Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Aké knihy čítate?
Okrem spoločenských hier mám ešte jednu vášeň, totiž knihy. Najme teda SF a F. Momentálne znova čítam ,Měsíc mého života, a hneď za tým bude nasledovať ,Rock mého života,. Výborné SF skvelo napísané, môžem len odporúčať.Knihy
No oblébené žánry jsou historie, literatura faktu, filozofie, astronomie a v posledních 3 letech také SF+F. Momentálně mám rozečtené 2 knihy - Dawkinsův Boží blud (břitká to kniha!) a První tři minuty od Weinberga.
knihy
teď mám rozečteno od Mailera: Nazí a mrtví
jinak oblíbené knihy: John Kennedy Toole: Spolčení hlupců
Hunter S. Thompson: Strach a svrab v Las Vegas
Chuck Palahniuk: Zalknutí, Klub rváčů, Ukolébavka
Mario Puzo: Kmotr
Bulgakov: Mistr a Markétka
Alex Garland: Pláž
Irwine Welsh: Trainspotting
Michel Faber: Pod Kůží
Steven King: Řbitov Zvířátek
A vše od Lovecrafta :)
je toho dost, ale paměť selhává :)
Konkretne
Duna, Pan Prstenu, Dragonlance, Feistovy knihy, Zelazneho Amber, Zaklinac.
Proste autory Tolkien, Frank Herbert, Margaret Weiss&Tracy Hickman, Zelazny, Sapkowski, Feist, rad si prectu i Asimova a jine.
Zanry - predevsim F a SF, ale mam rad i literaturu faktu z druhe svetove valky (treba spisy Winstona Churchilla), ale to jsem cetl naposledy jak jsem chodil na gympl a od te doby jsem nemel na literaturu faktu zatim uz silu, mozna az budu v duchodu:-).
sydo
Spolčení hlupců je parádní knížka :)
Ringo
To já když byl mladší, tak jsem četl skoro jenom fantasy, Feista mám taky někde doma, super věci, i když první díl Mága dost kopíroval tolkiena (strašlivá bestie v opuštěném trpalsičím dole, přes který musejí projít, ehm).
Sydo
no, vzhledem k tomu jak se to v te jeskyni vyvinulo dale, tak veskera podobnost konci:-) Feist ma ale od Tolkiena na mile daleko. tolkien je pojat heroicky a temer jako staroveka povest. Feist je takovy vice akcni, neboji se experimentovat s cestovanim mezi planetami a casem - spise se mi hodne podoba tomu Dragonlance. Nektere veci jako by byly vylozene vzajemne opsane.
ad lovercraft
uz dlhsie som rozmyslal nad nejakym dobrym hororom a samozrejme ma napadol lovercraft a v knihkupectve teraz maju dunwich horror. Neviem ci mam ist do toho, neni to napisane prilis staromodnym stylom, ktory je uz davno prekonany a nebude to tym padom nuda?
kardo
No, nevím co sipředstavuješ pod pojmem staromódní styl, ale Jirásek to rozhodně není :) Má to spíš takovou staromódní atmosféru. Prolistuj si tu knihu v knihkupectví a uvidíš, Lovecraft buď sedne nebo ne.
Lovercraft
clovek za jeho dilem ale nesmi hned cekat, ze se bude bat, ze na nej padnou desuplne sceny a bude hltat kazdy radek a cekat jak to dopadne. Ono to zpravidla totiz nedopadne nijak a mnohdy clovek premysli, co tim chtel basnik vlastne rict.
Jak je to možné?
Přehlídl jsem se, nebo tu skutečně ještě nezazněl Pratchett?
A z podobného soudku samozřejmě i Douglas Adams a jeho Stopařův průvodce po galaxii.
A pro fanšmekry doporučuji málo známou trilogii Ebenezum (S alergií na magii, Příliš mnoho příšer, Dlouhá noc v Démonii) od Craiga Shaw Gardnera. Hlavní hrdina sice trochu připomíná Mrakoplaše, ale tohoto typu humoru není nikdy dost. Škoda jen že v ČR nevyšla gardnerova pokračovací trilogie (na jméno si teď nevzpomenu).
ringo, sydo
Ringo to presne trafil, od hororu cakam zrovna ten des a napinanie ze sa od toho neda odtrhnut a potom nejaky zaver, ktory necakas, alebo cakas a je este lepsi ako sisi myslel. Takze to asi nebude moja salka kavy, aj ked napr. EA Poe sa mi paci a tiez je to uz starsia vec.
to kardo
Tak on Lovercraft z části z Poa vychází. Až jsme se začaly zajímat o Arkham, tak přítelkyni došlo, na co to vlastně dělala diplomovou práci:)
husak
Stoparov sprievodca mi teda velmi nesadol. Myslim ze uz to bolo v niektorych castiach "over the top". Ale keby slo o kvalitnu space operu podla mna siahnite po poruche reality. Minimalne prve dve knihy stoja za to.
knihomol
Já zlikviduju doslova a do písmene všechno - Dunu, Feista, Trpaslíky, Pottera :-), Elfy, Tolkiena, Zaklínače, Margaret Weiss&Tracy Hickman, no a jinak všechno co se mi dostane do ruky ... s tím, že přečtu bez problémů 400 stránkovou knížku za večer si nemůžu moc vybírat :-)
husak
Prachetta moc nemusim, ja mam radsi kdyz se mohu vzit do deje nez cist komedie a parodie na vsechno. Ne ze bych parodie nemel rad, mam, ale spise ve filmu. Samozrejme Adams je vyjimka, Stoparova pruvodce jsem precetl myslim dva nebo 3 dily a libilo moc, ma takovy decentni humor.
Ella
na Pottera jsem zapomel, toho jsem vylozene zral, i kdyz prvni dva dily byly vylozene detske, proste jsem se zacetl a nemohl se od toho odtrhnout
Ringo
Ještě série Abhorsenka a Hloubení do podzemí - sice pro děti, ale děsně mě to baví a Anita Blakeová - celkem dobrý humor
Ella
Nedá mi to nevzpomenout na druhý stupeň základky. Měl jsem spolužáka, který sedával sám úplně vzadu a pod lavicí pořádal knihy podobnou rychlostí. Dával běžně 2-3 za den a o víkendech pochopitelně více. Jmenoval se Miroslav Žamboch... :-)
husák
Tak do toho mám daleko - takovou fantazii má málokdo :-)
Ale základka u mě probíhala stejně a pak na výšce jsem z Dejvic na Pražák taky likvidovala knížky jako na běžícím pásu
Ella
Neni to trochu kruté k autorovi knihy ked ju zhltnes rychlejsie ako film v telke kym on ju pisal meisace alebo roky? :)Ale vážne neviem si predstavit ze by som si ja osobne dokazal uzit knihu takto rychlo.
hups
Koukám, že budu muset začít psát bez čárek a háčků :-) Nevím jestli jsem se v nadpisu trefila :-)
kardo
kdyz me to pomaleji nejde - taky bych rada cetla knihu treba tyden - jenze pak ji dam na jeden zatah a stve me to
Ela
Tak a jsme si kvit :D :D :D
husak
:-D
Ella
Schválne by som chcel vedieť jak rýchlo by si prečítala silmarilion (neviem jak sa to pise), či už to máš za sebou?
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Hrdina v kostce
Akt. cena: 450 Kč
Končí za: 1 den