Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Optimistická sólo hra bez bodování
Máte někdo tip na hru, která by odpovídala tomuto zadání:
???
Mars Teraformace: Expedice Ares
Hodně těžké kritéria, ale mrkl bych na #Ohrožení . Sice ti pod rukami umírají zvířátka, ale snažíš se je optimisticky zachránit. Není to na body, je to koop, dá se hrát sólo a vizuál hezký.
Možná hlavolam #Hrdinové bez záruky ale v solu spíš jen hlavolam na rchlost.
A podle recenzí #Onirim (2nd edition), ale o té hře nevím nic.
Tak když už tu padla Expedice Ares, tak bych zmínil i normální #Mars: Teraformace. Všechny kritéria splňuje, i když nevím, jestli bych si ho pořizoval čistě na sólo hraní.
@Lukikata No já bych řekl, že je právě klasický Mars je právě hra, která splňuje výše uvedené parametry a jako sólo hra je opravdu výborný. Mám v této hře nahraný stovky hodin v různém počtu lidí a nebál bych se doporučit koupi výhradně jen k sólo hraní.
Půjdu na to trochu jinak - a doporučím sólový roll-and-write, který je dostupný zdarma. Sám jsem zahrál cca 8-10 her a moc si to užil. Je to přesně ta milá, odpočinková hra, kterou popisuješ. Ostatní “požadavky” snad plní také, alespoň do jisté míry. Oproti navrhovanému Marsu má navíc obrovskou výhodu - není tam žádný setup, žádné nároky na prostor, žádný úklid a hraní je cca na 15-20 minut. Takže až budeš chtít něco kratšího k vypití kafe, třeba si na mě vzpomeneš. :)
@Falcon Star Nebuďte slušnej… řekněte jméno! ;)
--
admin popisů a recenzí her ZH, překladatel FitB a REXher
Ta hra je “A Simple Life”, dostupná na BGG, případně také na PnP Arcade.
..a pardon, nějak jsem se nadchnul při popisování, aniž bych napsal, co popisuji. Jsem bandaska. 🙄
Jestli ti vadí to, že se hraje jen na high score, tak hry #Velkoměsto: Rozšířené vydání a #Citrusy by mohly odpovídat. Obě jsou navíc příjemně cestovní. Člověk tam překonává nějakou bodovou hranici, ale není to jako třeba #Palm Island, kde jedeš prostě na nejvyšší skóre.
Jestli ti vadí obecně počítat skóre a pokud nevadí trochu podivný téma, tak cokoliv z tzv. Oniverse by mohlo sedět. Není to teda echt “optimistický”, ale je to barevný a docela oddechový. Já jsem zkoušel #Onirim (2nd edition) a #Aerion a obě můžu doporučit. U nich se prostě snažíš dosáhnout poměrně konkrétního cíle.
@zacinajici - za mě jasně #Zvířátka pana Holmese, ačkoli je to spíše rodinné, je to velice krásně napsané, jednoduché, nádherně ilustrované a i jako dospělého mě to moc bavilo. Jediná nevýhoda je, že je tam minimální znovuhratelnost - prostě si užít všechny příběhy a hru poslat dál.
Kdyby tě zajímalo víc, moje recenze:
https://www.zatrolene-hry.cz/spolecenska-hra/zviratka-pana-holmese-13533/recenze/11662/
Další věc co mě napadla, protože jsem si ji nově pořídil je #Oltréé - není to zase takový relax, je potřeba to hrát efektivně, ale graficky nádherně zpracované, mechanismy zajímavé a přitom pravidlově jednoduché. Jen teda vyhrát už zase taková brnkačka není. Pokud neznáš, tematicky jde o zvelebování provincie, stavění pevnosti a pomáhání obyvatelům v okolí, testy se řeší kotkami. Se znovuhratelností je to tma daleko lepší.
Lands of Galzyr. Bodovanie síce má, ale je v podstate jedno, koľko bodov získaš. V podstate si ich ani nemusíš značiť, keď nechceš. Nič vážne to neznamená. Hra je skôr o preskúmavaní sveta a o príbehoch v ňom.
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
DELUXE žetony pro hru Orléans
Akt. cena: 900 Kč
Končí za: 21 hodin