Čarodění - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1–5
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Michal Peichl
Rok vydání: 2024
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Čarodějky už od nepaměti vaří lektvary ve svých kotlících, z všelijakých magických přísad, záhadných předmětů, podle prastarých receptur. Pro některé přísady chodí do lesů, pro jiné musí až do hor. Mladé učednice se budou muset teprve vaření lektvarů naučit, aby mohly složit závěrečné zkoušky.

V Čarodění povedete svůj vlastní klan čarodějnic, do kterého budete verbovat talentované čarodějky. Jejich úkolem bude získávat magické zdroje, předměty, recepty na lektvary a nové zasvěcence. Každý učeň musí složit závěrečnou zkoušku a uvařit jeden z tajemných lektvarů. Jen tak se může stát právoplatným členem vašeho klanu. Hra Čarodění je karetní hra, ve které budete k vítězství potřebovat zejména dobré načasování a taktické myšlení.

Příprava hry:

Každý hráč si vezme jednu kartu klanu, dostane jeden startovní lektvar a dvě karty novicek. Mezi hráče se položí herní plán. Nad herní plán se umístí pytlík s žetony surovin. Herní plán je rozdělený na tři lokace – (shora) hory, les a jezero. Na každou z nich umístíte tři náhodné žetony surovin z pytlíku a otočíte je lícem nahoru. Doleva vedle žetonů surovin umístíte balíček lektvarů lícem dolů. Ke každé lokaci se položí jeden lektvar lícem nahoru. Doprava vedle žetonů surovin umístíte balíček čarodějek lícem dolů. Ke každé lokaci se položí jedna čarodějka lícem nahoru. Dolů pod herní plán se umístí žetony cílů podle počtu hráčů. Každý žeton cíle má světlou stranu (snadný) a tmavou stranu (těžký).

Průběh hry:

Hráči se snaží získat co nejvíce vítězných bodů za čarodějky ve svém klanu, za uvařené lektvary a za získané magické nástroje. Jakmile čarodějka uvaří kterýkoliv lektvar, ona i lektvar se stanou součástí hráčova klanu a ten za ně na konci hry získá vítězné body.

Průběh kola a možné akce:

  • Akce SBĚR - Zahrajte čarodějku z ruky a vyložte ji před sebe na stůl. Každá čarodějka má v levé části tři symboly lokací ve stejném uspořádání, jako lokace na herní desce. Když čarodějku vyšlete na sběr, využijete všechny její akční body. Můžete tak získat suroviny, recepty, předměty, nebo nové učednice. Pokud máte na konci akce Sběr všechny potřebné suroviny a případně nástroje k uvaření některého z vašich lektvarů a zároveň vaše aktivní čarodějka umí uvařit lektvar této barvy, smíte ho v tuto chvíli uvařit.
  • Akce ODPOČINEK - Akci Odpočinek zahrajte ve chvíli, kdy už nechcete hrát další čarodějku z ruky a zároveň máte alespoň jednu zahranou. Pokud však žádnou čarodějku v ruce nemáte, akci Odpočinek zahrát musíte. Vezměte si do ruky všechny své zahrané čarodějky. Poté z herního plánu získejte dvě libovolné suroviny. Protože se novicky ve hře nemohou stát součástí klanu, při odpočinku se vždy vrátí do ruky.

Hráči se střídají v tazích po směru hodinových ručiček až do chvíle, kdy někdo splní předposlední cíl pod herním plánem, nebo dojde balíček čarodějek či lektvarů. Tím je spuštěn konec hry. Konec hry může také nastat, pokud dojde balíček čarodějek či lektvarů.

Konec hry:

Na konci hry dochází k závěrečnému bodování. Body ve hře dostáváte za následující:

  1. Uvařené lektvary v klanu.
  2. Čarodějky v klanu.
  3. Různé nástroje v klanu: Maximální zisk je 15 bodů za 5 různých nástrojů.
  4. Získané žetony cílů.
  5. 1 bod za každou různou surovinu, která vám zbyla (max 5. bodů za 5 různých surovin)
  6. Zvířata v klanu (pokud hrajete variantu se zvířaty): Maximální zisk je 25 bodů za 5 různých zvířat v klanu.

Autor: Primorf

Charitativní aukce

Inovace - dobročinná aukce
Inovace - dobročinná aukce
Akt. cena: 1600
Končí za: 5 dnů

Všechny tyto aukce >>

Vybíráme z Bazaru

Konverzní sada Panství hrůzy
Akt. cena: 50 Kč
Končí za: 15 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas