Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Počet hráčů: | 1–4 |
Doporučený věk: | od 14 let |
Herní doba: | 120 min (reálná data) |
Herní svět: | Horror, Současnost |
Herní kategorie: | karetní hra, kooperativní |
Čeština: | v balení hry |
Vydavatelé: | |
Autoři: | Nate French |
Rok vydání: | 2016 |
Dostupnost: | neznámá |
Sdílej: |
6th cycle - The Innsmouth Conspiracy
The Innsmouth ConspiracyTokeny
Na prvý pohľad pekné nové tokeny :)
Expanze
Uz jsem se zaprisahal ze dalsi expanzi nekoupim, nevim zda odolam..
Sethseth
Neříkej že tě neláká prozkoumat Innsmouth a jeho přilehlé břehy a okolí.
Vitek
No jasne.. ale probouzi se ve me matematik. Za podobny love jako za kompletni cyklus muzu mit Frosthaven.. :)) GH sem ted v karantene dohral a pomer cena/vykon je pro me u GH neprekonatelny..
Sethseth
No jo, ale tam si nepokecáš s rybolidma. Případné se nesetkáš s Dagonem :D a vůbec matematika je přeceňovaná věda :D
Rybolidi
Jeste uvidim, vyjit to ma za dlouho.. :))
Hra
Už se na to těším jen by mě zajímalo co tam bude za vyšetřovatele krom sestry Marie a Silase
Nebo kdo bude prastarý
easterlingi
No, vzhledem k Insmouthu bych čekal Dagona. A všichni investigatori uz byli ohlášeni
vyšetřovatelé
Já jsem s nákupem na začátku Forgotten Age. Ale plánuju kupovat dál. Minimálně i Circle Undone.
Na svého 2. oblíbeného vyšetřovatele zatím čekám. Jednička je Diana čekám na fotografa Darella Simonse. Ze sestavy z Eldritch Horror (a knihy) už vydali nebo oznámili skoro všechny. https://docs.google.com/spreadsheets/d/1vLWJuuHRKsEihuLsTWIryO4eC-wnTljTyNhiKc6j7o4/edit#gid=272115284
vyšetřovatelé
Z oznámených jmen zbývá vydat 18. Z toho 5 bude na podzim ve starter balíčcích a 5 v Innsmouth.
Gloomhaven vs Arkham horror
Jám mám rozehraný GH, a zároveň jsme nedávno dohráli Dunwich horror a musím uznat, že radši AH než GH.
GH je hezká hra ale strašně repetetivní a se strašně jednoduchým příběhem. Zato AH nám v ani jednom scénáři nepřišel stejný a s originálním příběhem. Máme prozatím koupeno vše co vyšlo a nemůžu se dočkat dalšího hraní. Přitom GH stojí ve skříni a když se k němu jednou za čas vrátíme nikomu nechybí zapomenutý příběh.
Medvidek
Souhlas, mě teda GH celkove moc nezaujal, a jsem zvědavý jak zaujme Carcosa,tu mám já nejradši :-)
Pátrači
tady jsou nový hledači pravdy:
Dexter Drake
Silas Marsh
Trish Scarborough
Sister Mary
Amanda Sharpe
VitekS
Silas Marsh je ohlášený celkem logicky do Innsmouthu co bude v říjnu, ale v arkham db už je pro něj hromada balíků :-) Komunita je tedy zatraceně rychlá. A kde vůbec vzali druhou stranu tý kartičky?
louza
Už před delší dobou vyšel jako promo v knížce.Aspoň já ho mám doma už dlouho a hrál jsem s ním. U noveho budou jen jine ty doplňkové karty co se vždy přidávají do jeho balíčku a ilustrace na jeho kartě.
re : Froggery
Aha. Takže to vlastně není tak úplně nová postava? Mrzký kapitalista se ani podvodu neštítí. A co je v těch knihách co k arkhamu vychází? Nějaký příběh? Říkal jsem si, že by bylo hezké vydat některé artworky z karet, protože třeba ty ze ztraceného Kadathu jsou opravdu úžasné. Neexistuje nějaké takové album?
louza
Tak není,ale takhle už bylo s předstihem představeno víc vyšetřovatelů, třeba Carolyn Fern,je to prostě promo jako se to dělá u jiných her, dostaneš dvě karty které jinak nezískáš a alternativní ilustraci u vyšetřovatele. Kniha je příběh ze světa Arkhamu,podle mě nic extra zajímavého. Pokud chceš publikaci s artworky,mrkni se po knize Investigators of Arkham Horror.
re : Froggery
Mrknu, díky za tip.
Arkham knihy
Mám a četl jsem knihy se Silasem, Dexterem i Normanem. Jako kus literatury to snad ani za zmínku nestojí, jsou to krátké (
edit: lol, tak znak "menší než" rozbil diskuzní formulář a odmazal 90% příspěvku.
Psát to znova nebudu, TL;DR jako kniha to za to nestojí, ale člověku to dá nový vhled do hlavy té které postavy, a pokud jste za Arkham jako já už utratili mnoho tisíc, tak poměr cena/výkon za nový obsah asi stejně neřešíte.
Knihy
Jedinou knihu kterou mám je o Jenny. No příběh nemá smysl popisovat, ale mohlo to být horší. Já to hlavně kupoval kvůli těm kartám, které stojí za to. Podobné to bylo i u L5R, ale tam ten příběh alespoň za něco stál.
re : knihy
Trochu mě překvapuje, že ty knihy nejsou nic moc. Právě příběhy v Arkham karetce jsou snad příběhově nejlépe napsané hry co znám a i sám mistr H.P zase není ve svých nejlepších pracech o tolik lepší než třeba Dunwitch Legacy a pokud připočítáme i extrémně povedenou Carcosu, kterou vlastně ani nenapsal, tak jsou jeho nejlepší práce dokonce znatelně horší. Čekal bych že si FFG ty knihy líp pohlídá.
...
Já myslím že na tom ani není moc co pohlídat. Jsou to všechno v podstatě trochu delší povídky (do 100 stran) které zasazují zvolené postavy do tématu mythosu. Není tam moc prostoru pro to něco vymýšlet a ani to vlastně není žádoucí, jestliže smysl je přiblížit postavu ze hry, akorát v jiném médiu.
Každá ta kniha by vlastně mohla být převyprávění scénáře ze hry, a sic je Arkham asi nejlepší příběhová hra, pořád jsou ty příběhy založené na [dnes již] schematických a ohraných stereotypech a v širším porovnání s literaturou moc neobstojí. Nepomáhá, že moderní pojetí Mythosu (aspoň u FFG) je akčně laděné, narozdíl od všeobjímajícího nihilismu v Lovecraftových dílech, a tak tkde Lovecraft má bezmoc nad hororem mimo lidské chápaní, FFG Arkham má hrdiny kteří přežívají a dokonce mají i nějaká ta vítězství proti naznámu.
skladem
už je skladem na Svet-deskovych-her ;)
Ohlasy
Hral uz nekdo rybaky? Jaky to je?
Rybáci
Já bohužel to ještě nemám. Čekám jestli to nebude mít svět-her.
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Stezky slávy
Akt. cena: 449 Kč
Končí za: 4 dny