Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Vyhledávání a diakritika
Nešlo by upravit vyhledávání her, aby nevyžadovalo použití diakritiky? Respektive vím, že “někdy” to jde i bez ní, ale jakoby jen v případech, kdy diakritika chybí jen v jednom slově či snad u posledního písmena.
Třeba řetězec “po stopa” mi nabídne hru Po stopách Darwina, ale řetězec “po stopach” již ne.
K tomu bych se tez primlouval.
+1
+1
+1
+1
Tohle bych sám hrozně rád, nicméně nejsem úplně expert na Elastic Search, který pro hledání používáme, takže je tam takové skoro výchozí nastavení (základní podpora pro češtinu a skloňování).
Kdyby tu byl někdo, kdo češtinu (a další jazyky) v Elasticu nastavovat a dokázal by poradit, budu moc rád.
Já bohužel ne a věřím že googlit dovedeš, ale toto vypadá celkem navodne
https://www.ludekvesely.cz/serial-elasticsearch-4-fulltextove-vyhledavani-v-cestine/amp/
@kkaarr Ono víceméně podle tohoto návodu to nastavené je. Problém je, že když se CZ analyzátoru předhodí “stopach”, tak prostě takové CZ slovo neexistuje, tak ho nevyskloňuje a hledá natvrdo tento řetězec. A v dokumentu je uloženo mimo jiné slovo “stopa” (protože to právě CZ analyzátor udělá z jekéhokoli tvaru slova “stopa” jako třeba “stopách”)
Ale souhlas, i mě to zlobí a musím na to pamatovat, protože automaticky píšu bez diakritiky.
No hlavně je nezvyk a vlastně i trochu úsměvné, že na anglickém BGG to funguje perfektně. Člověk by to čekal naopak, takže je to matoucí a ta hlava nepřepne, že teď jsem na českém, tak musím dávat pozor a samo mě to neopraví. :) Oni teda používají nějaký úplně jiný systém vyhledávání? A na ten by se nešlo přepnout? Já se v programování nevyznám, tak fakt vůbec netuším, jak moc složité by to bylo. Ale jestli by to ve výsledku nebylo jednodušší, než se to snažit vymyslet v tomto..
Jestli chápu, jak to @Zeus komentuje, tak by byl potřeba “cesky” slovník bez nabodeníček, se kterým by to pak fungovalo.
//Jsem netušil, že nějaký hledací tool si generuje alternativní tvary slova. Zajímavé… :)
IMHO (ale bez vyzkoušení) by to fungovalo out of the box, kdybych nepoužíval slovník tvarů slov, ale integrovaný “fitrl”, který ty tvary slov dělá algoritmicky.
Budu se nad tím někdy muset zamyslet víc soustředěně, protože záludné i je, že mi používáme stejný mechanismus pro všechny názvy her a je jedno zda je v EN / CZ / PL / DE /… Což taky nabízí spoustu prostoru pro nelogické výsledky, ale tak nějak v průměru to funguje rozumně.
a co je spatne na obycajnom contains a preco sa nepouziva?
hladat ci nazov inzeratu, pripadne nazov hry obsahuje string ktory zadal uzivatel (+ignore case/diakritika) ?
Nefunguje vyhledávání her.
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Lost Ruins of Arnak EN
Akt. cena: 1900 Kč
Končí za: 10 dnů