Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Pravidla v PDF jsou při editaci ... divne
Ahoj,som
To je... problém. Je to způsobeno maskami průhlednosti při "nekorektní" generaci PDF a elegantní řešení je mi i po pěti letech, co se s tím občas potýkám, neznámé. Hrubou silou to řeším tak, že vytrhnu stránku z PDF, vymažu (v acrobatu) všechny objekty, co mě nezajímají, sloučím průhlednost, natáhnu do PS a následně zpětně vymaskuju bílé pozadí a vrátím tak do obrázku transparentní plochy - mám takhle dělaný celý Tannhäuser.
Morthe
Díky za rychlou odpověď. Jen jestli můžu poprosit: co myslíš tím "vytrhnu z PDF" - otevřít v illustratoru a uložit samostatně? A taky "sloučím průhlednost" to vůbec netuším ...
Já teda přišel na to, že když to pdf exportuju jako wordovský dokument, tak z toho ty obrázky nakopíruju kam chci. V mém případě do PS, kde smažu bílé okraje, ale pokud je to obrázek, který má transparentní přechod, nefunguje to moc dobře ...
som
Všechno je to dělaný v Acrobatu - vezmu si jednu stránku, označím si objekty, co chci pryč, a smažu je, takže mám bílou stránku a na ní nepřekrývající se objekty, po kterých toužím. Nasledně (stále v acrobatu) sloučím průhlednost. Vzniklé pdf natáhnu jako obrázek do PS a pak už je to jen otročina.
Možná by to šlo i nějak z inkscapu, ale tam mám obecně s průhledností hodně špatný zkušenosti, takže jsem si s tím ani moc nehrál.
sloučení průhlednosti
PLz jak to konrétně provedeš? Jakým příkazem?
som
V AA XI to jsou Nástroje > Tisková produkce > Náhled sloučení průhlednosti ... v zásadě by to mělo být nastaveno už správně, takže OK a udělá to obrázek, kde vše původní nacpe na bílé pozadí bez jakýchkoliv vrstev či průhlednosti.
Morthe
Tak sem se těšil, jak ti dnes večer napíšu, že to funguje, ale nějak mi zhavarovalo pc, takže tento tyden mě čeká reinstal. Dám vědět, jak jsem dopadl a děkuju za nasměrování!
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Smlouva s ďáblem
Akt. cena: 25 €
Končí za: 5 dnů