Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Ohlédnutí za rokem 2023
Zdravím všechny dobré lidi,
vracím se po nějaké době k deskovým hrám, protože se nám tehdy rozpadla kvůli covidu parta a už jsme se nikdy nedali dohromady. Nedávno jsem však otevřel krabici s Rising Sun a Nemesis, čuchnul k pravidlům (jako doslova fyzicky, dělám to i u knih, je to jako droga) a zjistil jsem, že nutně zase potřebuji utrácet za deskovky. Navíc začal hrát i můj bratr a jeho kamarád, což mi dává jistou naději v lepší zítřky.
Proto bych Vás, zkušené hráče, chtěl požádat, abyste se se mnou podělili o to, jaké hry Vás v tomto roce nejvíce zaujaly, které jste nejvíc hrály, do kterých jste se zamilovali! Můžou to být eura, ameritrashe, kooperativní, kompetitivní nebo solo hry, na tom nesejde. Jediná podmínka je ta, aby se hra dala u nás sehnat, neboť s KS nemám žádné zkušenosti.
Všem moc děkuji a přeji mnoho zdaru do příštího roku. Třeba se společně sejdeme u desko herního stolu :)
Duchove ostrova, katedrala, northgard…
Northgard, Legendy davnozeme.
Mě letos asi nejvíc oslovila Katedrála.
Tak když to vezmu podle letošního odehraného času, tak prvních 5 her jsou tyto:
#Hadriánův val 52 hodin
#Vítejte na měsíci 22 hodin
#Hunters, The: German U-Boats at War, 1939-43 14 hodin
#Comanchería: Vzestup a pád říše Komančů 13 hodin
#Kartografové 12 hodin
Jsem ale sólo hráč, první 4 hry jsou odehrány v čistém sólu, Kartografové naopak ve více lidech :o) Hunters jsou v angličtině a myslím se momentálně nedají sehnat…
#Zaklínač: Starý svět - někdo říká propadák, někdo zbožňuje, já dostal přesně co jsem chtěl a jsem spokojený. Je ale třeba počkat si na SG rozšíření #Zaklínač: Starý svět – Balíček dobrodružství a #Zaklínač: Starý svět – Stezka nestvůr, která ve hře považuju za nutnost (v retailu by měla vyjít v první půlce r.2024)
#Robin Hood a jeho dobrodružství
#ISS Vanguard - sice v angličtině vyšla už minulý rok a česky bude na jaře 2024, ale za mě asi naprosté top z kampaňových her v mnoha ohledech. Připodobnil bych ji k sérii Mass Effect v deskoherní podobě.
Když pominu pěkné věci z KS, tak rozhodně #Spící bohové a #Válka o prsten: Karetní hra
#Stationfall a #Legendy Dávnozemě .
---
Pomáhám s překlady pro Fox in the Box a testováním her pro Ion Game Design.
Katedrála,
Nájezdníci ze Scythie,
Crossing Oceans
Monumenty věků
Tiger & Dragon
Cat In The Box
Wormholes
Taky čichám k tiskovinám. :-)
Já letos moc nenakupoval. Z těch několika málo pořízených her u mě nejvíc bodovaly #G.I. JOE Deck-Building Game a trošku nečekaně #Amulet.
Z letošní várky unikátní sólovka:
#Mr. President: The American Presidency, 2001-2020
-----------------------------------
Autor blogu Války v jednom
www.valkyvjednom.blogspot.cz
#Final Girl + 6 rozšírení (niektoré z 1. a niektoré z 2. série)
Neviem, či všetky vyšli v tomto roku, ale spolu s #This War of Mine: Desková hra ( moja srdcovka) to sú hry, ktoré som hrával v tomto roku pravidelne a najviac.
Proboha, co jsem to provedl? Proč jsem se na tuto stránku plnou pokušení po letech vrátil naprosto nepoučen? :D
Všem moc děkuji za tipy, protože do mého wishlistu se dostal Frostpunk, Bílý hrad, Kacíř, Hadrianův val, Northgard.
Ale pátral jsem dále a NUTNĚ potřebuji Legendy Dávnozemě, které objednám společně s Maximální warpem asi jako první, protože bych chtěl zkusit hrát i solo, abych si odpočinul od knih a pc. Jo, a ještě bych chtěl zkusit to Senjutsu.
Jinak jsem na instagramu jako Drapic89 a budu moc rád, když si mě přidáte, abych se mohl inspirovat deskovkami od Vás i tam :)
Před chvíli jsem udělal na planetě objednávku za 4200 cca. Už teď se nemůžu dočkat, až mi bude volat pošťák 😏
@Sási Dobře ty!
Přeju ti, ať si s těmi hrami užiješ spoustu krásných chvil radosti a dobrodružství (a případně i adrenalinu).
#Legendy Dávnozemě - pro me nejlepší hra roku 2023 a jedna z nejlepších celkem
#Příšeří: Hrdinům vstup zakázán - obrovské prekvapeni po všech strankach
Jinak jsem v roce 2023 objevil chip theory games.🙈
#Příšeří: Hrdinům vstup zakázán
#MIND MGMT: „Hra“ o psychické špionáži
Vsetky odporucam minimalne vyskusat. Zal som uspech s kym som ich zahral.
Nejlepší hra roku 2023 je rozhodně #Voidfall ,chybu určitě neuděláš s #Legendy Dávnozemě nebo #Federation
Neeeee! Miluji sci-fi, nedávno jsem dočetl Motory Boha, Střepy Země a momentálně čtu geniální Odhalený vesmír. Takže Voidfall mě samozřejmě velmi zaujal! Ten bude hned další v pořadí :D
Archa Nova
Toulavé Věže
Výbušné Lektvary
Z "letošních" nákupů na bazaru
#HeroQuest ten “novej” ale starej by se mi líbil víc
A nákupy nových her tak jednoznačně
---------------------------------------------------------------
Občasně překládám.
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Axis & Allies: Europe 1940 - Second Edition
Akt. cena: 1599 Kč
Končí za: 10 dnů