Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Počet hráčů: | 1–4 |
Doporučený věk: | od 14 let |
Herní doba: | 120 min (reálná data) |
Herní svět: | Horror, Současnost |
Herní kategorie: | karetní hra, kooperativní |
Čeština: | v balení hry |
Vydavatelé: | |
Autoři: | Nate French |
Rok vydání: | 2016 |
Dostupnost: | neznámá |
Sdílej: |
Ako hrávate?
Len tak pre zaujímavosť ako zvyknete hrávať?Ve dvou
Primárně ve dvou se ženou.
Jednou jsem zkusil solo jako učící hru, ale hrát sám mě prostě nebaví
Odpoveď
No, myslel som, že to budeme hrať v dvojici s kamošom, ale nemá veľmi čas a tak som sa nakoniec, aj napriek podobnému odporu, ako naznačil Yedle, pustil do hry sólo a prekvapivo to celkom ide :)
Len dodám, že hrám za tri postavy... a som prekvapený, že to ide celkom v pohode, pretože v iných hrách neznášam hrať za viac postáv a nedokážem si to užiť, tak tu mi to nejako nevadí a ide to celkom dobre.
Odpoveď
Já jedu hlavně solo s jedním vyšetřovatelem a přijde mi to jako nejlepší solo karetka co zatím vyšla.
Sám
Podobně jak Ludomyl. Základní kampaň jsem prošel s kamarádem, což bylo super a hodně mě to bavilo, ale na první cyklus už jsme se nedomluvili (když je čas, hrajeme jiné hry), takže ho hraji solo s jedním vyšetřovatelem. A určitě mě to taky baví.
Jeden vyštrovateľ
Je to s jedným vyšetrovateľom hrateľné?
(pozor, text môže obsahovať spojlery s deluxe rozšírenia a z prvých scenario packov)
Ja som skúšal základnú kampaň s jedným a ma to úplne rozsekalo - hlavne keď bolo treba bojovať s rôznymi príšerami či hľadať a presviedčať ľudí a každý mal iný skill test. Sa mi zdalo, že tá strata možnosti vzájomnej pomoci pri skill testoch je dosť zásadná - hlavne ak hrá človek sám vs. ak hrajú dvaja (resp. dve postavy). Hlavne aj neskôr počas prvej dlhšej kampane, kde prichádzajú nepríjemné karty, ktoré zohľadňujú počet kariet v balíku. Potom darmo si viem vypomôcť aj sám, keď mi hrozí trest za to, že vyčerpám balík, alebo že mi zostane málo kariet v ňom.
Jeden vyšetřovatel
Je to hratelné, ale je to těžší. Chce to hrát s postavou, která je poměrně univerzální (třeba Roland). Hra se skvěle škáluje - skáče na tebe méně příšer, když prohledáváš balík, taháš jiné počty karet apod. Jediný problém je vážně v tom, že si nemůžeš říci: "Ok, tady se mi hodí tenhle skill, pošlu sem tuhle postavu, támhle zase jinou."
Jedna alebo dve
Ja som začal s jednou postavou, Rolandom, ale už pri miskatonic múzeu som mal 4 mentálne traumy a celá hra bola len o jeho zachráňovaní. Odvtedy hrám za dvoch a oslovila ma hlavne možnosť, že si môžu postavy medzi sebou preberať nepriateľov podľa toho kto je na tom lepšie.
2 handed
Bohuzel nemam s kym hrat, takze jedu solo se dvema vysetrovateli. Zkousel jsem i v jednom, ale nemelo to takovy smrnc. Ve dvou se da vic specializovat a taktizovat a je to takove pestrejsi. Stesti v encounter draw je mensim faktorem hry.
Schovaval jsem si dunwich legacy, az bude komplet a ated ho konecne rozjel s kombem Zoey + Daisy. Role jsou myslim jasne, jde se zasadne primocare na vec. Prvni 2 scenare zatim luxus, vymetl jsem uspesne hracske doupe a nasel co hledal, zatimco na universite jsem radeji rezignoval kdyz Zoey mela uz jen 1 zbyvajici horror a Daisy taky zrovna neprosperovala, nenasel jsem nic a zbabele utekl pred masakrem.
Uz se tesim jak malej az si najdu cas na dalsi porci.
solo
Právě že za dvě postavy je to celkem nuda, protože Roland pouze střílí a Daisy hledá stopy. Nic víc. Hraju pouze za jednu postavu a je to výzva dostat z té postavy skutečně to, co umí. A jde to díky novým a novým silným kartám.
Postavy
Ono taky hodně záleží kolik máš core setů a rozšíření. Já mam 1x core set(Backstab a Sneak attack jsem dokoupil na ebay) a všechny rozšíření a hraji za Wendy a první scénář byl hodně na pohodu a záporák dostal naloženo aniž by o tom věděl.
4 hraci v skupine
hrajeme od zacatku na hard (ve 4 je to ok).
hravame primarne v Breclavi v cajovne...
...nyni i v Brne
Twada
Tak ve 4 na hard to musí být hodně zajímavý a atmosférické.
By jsi mohl nahodit nějaký popis hraní :D
Arkham
Ja som zakladny set hral sam s jednym vysetrovatelom, nedohral som ho a urobil restart s kolegom .. takze 2ja s jednym zakladom. Hra mala velky uspech ...
Nasledne sme zacali (a uz aj dokoncili ) Dunwich v trojici (dokupeny 2 zakladny set). To bolo uplne super.
Momentalne sme zacaly Carcosu v stvorici a dojem je .. vynikajuci. Hra funguje v kazdom pocte. Navyse momentalne uz mame aj celkom dost kariet na vyber. Takze stale fungujeme s 2 zakladmi a 1x kazde rozsirenie. Kazdy ma postavu s inou specializaciou , takze baliky sa daju stavat celkom OK a aspon hrame aj karty, ktore by sa inak do balikov nedostali ...
Ako kooperativka s atmosferou 10/10. tesime sa na dalsie scenare / sety...
Arkham
Zásadně solo 2 postavy.
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Krabčáci
Akt. cena: 300 Kč
Končí za: 6 dnů