Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Na základě čeho kupujete hry
Za mě:
1) Téma, vzhled, mechaniky v tomhle pořadí :) autor/vydavatelství vůbec neřeším.
2) Nedá se to sledovat, vychází toho dost hodně (maximálně tak stihám, co vyjde česky nebo na KS)
3) Jedině kickstarter, dnes už je to v podstatě předprodejní portál, pokud nebudu počítat těch pár projektů, které nedodali (a už nikdy nedodají)
4) Vše Lovecraftian a pak vyplňuji mezery v různých mechanikách (třeba nemáme žádnou "závodní" hru.... koukám na tebe HEAT nebo Flamme Rouge)
5) Vůbec, hry jsou dost subjektivní a hype ostatních ignoruju. Nacítím si dle videí a tak, jestli to bude zábavný a má to nějaké místo v našem kallaxu.
6) Tak dobrých 60% jsou ležáky. Dost často za to právě ty expanze můžou... je jich hodně, setup je zdlouhavej,... to máme třeba s Divukrajem, měli jsme základ - hrál se, bavilo nás to, všechno super. Pořídili jsme na KS tu rakev na děti... a nikdo to už nechce vytahovat. Některé pak mám jako sběratelské kousky (Forbidden Stars,...), těch se zbavovat nechci a všeobecně jsem tvor líný to prodávat... plnej kallax vypadá hezky :D
Jana & Jonáš
deskoviste.cz
-------------------------------------------------------------
*** Being supportive can go a long way to making an individual’s day a much better one.
1.) Téma, které se mi líbí je výhodou ne podmínkou. Autor vůbec, ale sedí mi vkus vydavatelství Rexhry, takže jejich hry zkoumám více. Mechanika je jedno z hlavních kritérií. Cena jak kdy, spíš hodnotím poměr cena/výkon. Vzhled, který se mi líbí je výhodou. Obecně to není jen o mě, ale i o vkusu mých spoluhráčů, hry, o kterých vím, že je těžko s někým zahraji už nekupuju. Moje rozhodování ještě ovlivňuje délka set upu a úklidu hry.
2.) K deskovkám jsem se dostal na podzim 2018, kdy už začalo vycházet hodně her v češtině, ale novinky se ještě dali usledovat, teď už je těch her na sledování moc, zejména Blackfire, Albi a Tlama toho vydávají spoustu, ale zase vím, že např. Tlama vydává hodně hutných eur, které skoro nehraji, takže s tím, že hru blíže neprozkoumám jsem v pohodě.
3.) Novinek kupuji čím dál méně.
4.) Moc ne. Mám třeba komplet Timeline od Rexíků, ale je to spíš výjimka.
5.) Ze začátku se mi to stávalo celkem často, deskovky jsem neznal a nadšeně objevoval, ale časem jsem přišel na to, co mi sedí. Teď je to spíše výjimka.
6.) Jediná, kterou mám déle než rok a nehrál jsem jí je Twilight Imperium (Čtvrtá edice). Nemám na ní prostě spoluhráče, ale třeba jednou…..:D. Hra má nádhernou krabici, mám jí vystavenou na skříni a vnímám jí spíše jako obraz, který mám rád.
Pokusím se držet navržené struktury, ale přijde mi, že některé body se trochu prolínají, tak se možná budou prolínat i moje odpovědi :)
1. Asi všechno dohromady.
2. Trochu, ale hlavně mimoděk.
3. Skoro vůbec.
4. Ne.
5. U her si myslím, že neovlivňuje.
6. Mno, procentuálně to bude třeba 3 až 5 %? Jenže vzhledem k množství to představuje pár desítek nerozbalených her (20 – 30?). Není možné stíhat hrát vše najednou.
Pán her - Nový Jičín
---------------------------------------------------------------
Občasně překládám.
1.) Co je pro Vás hlavní kritérium?
Téma a mechaniky, když vidím sci-fi 4X, peníze mi sami opouští účet. Grafika je pak v závěsu
2.) Sledujete aktivně novinky a co má vyjít?
Ano
3.) Jak moc nakupujete v předprodejích a jak moc až když je hra už v oběhu a jsou o ní nějaké reference?
Dříve jsem nakupoval hodně, ale teď už kupuji dost hry v angličtině a už nečekám na vydání u nás. Jinak jsem dost spontánní,když vidím jedno krátké video nebo popis a zaujme mě to, tak hru pořídím a pak případně prodám, když nezaujme.
4.) Tvoříte si sbírku nějak systematicky?
Ne
5.) Jak moc si myslíte, že vás ovlivňuje reklama a hype?
Bohužel ovlivňuje, hlavně klasické FOMO
6.) Pokud vlastníte nějakou dobu hry, aniž byste je vůbec načali (odblanili - rozchodili), proč podle vás došlo k tomu, že je máte a nehrajete (a bavme se pro zjednodušení jen o základech - ne o expanzích)? A zkuste nějak vyjádřit kolik takových ležáků máte (např. v kusech, procentech, nebo jinak)…
Buď hype, zbývalo pár kusů nebo byla výhodná nabídka. Případně nějaký výhodný předprodej. Snažím se takovou sbírku redukovat a teď mám doma třeba 15 her, co jsem nehrál
* * * * *
Board games klub, Trenčín
Díky za tento dotazník. Pořád se považuju za začátečníka ohledně moderních deskovek, minulý rok jsem nakupoval téměř manicky a teď se chytám dát si “voraz”.
1.Co je pro Vás hlavní kritérium? Téma, autor, mechanika, cena, vzhled? Nebo něco jiného?
Autor a téma, pak asi mechanika a vzhled.
2.Sledujete aktivně novinky a co má vyjít?
Spíše ne, raději sleduju rozhovory s autory her co mě zajímají a většinou ,,prásknou" co připravují dalšího.
3.Jak moc nakupujete v předprodejích a jak moc až když je hra už v oběhu a jsou o ní nějaké reference?
Vůbec, nakupuju až finální vydanou verzi, z obchodů v EU, což znamená že už je venku i nějaké unbox video, popřípadě recenze.
4.Tvoříte si sbírku nějak systematicky?
Nejspíš ne, kupuju pouze to co mě zajímá a budu hrát, klidně jeden díl ze série.
5.Jak moc si myslíte, že vás ovlivňuje reklama a hype?
Pokud ano tak minimálně, zajímá mě tak malý segment trhu že snad ani nemá reklamu😆.
6.Pokud vlastníte nějakou dobu hry, aniž byste je vůbec načali (odblanili - rozchodili), proč podle vás došlo k tomu, že je máte a nehrajete (a bavme se pro zjednodušení jen o základech - ne o expanzích)? A zkuste nějak vyjádřit kolik takových ležáků máte (např. v kusech, procentech, nebo jinak)…
Nemám.
Jako první mě hra nesmí odradit vizuálem.
Pak pravidla, ze kterých musím mít chuť si zahrát.
Pak cena. U nových her musí odpovídat kvalitě komponent.
U sběratelských kousků je cena pocitová, a dá se říct i bez limitu.
Pak recenze, hlavně ty negativní, ale nemají takovou váhu.
Je mi jedno kdo hru navrhl, kdo ilustroval a kdo vydal.
Hypu už nepodléhám, sleduji dostupné kanály ;-)
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Změnte osud komplet
Akt. cena: 200 Kč
Končí za: 8 dnů