Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Počet hráčů: | 2–4 |
Doporučený věk: | od 12 let |
Herní doba: | 45 min (reálná data) |
Herní svět: | Sci-fi |
Herní kategorie: | karetní hra, ekonomická |
Čeština: | v balení hry |
Vydavatelé: | Abacus Spiele Albi Rio Grande Games Ystari Games |
Autoři: | Thomas Lehmann |
Rok vydání: | 2007 |
Dostupnost: | 2 obchody (849 CZK) |
Sdílej: |
Nadšení
Předem chci poděkovat všem, kdo mi tady na fóru pomohli pochopit pravidla.hranie po roku
My sme sa predvčerom k DV vrátili po roku. A musím uznať, že ma tá hra fakt baví, i keď neviem presne popísať, čo ma vlastne na nej tak baví :).
Ale spomínam si aj na to, keď sme prvýkrát prečítali pravidlá a vôbec sme netušili, čo máme vlastne robiť. Ale netrvalo do dlho a hra nám prešla do krvi. Tá symbolika je tak geniálna, že ani po roku sme nemali žiaden problém s významom symbolov.
jojo:-)
Hráli jsme DV dvakrát a ani já ani žena jsme to nepobrali. Zmatek v ikonkách, rozplizlá pravidla, ani ťuk strategie. Po asi půl roce jednou a stejný výsledek. Ale pořád nám vrtalo hlavou, jak je možné, že tak špatná hra, je tak dobře hodnocená. Zhruba další rok ležela krabice s hrou jen ve skříni nepovšimnuta. Prostě mi to nedalo: opětovné učení se pravidel, opětovná (a asi poslední) šance přesvědčit nás o svých kvalitách.
A najednou to tam bylo. Ikonky logické, volba akcí jakbysmet, základní vítězné strategie, jejich kombinace a kombinace se šestkovými technologiemi - no prostě skvělá hra, ke které už vlastním všechna rozšíření a v pěti je to masakr, kdy se ze čtvrthodinovky stává "velká" hra na dobrou hodinu. Ale většinou hrajeme ve dvou bez rozšíření a skvěle se bavíme.
re
To je teda smutné, jak pravidla dokážou potopit takovou vynikající hru :(
Já jsem do nich nakoukla, zase jsem je radši zavřela a nechala jsem si je vysvětlit od kamaráda, který je nehráč, ale zato velice chytrej :)) Tak ten mi je raz dva vyložil. Měli by ho přikládat ke každé krabici.
re
Taky jsem byl ze začátku zoufalý. Přitom kdyby mi to někdo vystvětlil, tak to pochopím za chvíli a vůbec na tom není nic složitého. Nebýt video tutorialu a počítačové verze hry, tak bych to doteď asi hrál špatně. Doporučuji tedy začátečníkům spíše někde zahrát a nechat si to vysvětlit nebo po přečtení pravidel zkusit počítačovou verzi hry. Nedávno jsem to hrál s kamarádem, který to vůbec neznal a i když jsem mu to vysvětloval hodně zrychleně, tak stejně dokázel i po první hře téměř vyhrát. Myslím, že po pár dalších hrách by mi byl naprosto rovnocenným soupeřem. Jinak pro mě jsou Dobyvatelé aktuálně nejlepší a nejhranější karetka. Opravdu škoda těch nešťastně napsaných pravidel, které mohou odradit začínající hráče :(.
ad pravidla
Já každému říkám, ať si přečte pravidla nebo zahraje San Juan, že je to to samé, jen v očesanější verzi a vždycky to pomůže k pochopení principů hry.
kren
No, když kvůli pochopení jedné hry musíš shánět jinou, tak je někde chyba :D
Tvou poznámku samozřejmě chápu, ale většina hráčů asi přístup k Juanu nemá, pokud není z většího města. Je to prostě celé velká chyba a škoda.
kren
Jenže je problém, že zrovna u Dobyvatelů jsou ta pravidla napsaná fakt strašně. Až asi po dvou třech hrách jsem pochopil, jak se to má hrát. No hlavně tehdy jsem se tu hru musel kvůli 4poháru naučit :-)
to zruda
No však dyť já neříkám nic jiného. Já jen doporučuju zahrát si san Chuan, aby lidi přišli na základní mechanismus hry a pak už jsou ta pravidla víceméně srozumitelná.
to kren
A proč bych měl shánět jednu hru kvůli pochopení jiné?
engi
Tož vítej do klubu. Nás ta hra také nadchla a to jsem při prvním čtení pravidel nadával jak zedník, protože mi některé věty přišli nesmyslné atd. Ale to už jenom omílám co jsem řekl.
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Jak dobře znáte...?
Akt. cena: 300 Kč
Končí za: 6 dnů