Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Počet hráčů: | 2–5 |
Doporučený věk: | od 14 let |
Herní doba: | 120 min (reálná data) |
Herní svět: | Fantasy |
Herní kategorie: | desková hra, kooperativní, vývoj postavy |
Čeština: | v balení hry |
Vydavatelé: | |
Autoři: | Adam Sadler Corey Konieczka Daniel Clark Kevin Wilson |
Rok vydání: | 2012 |
Dostupnost: | 9 obchodů (cca 1959–2149 CZK) |
Sdílej: |
Varianta 6 hráčů
O víkendu máme hraní 5 hrdinů + OL.Saracen
Šedá kostka navíc do obrany a +2HP každé nestvůře se mě zdá přiměřené. To rozdělení na půlkola se mě zdá zbytečné a matoucí. My navíc při hře v 5+1 přibíráme prvek RPG, čili hrát svižněji (hrdinové) a radit si jen když jsou skutečně u sebe i na herním plánu.
Realna zkušenost
Takže víkendové hraní je za náma a pokud bude někdy někdo řešit obdobnou věc, přináším konkrétní zkušenost.
Nakonec jsem jako zloun zvolil variantu, kdy každá bytost dostane na obranu +1 šedou kostku a každá bytost dostane + HP o rovnosti rozdílu mezi lordem a klasickym monstrem.
To, jak jsme to zvolil mi přišlo perfektní vyváženi pro 5 hrdinů. Příšery byly mdost tuhy, takže nebyla každá mrtvá na jedno sknutí a hrdinové s nima neměli úplně snadnou práci, na druhou stčranu nebyly neporazitelny. Takze s touhle upravou mam opravdu dobrou zkusenost. Hrali sme 4 dobrodruzstvi.
Saracen
Díky za info, o víkendu budeme taky hrát s 5 hrdiny, tak to udělám dle tvé rady.
Přidávat navíc jednu skupinu nestvůr tedy nebudu...
5+1
Čo tak napríklad povoliť monštrám 2 útoky miesto jedného? Radiť sa len keď sú hrdinovia skutočne na susedných políčkach znie tiež dobre, takticky to musí byť hardcore :)
Dendo25
To si myslím není dobrý nápad, protože v rozšířeních přicházejí nestvůry, které skutečně mohou utočit 2krát i tak. Tím bys je pak vůbec neposílil a vznikl by chaos. Nejdůležitější je, aby se dohodla skupina. Jak říkáme u nás, nejdůležitější je požitek ze hry pro všechny a hrdinové mají mít aspoň trochu navrch, protože když vyhrávají, tak je štastno více hráčů, než když vyhrává jen Overlord. :-)
Já zažil už kampaně, kdy si Overlord vůbec neškrtl, ale i ty, kde hrdinové byli jen fackovacími panáky. Rozhoduje strašně moc faktorů, s rozšířeními je každá hra neopakovatelná a to právě dělá z Descentu naprosto špičkovou hru, pokud jste měli nebo máte v žilách fantasy či Dračák...
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
DELUXE kovový žeton začínajícího hráče pro Mars
Akt. cena: 330 Kč
Končí za: 4 hodiny