Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Počet hráčů: | 2–5 |
Doporučený věk: | od 14 let |
Herní doba: | 120 min (reálná data) |
Herní svět: | Fantasy |
Herní kategorie: | desková hra, kooperativní, vývoj postavy |
Čeština: | v balení hry |
Vydavatelé: | |
Autoři: | Adam Sadler Corey Konieczka Daniel Clark Kevin Wilson |
Rok vydání: | 2012 |
Dostupnost: | 9 obchodů (cca 1959–2149 CZK) |
Sdílej: |
Kooperační varianta
Po dlouhé době jsem konečně našel kooperativní systém, který funguje. Vymyslel ho můj kamarád a pracuje na několika principech.koop...
Zní to zajímavě,nechceš tomu dát nějakou formu a hodit to sem? Osobně bych to velmi uvítal. Dík.
Descent
tiez by som uvítal nieco viac... kto ho vie mozno sa do toho pustia aj ostatný, ten nieco upravý, druhý nieco vymyslí a vznikne zaujímavý coop systém
pekne
Něco podobného mě taky napadlo. Ale zatím si vystačíme s hrou proti sobě. Samotné akce pomocníků vládce zla se myslím dají snadno domluvit tak, jak píšeš - aby jednali maximálně efektivně v plnění cíle. Jediné co mi přišlo k řešení jsou karty vládce zla. Dají se tahat náhodně a efekty uplatňovat při nejbližší příležitosti, nebo udělat úplně nové a používat ty.
Každopádně by teď (v blízké době) snad měla vyjít oficiální kooperativní verze. Nevím, jestli nějaké rozšíření, nebo jenom dodatek pravidel...
peca007
Myslím, že to, co Fantasy flight games vydají, bude pouze drobný dodatek (balíček karet). Naše varianta má tu výhodu, že nepotřebuje žádnou náročnou úpravu. Jen 13 karet a zdravý rozum. Pozeptám se, zda bych sem nemohl nahrát ty karty, ale není těžké si je vymyslet (ani jsme je moc netestovali). Scénáře byly opravdu výzvou. Možná i proto, že jsme hráli za dva kouzelníky. Předpokládám, že ve čtyřech to bude o dost jednodušší.
peca007
Má to být rozšíření, speciální dobrodružství, kde se budou řešit jednotlivé místnosti, pro každou bude karta určující co se tam děje a podmínky pro postup do další, víc viz http://www.fantasyflightgames.com/edge_news.asp?eidn=4582
froggery
No, tak tím hůř (pokud jde o jednu mapu).
kdy
Ahoj
kdy ma tato varianta vyjit ?
Coop - Forgotten soul
Nikdo neví :)
vydání od FFG
Tato varianta se bude jmenovat Descent Game Night Kit a dle všeho ji plánují pro rok 2014.
Coop
Mel by nekdo pravidla pro tuhle variantu Coop descentu ?
http://www.zatrolene-hry.cz/spolecenska-hra/descent-vypravy-do-temnot-2-edice-2578/k-stazeni/kooperativni-varianta-karty-4497/
forgoten souls
Celkem pekny video o pravidlech a jak se to hraje :) uz aby to vyslo
http://www.youtube.com/watch?v=uVsU4w9WSPo#t=2647
Rozdíly v kooperačních rozšířeních
Ahoj, dle informaci na netu už vyšly tři kooperativní rozšíření. Dokáže mi prosím někdo říct, v čem se liší? Je to jen ve scenáři daného rozšíření? Dík
Jilut
Scénář, využití jiných mapových dílů, používání jiných nestvůr. V Nature´s Ire se objevuje i jedno NPC. Poslední využívá i věci z Lair of the Wyrm rozšíření, minimálně nestvůry, ale předpokládám, že i nějaké mapové díly, zas tak jsem to nezkoumal.
Froggery
Díky moc za.info, chápu to tak, že to jsou nové scénáře, tudíž ze základní kampaně nelze nějakou obecnou změnou udělat kooperativní variantu. Omlouvám se za neznalost, jsem v Descentu naprostý začátečník. A žena zbožňuje kooperativní hry, tak zjištuju možnosti. Ještě jednou díky.
Jilut
Ano, jsou to speciální scénáře, ten princip hraní je tam poněkud odlišný od klasického, takže to není způsob jak udělat z klasické kampaně ze základu kooperativní hru, tam by byl i vzhledem k různorodým podmínkám vítězství v jednotlivých scénářích problém nějak vytvořit smysluplně fungující systém nahrazující vládce zla.
Froggery
Díky moc za info. Ještě poslední otázku a už Ti dám pokoj....každé toto rozšíření obsahuje jeden scenář (+ karty, figurky?) ?
Jilut
V pohodě :) Scénář s návodem si musíš stáhnout a vytisknout viz https://images-cdn.fantasyflightgames.com/ffg_content/descent-second-ed/news/co-op-descent/forgotten-souls/uGDJ04_CO-OP_Rules.pdf obsahuje to jen karty pro pohyb nestvůr, karty určující určité podmínky pro zrovna hraný díl mapy a kartičky událostí, které se tam můžou přihodit, dohromady cca 30 karet, a pak tam je tabulka s dvěma stupnicemi, jedna vyhodnocuje jak úspěšně postupuješ hrou, pokud se ti moc nedaří, může se stát, že brzy skončíš a druhá stupnice určuje získávání předmětů, to je vše, teda je tam ještě referenční tabulka se stručnými přehledy :)
Froggery
Užasné, vyčerpávající odpověď, diky, díky, díky... ;-)
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Slunečná - Kvízová hra
Akt. cena: 1 Kč
Končí za: 18 hodin