ta"jemná"
ne ne, to by bylo ultra silné :), do odhazovacího balíčku ;)
Beholder
tak to hrajeme dobře, ale je tam odhodit a to není podle mě odložit, ale spíš zahodit, tak jsem se lekla, že to hrajeme špatně.
ta"jemná"
ano je tam chyba v nesjednocené terminologii...
to kren
i kdyby soupeři předemnou použili 10x zasedání rady, tak v době mého tahu už mají v ruce opět jen těch 5 karet, takže vícenásobné použití milice skutečně přináší jen ty penízky navíc na nákup
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Zombie koťátka
Akt. cena: 14 €
Končí za: 4 dny