Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Valentýn
Nedá mi to. Poté, co dnes odpadla večer hospoda kvůli Valentýnovi (podpantofláci musí být doma), ptám se místní komunity:Ne
Ne
Ne
Ne
Ano
včera jsme ho "oslavili" hraním Talismanu a popíjením vína a k tomu pojídali bonbonieru (víno, bonboniera což byly moje symbolické "dary", já jsem dostal již tradičně červené valentýnské trenky :D...nastal čas porušit tradici :) ). No a dneska amerikofilní svátek "oslavujeme" další ameritrash deskovkou - Descentem :). Takže tak.
Ne
Mimochodem svátek sv. Valentina jako svátek zamilovaných nepochází z USA ale z Itálie. Ale ani tak ho neslavíme:D
ano
MUSÍM, ho slavit dobrovolně a s nadšením:-)
ale stále věřím, že to mou drahou polovičku, třeba za pár let, přejde
mužští...
...my ho taky neslavíme - ale náhodou byste mohli přesvědčit mého manžela, aby mě obdaroval deskovkou (klidně i s růžovou mašlí...). Každá záminka dobrá, ne? =)
Ano
Slavíme a nestydíme se za to ;). Myslím, že je spousta dnů, kdy se oslavují kolikrát opravdu ptákoviny, tak na dnu zamilovaných nevidím nic špatného. Nicméně na srdíčka s nápisem "I love you" apod máme oba alergii ;). Obvykle to tedy vyřeší nějaká drobnost (zlaté prsteny se nekonají) a růžička (tu jsem ovšem letos, kvůli tomu, že to vyšlo na neděli, a že máme teď spoustu jiných starostí, jaksi zrušil). Moje lepší polovička obdržela speciální "beruškové domino" (sbírá berušky všeho druhu ;) ) a já Muníky, čili letos to byl skutečně herní Valentýn :D.
Bluda
Promiň, že se zeptám, trochu OT, ale ty berušky mně hrozně připomněly toto:
http://pctuning.tyden.cz/navody/upravy-modding/16518-pimp-my-computer-11-sedm-tecek-1-2
Nejsi to náhodou Ty, onen výherce?
to PJ
Ne, to vidím poprvé, ale jsme asi dost podobně ujetí ;) Ale myslím, že je to v pohodě, on je každý tak nějak ujetý, jen každý jinak a někdo si to nepřipustí :).
Slavíme:-)
Dal jsme ženušce bombóny a ona mně taky bpmbóny. Včera láhev vínka, sýry a olivky. No a dnes jsem uvařil k obědu čínu a odpoledne jsme šli i s dětmi a rodinkou našich kamarádů na bowling:-)
Neslavím ...
... protože ho považuji za stejně nepatřičnou a komerčně importovanou zhúvěřilost do našich tradic jako je Santa Claus.
Ani ne
Rozdelali jsme si sice vyber z hroznu Rulandskeho sedeho, ale popijeni vina je u nas pomerne caste, vzhledem k jihomoravskym korenum obou:) Jen je to o neco lepsi lahev nez obvykle, na prani zeny:) Nebranim se:)
kren
já bych to tak hrozně neviděl, záleží jak ten svátek lidi pojmou, zda komerčně nebo nekomerčně :). To samé můžu říct o Vánocích, když lidi (obchodníci a spotřebitelé) chtějí, tak z toho udělají taky komerční záležitost.
ad Beholder
Já to tak hrozně vidím. Ale je to každého věc, jestli chce nějak speciálně vyznat lásku jeden den v roce obklopen nasládlými růžovými přáníčky a srdíčky, které budou už následující den ve výrazné slevě, aby se prodaly. Stejně jak břichatí Santové dva dny po vánocích.
to Kren
No nevim, my si treba dame nejakou drobnost, pusu a je. Jak jsem psal nize, tak nejaka ruzova srdicka apod vazne nemusime, takze ac to tak trochu drzime, prave tem obchodnikum, kteri na to nejvice cekaji, kseft neudelame. Jinak, imho, z tech privandrovalosti typu Santa Claus, Helloween (ted nemluvim o tom z Nemecka ;) ) mi zrovna Valentyn prijde takovy nejmene protivny, ale je to asi o tom, jak to kdo bere... Ale vis jak, kazdemu podle chuti, nekdo treba nerad veprove, tak mu ho taky nebudu vnucovat.
každý důvod je dobrý
takže slavíme - s dobrým filmem, lahví vína, sýrem a olivami mňam
všici
Je to problematické, ale na druhou stranu... jaký je rozdíl mezi valentýnem a dnem matek? Proč potřebuji den, abych své mamince řekl či naznačil, že ji mám rád? Stejně tak je to s tím valentýnem. My ho třeba "slavili" 12. v cukrárně. Ale jinak deskovka se nekonala. Monžá i kvůli tomu, že datum silně koliduje s mými narozeninami...
made in USA
Souhlas s křenem. Já myslím, že odpor k Valentýnovi nepramení z jeho podstaty (ano, je den dětí, den matek,...), ale z jeho importovanosti a související komerčně marketingové masáže. A navíc se to sem dostalo od západních bratrů a už jen to samotné budí u některých lidí odpor. Holt Rusa jsme vyměnili za USA...(abych se vyhnul konfrontaci: samozřejmě pánbu za to zaplať, jen mně ten západní vliv a "kultura" občas pěkně lezou krkem)
PJ
Plně ti rozumím. Ale upřímně. Den matek se poprvé v novodobé historii objevil tuším v roce 1870 právě v americe. Po první světové válce, ho sem přitáhla paní Masaryková. Ale pravda, už je to dlouho....tak je to naše slovanská tradice...
Elenistar
Jasně. V té době se vliv USA vnímal spíše pozitivně. Neměl tu vyčichlou příchuť prázdného braku z hypermarketového stánku na levnou krásu...
Pj
Plně souhlasím... v tomhle máš pravdu.
Den Matek
Já jsem nepřišel na chuť ani Dni matek :) I když na ten nejsem tak alergickej jako na Valentýn. Z něj mám přímo osypky a přijít s tím na mě moje žena, tak ji roztrhnu vejpůl :-D Naštěstí vím, koho jsem si vzal, takže tahle situace nehrozí. Ale holt dnes mladí už jsou jinde :)
Amarické svátky
Ono je to spíše o tom, že každý důvod ke slavení je dobrý. Člověk se jen nesmí nechat zmasakrovat tím konzumem:-)
Já mám z emerických svátků třeba hrozně rád "Open That Bottle Day". Jde o to, že každý má doma nějakou tu láhev vína, o které říká, "TU láhev otevřu až ...". No a právě proto je tu ten svátek a je třeba otevřít právě TU láhev a neváhat, protože jinak se třeba zkazí:-D
u nás
No, neslavíme nic - nemám ráda jakékoliv oficiality typu narozeniny, jmeniny, svatby, promoce... Manžel se velmi rád přizpůsobil.
Mám docela ráda vánoce, protože zvolním v práci, a kvůli dětem lehce slavíme (bedna zákusků + malý dárek) jejich narozeniny.
Dny matek, valentiny a spol. jde zcela mimo nás.
Marvin
Ale jo, rozumím :) Akorát na to nepotřebuju mít přesně stanovené dny spojení s masáží v médiích. Lahvinku vína pravidelně otevíráme 2-3x do měsíce bez ohledu na důvody :)
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Silent Victory
Akt. cena: 1000 Kč
Končí za: 5 dnů