Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Hra do auta na cestu
Blíží se (velmi pomalu) doba dovolených a desetihodinových cest autem k moři a lépe než vrazit nudícím se dětem do ruky tablet, nebo jiný digitální bazmeg, rád bych si s nimi něco po cestě zahrál. Nějakou konverzační, příběhovou hru, která se dá hrát v pěti lidech při cestě v autě a zabaví. Doporučte mi něco. Díky
#50 veselých her do auta by mohlo fungovat. Otázny je vek deti. Inak niektore zo serie historky (cierne, biele, ružové, dúhové a neviem aké :D )
U nás fungují gamebooky.
Nevím, jestli to splňuje tvoje požadavky, ale my v autě hrajeme Brainbox.
Pak taky hrajeme hru, že jeden si něco vymyslí, cokoliv a další se ptají, aby se dopátrali výsledku, co to je, jako třeba, je to živé, nebo věc, je to zvíře, žije u nás, žije ve vodě, jí masíčko, apod. Ale je to psychicky dost náročné :-)
Výborná hra je “Kdy už tam budeme”. Dokonce ani nic nestojí.
Pravidla:
1) Libovolné dítě se zeptá “Kdy už tam budeme?”
2) Rodič odpoví “Za deset hodin.”
3) Dítě chvilku (cca 1-10 minut) počká a opakuje otázku z bodu 1)
4) Rodič odpoví větou podle bodu 2), přičemž upraví čas o dobu, kterou dítě čekalo.
Rodiče vyhrají, když cestou žádné dítě nezabijou, nevysadí, nevyboourají se apod. Pokud ani nevybuchou a nezačnou na dítě řvát, mají bonusové body.
Dítě vyhraje když přežije.
Jinak se mi osvědčily spíš třeba pohádky/audioknihy. Hry (klidně i nějaké ty historky) mi odváděly pozornost od řízení.
----------
Člen hnutí "Jednorožce s duhou do záhlaví Zatrolenek"
Velmi dobře prý fungují vyprávěcí RPG. Jen by vypravěče neměl úplně hrát řidič. Ten naopak může roleplayovat postavu s amnézií nebo nějakého prosťáčka, který nemusí vnímat na 100 % a přesto být užitečným členem skupiny. U nás to byl vždycky dobrosrdečný zlobr Bolek, který komunikoval v infinitivech a byl spíš na ty silové práce. :)
Co si Norika pamatuji, tak ano. Nicméně to na deset hodin určitě nevydrží.
Můžu jako gamebook doporučit sérii s Gabrielem Knoxem od ceskyho autora Jiřího Mikulíka. Je to 6 knih, který na sebe navazují a dají se koupit přes knihy play na mobil. Dále nás bavil Oz a Alenčina noční můra v říši divů. Úplně špatný nebyl Rytíř temného slunce. Norik je fajn, ale byla to spíš zábavná nostalgická jednohubka..
Vím, že cestou z jednoho Essenu hráli Zooloretto. Vydrželo jim to kdo ví kolik hodin.
my používáme historky, ale jako všechno to nevydrží, bingo a pochopitelně “bazmegy”, které bohužel vedou
--------------------------
IN HOC SIGNO VINCES
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Černé historky: Skutečné příběhy
Akt. cena: 50 Kč
Končí za: 11 dnů