Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
BREXIT vs. Kickstarter
Ahoj všichni, od momentu, co se odhlasoval Brexit, neboli vystoupení Velké Británie ze členství EU nastala zvláštní situace.Předpokládám
Předpokládám, že to nebude žádný problém. Vydavatelé budou vždy chtít, aby eu friendly znamenalo eu friendly, tzn budou využívat distribuci např z Německa.
Se přeorientují na jiné doky
Počítám, že se společnosti přizpůsobí a pokud Brexit nakonec opravdu dopadne, tak holt budou kontejnery clít třeba v Nizozemí, Německu, Dánsku, Španělsku...
heh
kkpa zbytocnej paniky. Je to divne, ale svet fungoval aj bez EU :-)
Velke pristavy su v nemecku a holandsku, nemyslim si, ze to akokolvek ovplyvni dake KS kampane, len sa zmeni smer prepravy do EU. DPH z bezvyznamych malych KS kampani asi nebude tym silnym podnetom, ale toho tovaru smerujuceho do EU je viac, kde bude na to tlak.
Brexit
Bude určitě velký tlak. Napsal jsme to spíše možná i pro uklidnění současných backerů...v nejedné KS kampani se toto téma již rozebírá. Řada společností má vybudované centrály a sklady v UK a to není snadné jen tak prodat a přesunout třeba do Španělska.
Nicméně v současných KS kampaních už se objevují hlášky, že bude použit přístav v Barceloně jako vstup do EU.
2 roky
Jsi si jistý tou bezcelní dohodou na 2 roky? Co já vím, tak žádná dohoda není a Hard Brexit (tzn. bez dohody) je pořád reálná varianta.
Problém je, že podniky zatím neví čemu se mají přizpůsobit, protože žádná dohoda zatím neexistuje. Panika je určitě na místě.
A ano, svět fungoval i bez EU. Na to si určitě rád vzpomenu až, budu vesele řešít s celníkam doplatek cla a DPH.
Radim
Jistý si nejsem a protože jsem realista a vím jak to v obchodu chodí, počítám s nejhorším.
Spíše jsem měl obavu, že "hard Brexit" proběhne.
Podívej se na odkaz na článek, který jsem uvedl v diskuzi...je to z Business fóra. Píšou sice o tom, že ta dohoda je dohodnutá, ale v závěru se nenapsalo, že se to natvrdo podepsalo.
Zároveň ale jednají i o tom, že by UK zlstala obchodně s EU jako bezcelní.
Vůbec nechápu, jak se mohlo vydat referendum aniž by měli vyřešeny zcela zásadní otázky fungování státu a obchodu...teprve nyní po roce se začíná tvořit jakási dohoda, která ale jen odsouvá problém o další 2 roky
2 roky II
Znovu jsem googlil a žádnou zmínku o podepsání 2leté bezcelní dohodě jsem nenašel. Pořád se jedná, ale dohodnuté to není. Hlavně Theresa Mayová ztrácí mandát a nikdo neví, jestli vyjednanou dohodu stvrdí Britský parlament. Natož EU.
Referendum - škoda mluvit. Navař guláš nebo napeč koblihy, nacpi prachy do kampaně, ideálně přihoď pár imigrantů a lidi odhlasují co budeš chtít.
Brexit
To by bylo na dlouhou debatu :D navíc odhlasování 51,5% "většinou"??? :D
V ČR se v bytovce neodhlasuje ani vývoz odpadků bez 70% většiny :D
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Tempo, kleines faultier! (Brno)
Akt. cena: 100 Kč
Končí za: 5 dnů