Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Doporučení na "legacy" hry pro 4 hráče
Ahoj,
právě jsme s kamarády dohráli #Pandemic Legacy: Rok 1 .
Přesto, že jsme ve výsledném skóre skončili dost špatně, bavilo nás se pravidelně scházet a postupovat společně v příběhu hry.
Máte prosím nějaké doporučení na další deskovky, hratelné ve skupince 4 lidí, kde nás každá partie posune v nějakém větším příběhu dále?
Díky moc za vaše tipy.
P.S. co se týče žánru, nechám si doporučit asi cokoli - kromě detektivních a EXIT her (se kterými se v poslední době roztrhl pytel a nepřijdou mi moc propracované). Může jít o kooperativní hru, budovatelskou, RPG, cokoli uznáte za vhodné… Hlavní je, aby to byla dlouhodobě zábava a aby nás každá partie posunula dále v nějaké celkovém příběhu :-)
Jste teda machři. Budete mít na co vzpomínat. Veliká pochvala, že se tak scházíte.
#Věc i když je to z jiného ranku, mohli byste to ocenit.
Zkuste odkaz na koopertivní hry, kdy jsou hodnocení. Je toho kopec. Zde: https://www.zatrolene-hry.cz/katalog-her/?fType=cat&keyword=&theme=-1&category=6&minlength=-1&maxlength=-1&localization=-1&min_players=-1&max_players=-1&age=-1
a pokud vás to chytne, tak lze pokračovat velkým #Gloomhaven nebo má vyjít #Frosthaven
Legacy by měl být i #Assassin's Creed: Brotherhood of Venice co nyní vyšel.
Záleží, do jaké míry to musí být v české lokalizaci. Pokud ano, tak relativně odpočinkové a za dobrou cenu je #My City (kompetitivní) a #Gloomhaven: Lví chřtán je samozřejmě taky super.
--------------------------------------------------
Lazy - Cat - BG
No Game - No Life
#Tainted Grail: Pád Avalonu sice není legacy, ale velmi příběhové, má i pokračování #Tainted Grail: Věky minulé a budoucí a časem bude i Rudá smrt
už bylo zmíněno, ale samozřejmě také doporučuju: #Gloomhaven: Lví chřtán , #Gloomhaven
#Spící bohové jsem sice ještě nehrál, ale je tam také příběh na pokračování
Asi zkuste nějakou větší a delší příběhovou hru jako #Spící bohové , #Tainted Grail: Pád Avalonu nebo #Etherfields . Případně #7th Continent, The nebo #Arkham Horror: The Card Game . Ale většina funguje lépe v méně než 4 hráčích.
Alternativně můžete zkusit #Oath: Kroniky Říše a vyhnanství . Není to true legacy s nějakým přímo ukrytým obsahem. Ale výsledný stav každé hry nastaví výchozí stav pro další partii, kdy dochází k určitým částečným změnám v tom království. Ale hráči si tu příběhy vytváří sami svými akcemi.
---
Pomáhám s korekturami překladů pro Fox in the Box a testováním her pro Ion Game Design.
Jestli hledáš vyloženě legacy hru (tj. upravuješ herní materiál a hra se permanentně nějak vyvíjí) + příběh, tak #King's Dilemma, The. Je to hodně zaměřený na příběh, hra samotná je takovej dražící politickej pokr. Vyžaduje, aby všichni hráči uměli dobře anglicky.
Stejně tak s angličtinou jsou pak pokračování Pandemicu #Pandemic Legacy: Season 2 a #Pandemic Legacy: Season 0 Obě mají něco do sebe, každá je trochu jiná.
Co se týče nelegacy příběhovek, tak zmíněný #Spící bohové jsou super. Ve skupině hlavně skvělý tím, že můžeš kdykoliv přestat hrát a i střídání hráčů v průběhu kampaně je vlastně nenáročný a v pohodě. Ale zase hodně zaměřený na příběh, herně jsou tam zajímavý věci, ale není to dokonalý.
#Gloomhaven taky dobrý, ale ve více lidech si představuju, že to může trochu drhnout. Určitě taky níž zmíněný #Gloomhaven: Lví chřtán je praktičtější volba.
Pokud si chcete prostě spíš číst příběhy, tak #Lands of Galzyr nebo i #Legacy of Dragonholt by měli jít ve 4, ale zkoušel jsem jen v menším počtu.
A co takhle zkusit trochu jiný žánr. My si v podobně naladěné skupině dlouho užívali #Detektiv: Po stopách zločinu, nebo i pár epizod #T.I.M.E Stories .
Díky všem,
zatím jsem si objednal #Gloomhaven: Lví chřtán a #T.I.M.E Stories :-) Uvidíme, až to přijde a zahrajeme si to.
Klidně pořád přidávejte i další tipy :-)
Co se divím, že tu ještě nezaznělo, tak #ISS Vanguard. Sice sci-fi, ale za mě rozhodně jedna z top příběhovek, co jsem kdy hrál. Herně zajímavé, příběh velice fajn a postupně se rozvíjí loď i jednotliví členi posádky, navíc plno neotřelých nápadů. Máme odehráno přes 60h a bývá nám už jen pár misí do konce. A myslím, že se ještě plánuje rozšiřko.
Další hra, ze které jsem byl nadšený je #Etherfields - opět krásné zpracování a zajímavé mechanismy. Navíc tam kromě hlavní kampaně jsou idalší 4 v rozšířeních / Strech Goals. Akorát tam to chce mít dobrou angličtinu, ať si příběh člověk užije se vším všudy. Jinak Vanguard i Etherfields má vydat Albi česky na jaře příštího roku.
Poslední můj tip je #Trudvang Legends - mechanikama sice slabší, zato parádní příběh a velice jednoduchá pravidla, takže jako příběhová oddechovka taky fajn. Jako rozšíření a SGs jsou taktéž další kampaně, akorát se teď u nás hůře shání.
---------------------------------------------------
správce katalogu her, vydavatelů a autorů
#Clank! Legacy: Acquisitions Incorporated vřele doporučuji, po dohrání lze i dále hrát samostatně. Na sebe navazující scénáře, dohrání jednoho tak kolem 2 hodin, je to docela vtipná kampaň, evoluce klasického Clanku/Břinku. Plusy a mínusy jsem napsal u hodnocení. Dá se stále u nás sehnat.
Před krátkou dobou pak proběhla už i 2. kampaň na pokračování na KS, tam je možnost late pledge:
https://www.kickstarter.com/projects/direwolfdigital/clank-legacy-2-acquisitions-incorporated-darkest-magic
@Ellenar alespoň co jsem slyšel, tak ale #Etherfields ani #ISS Vanguard nejsou moc pro dobrý 4 hráče. jako ani jedno není úplně můj šálek kávy, je pro ostatní možná by to stálo zmínit. nebo máte jinou zkušenost?
@Slouha - Etherfields jsme hráli ve 4 a přišlo mi to úplně v pohodě, tahy jsou rychlé, cíle často jasné a stejně se víceméně domlouvá skupina společně, co kdo udělá.
ISS Vanguard hrajeme ve třech, ale podle toho jak mám nahrané bych se toho ani ve čtyřech nebál.
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Small Samurai Empires + expanze KS + tokeny
Akt. cena: 1399 Kč
Končí za: 3 dny