Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Počet hráčů: | 3–6 |
Doporučený věk: | od 10 let |
Herní doba: | 120 min (reálná data) |
Herní svět: | Sci-fi |
Herní kategorie: | desková hra, kooperativní, strategická, intriky |
Herní mechanismy: | hand managementHráči obměňují karty v ruce (můžou i přibývat) s cílem posbírat nějakou kombinaci., hlasováníHlasování, skrytý zrádceJeden či více hráčů hrají skrytě proti ostatním. |
Čeština: | ke stažení |
Vydavatelé: | Edge Entertainment Fantasy Flight Games Galakta Giochix.it Heidelberger Spieleverlag |
Autoři: | Corey Konieczka |
Rok vydání: | 2008 |
Dostupnost: | neznámá |
Sdílej: |
Varianta pro dva a take jednoho hrace!
zdroj: http://www.bestdanggames.com/baga.htmlpravidla
Tohle je přímo ke stažení na webu FFG u hry, jako pokročilá a volitelná pravidla ... ještě s pár věcmi navíc ...
Merlin
takze ta hra je defakto oficialne pouzitelna i v mene hracich nez je uvedeno, tedy od tri?
to Ringo:
Mrkni na web FFG, jsou tam i varianty pro míň hráčů. Ale nejsem si jist zábavností třeba ve dvou. My to hráli ve třech a bylo to tak akorát. Víc lidí je určitě líp.
Každopádně oficiálně ty pravidla pro míň lidí do krabice nedávají, tudíž je hra oficiálně určená pro těch 3 - 6 hráčů.
Varianty pro méně hráčů
Zdravím, tyhle zmiňovaná pravidla tu už nějakou chvilku visí přeložena do cz :)
AXE
no dokonce, ja se po tom nejak nepidil,hru nemam, jen jsem si toho namatkove vsiml na jedne strance. Mas ty varianty ozkousene?
Ringo
Nemám , my hrajeme nejméně ve třech a nebo více, ale určitě to zkusim.
hmm
tak jsem nakonec BSG vyskrtnul z wish listu. Protoze jak to tak ctu, tak interakce je v teto hre natolik dulezita, ze hra ve dvou ci dokonce ve variante pro jednoho ztrati veskere kouzlo, napeti a zabavnost. Tahle hra je fakt o pokerface a blafovani, coz v jednom ci ve dvou jde tezko.
Dalsim faktorem je to, ze u nas BSG znam jen ja a ta hra silne stavi na tematu, ktere je nutno znat, jinak budou postavy a okolnosti ve hre pro hrace jen prazdnou kulisou a stane se z toho jen poposuvani zetonu a otaceni pro neznale nic nerikajicich karet.
Poslednim faktorem je, ze me nejak zlomove neco od hry odradilo. Precetl jsem si komentare na BGG, ktere davaji prumerne hodnoceni, chtel jsem se vyhnout extremnim nadsenim i extremnimu odstrelu teto hry, tak jsem vyhledal zlaty stred a prilis mnoho tech komentaru se shodlo v jednom. Vyhru i prohru hrac samotny moc neovlivni, spise se kazdy veze na predem danych okolnostech danych kartami ktere spousteji udalosti. Pokud je tohle pravda, tak o to vice zesiluje nutnost znalosti tematu, protoze kdo ma BSG rad, tak se klidne poveze ve viru udalosti a bude si to uzivat. Kdo BSG nezna, nebude z toho mit nic.
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
War of the Ring: Warriors of Middle-earth
Akt. cena: 950 Kč
Končí za: 6 dnů